Küçük Ağacın Eğitimi - EĞİTİM PINARI

Küçük Ağacın Eğitimi



Kücük Agacin Egitimi kitabi, Forrest Carter
Küçük Ağacın Eğitimi


Forrest Carter
, Küçük Ağaç'ın Eğitimi kitabında, Kızılderelilerin yaşadığı sıkıntıları, beyaz adamların Kızılderelilere yaptığı tüm kötülükleri bir çocuğun gözünden anlatmaya çalışmıştır. Kitabımızın kahramanı küçük çocuk Küçük Ağaç olarak isimlendirilmiştir.  Roman çocukların gözünden anlatılması yönü ile Şeker Portakalı ve Bülbülü Öldürmek kitaplarına da benzemektedir.

Küçük ağaç’ı, hayatın kendisi eğitiyor. Onun eğitimi klasik manada bir eğitim değil; yaşamın içinden bir eğitimdir. Küçük Ağaç, daha küçük yaşta insanların ne denli acımasız olabileceklerini yaşayarak öğrenmiştir. Beş yaşında anne babasını kaybeden Küçük Ağaç zaten bu olaylardan dolayı ciddi bir travma yaşamıştır. Ancak daha sonra beyaz adamın yaptıkları Küçük Ağaç'ın acılarını ikiye katlamıştır.

Büyük anne/babasının yanında kalan küçük ağaç onlara işlerinde yardım eder. Kitapta Kızılderelilerin olaylara bakış açılarını da görmek mümkündür. Onlara göre bir şeyi anlamak ve sevmek aynı şeydir, ‘’Bir şeyi anlamazsanız sevemezsiniz.’’

Küçük Ağaç'ın eğitimi yaşamı ve doğayı doğru anlamayı ve doğa ile uyum sağlamayı gerektirir.  Küçük Ağaç doğayı bu kadar çok severken beyaz adamın doğayı ve insanları acımasızca yok etmesini bir türlü anlayamaz.

Küçük Ağaç'ın Eğitimi kitabında çıkarlar dünyası ile sevgi, iyilik, yardımlaşma gibi erdemlerden oluşan ütopik dünya bir arada verilmeye çalışılmıştır. Yazar Forrest Carter, Küçük Ağaç'ın Eğitimi isimli bu kitabında iyi ve kötünün mücadelesini sembolik bir şekilde anlatmaya gayret etmiştir.
 Görseller:dr.com.tr



Küçük Ağacın Eğitimi Küçük Ağacın Eğitimi Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ağustos 06, 2019 Rating: 5

28 yorum:

  1. Bu kitabı not alıyorum. En kısa zamanda okumak isterim. Teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim Kızılderelileri bilmem neden. Doğayı seviş ve yaşayış biçimleri olabilir belki. Yeni kitap siparişim esnasında bolca ziyaret edicem sizin blogunuzu :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Hemşirelik okuyan bir arkadaşıma ödev olarak verilmişti bu kitap benim okumami tavsiye etmişti ama fırsat bulmadım okumaya baya beğenmişti

    YanıtlaSil
  4. Çok değerli bir kitaba benziyor. Kızılderililerin hayat felsefelerini hep beğenmişimdir. Çok teşekkürler Fatih Bey :))

    YanıtlaSil
  5. Çocukların gözünden anlatılan kitapları çok seviyorum. Konusu da dikkatimi çekti, listeme ekledim. Duymadığım bir kitapla daha tanıştım, çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Ben Nur,
    daha önce okumaya çalışmıştım bu kitabı fakat daha sonra sarmamaya başladı açıkçası.
    Ama oldukça iyi anlatım şekliniz var tebrik ederimm. :)
    Bloguma geri dönüşünüzü görmeyi çok isterim
    iyi günlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kibarsınız, en kısa zamanda sizi ziyarete gelmek isterim.

      Sil
  7. Bayılmıştım bu kitaba bitmiştim ah ahhh o ne ince ruh dünyasıydı...Tekrardan hatırlattığınız için sağolasınız Fatih bey. Yeniden okumak lazım bu kitabı defalarca hatta... Selamlar, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzelmiş hemen not ettim :)

    YanıtlaSil
  9. Kitap listesi yapıyorum uzun zamandır bunu da ekliyorum TEŞEKKÜRLER :)

    YanıtlaSil
  10. Konusu güzel bir kitaba benziyor bencede okunması gereken bir kitap tanıtım için teşekkürker.

    YanıtlaSil
  11. Bu tür bir kitap okumamıştım. Küçük Ağacın Eğitimi eminim içerisinde dolu dolu bilgiler barındırıyordur.

    YanıtlaSil
  12. Bunu okuduğumda ortaokuldaydım. Şimdilerde unutsam da o zamanlar sevmiştim. Güzel bir kitaptı.

    YanıtlaSil
  13. Ben çok svememiştim bu kitabı, sıkılmıştım okurken. Ders kitabı gibi gelmişti. Hikâyeye yedirilmemiş de bir şeyleri zorla hikâyeleştirmiş gibi gelmişti.

    YanıtlaSil
  14. Küçük Ağacın Eğitimi bilgilendirmesi için teşekkürler

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.