Ses ve Öfke - EĞİTİM PINARI

Ses ve Öfke



Ses ve Ofke romani, William Faulkner
Ses ve Öfke


Dünya Klasikleri arasında yer alan Ses ve Öfke, Nobel ödüllü yazar William Faulkner’in önemli eserlerinden biridir. Yazar bu eserinde bir ailenin dağılmasını anlatmıştır. Bir ailenin yok olmasını anlatması yönüyle ‘’Yaprak Dökümü’’ romanını anımsatmaktadır.

Zihinsel engelli bir çocuk Benjamın; çevresi tarafından lanetli olduğu düşünülerek toplumdan dışlanır. Çünkü o dönemde zihinsel özürlü kişilere böyle bir bakış açısı mevcuttur.

Ailenin bir diğer çocuğu ise erkeklere olan düşkünlüğü ile bilinen Caddy’dir. Benjamin, Ablası Caddy’yi çok sevmektedir. Ablası on dört yaşında bir erkekle beraber olup bekaretini kaybeder; Benjamin bu olaya çok üzülür.

Ailenin Quentin isminde Harvard’da okuyan bir çocukları daha vardır. Quentin ilginç şeylerle uğraşmayı seven meraklı bir çocuktur. Quentin’in teknoloji merakı hem kendi başına hem de ailenin başına türlü sıkıntılar açmıştır.

Aile fertlerinden bir diğeri de Jason’dur.  Jason, para düşkünü bir gençtir. Pek çok iş denemiş ancak hiç birisinde de başarılı olamamıştır. Açgözlülüğü sebebiyle başına olmayacak işler gelmiştir.

William Faulkner, Ses ve Öfke isimli bu eserinde sıkıntılarının ardı arkası kesilmeyen bir ailenin yaşadığı dramları anlatmaya çalışmıştır.
 Görseller:idefix.com


Ses ve Öfke Ses ve Öfke Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 24, 2019 Rating: 5

15 yorum:

  1. İlk defa duydum bu yazarı. Güzel bir kitaba benziyor ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tanıtım size kısa da olsa bir fikir vermiştir.

      Sil
  2. bilinç akışı tekniği ile yazıldığı için ben cesaret edemiyorum biraz o tekniği öğrenmem lazım

    YanıtlaSil
  3. bunu okumamıştım yazar mutlaka çok iyi anlatmıştır konuyu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, yazar konuyu çok iyi anlatmış, sonuçta Nobel ödüllü bir yazardan bahsetmekteyiz. Teşekkürler.

      Sil
  4. O halde bu kısa tanıtım size bir fikir vermiştir diye düşünüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. "Nobel alan kitapların yazarları" hakikaten dünyaya farklı şekillerde bakıyorlar.Allah öncelikle bizlere de nasip etsin farklı çerçevelerden bakmayı..
    "William Faulkner eserleri" de "ufku açan kitaplar" arasında.
    Teşekkürler editör böyle güzel eser ve yazarları bizlere tanıttığınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bu güzel yoruma kelime bulmakta zorlanıyorum ve temennilerinize sonuna kadar katılıyorum. Çok teşekkürler.

      Sil
  6. Hocam pek kitap okumayan biri olarak bloglar sayesinde tek tük de olsa okuyorum teşvik edici oluyor sanırım emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, sizi kitap okumaya teşvik edebiliyorsam ne mutlu bana. Çok teşekkürler.

      Sil
  7. Alkolik bir babanın ve melankolik bir annenin etkisiz, zayıf ebeveynliklerinin gölgesinde yetişen çocuklar ve hikayeleri... "Ses ve Öfke" insanın kendiyle ve içinde bulunduğu koşullarla savaşını ve o savaşın korkunç çığlıklarını anlatan inanılmaz bir eser. Eserin flashback tarzında olması da ayrı bir tat bırakıyor. William Faulkner eserlerini okumak zordur, Ses ve Öfke'yi okumaksa daha zordur. Ama bırakın sizi zorlasın!!!
    Değerli paylaşımınız için teşekkürler. Yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle Edebi katkılar yapmanız çok hoşuma gidiyor Deniz Hanım. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. faulkner severim tabii. kendine hayali bir ülke yaratmış. başka baskısından okudum. sahafta eski baskısını buldumdu, remzi kitabevi :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.