Lokman’ın Maceraları - EĞİTİM PINARI

Lokman’ın Maceraları


Lokmanin maceralari, kisa hikayeler
 Lokman’ın Maceraları


Hikayemiz, Dünya'ya yakın bir gezegendeki kişilerin Dünya’da bir şehirde(Logcity) yapılan sıra dışı bazı faaliyetleri fark etmesi ve bu çalışmaları incelemek üzere gezegenden bir kişinin görevlendirilmesi ile başlamaktadır.


Görevlendirilen kişinin ismi Lokman, Bu kişi, çok zeki bir kişi ama aynı zamanda bir mucizevi özelliği daha var; Lokman gerektiği zaman görünmez adam olabiliyor. Bu özelliği sayesinde insanları daha yakından izleme imkanına sahip oluyor.

Gezegenin yöneticileri Lokman'ı görevlendirerek dünyadaki sıradışı çalışmaların incelemesini istiyorlar. Lokman, yapılan çalışmaları inceleyecek ve burada gördüklerini raporlayarak kendi ülkesinin yöneticilerine bildirecek.

Lokman, şehirde dolaşmaya başlıyor ilk olarak Derinton isimli bir kişiyi takibe alıyor. Bu kişi yabancı dillere hakim, okumayı yazmayı, kendisini geliştirmeyi çok seven, insanlara faydalı olmaktan hoşlanan, kurgulama yeteneğine sahip, genellikle macera filmleri seyreden bir kişidir. Aslında bu kişinin özellikleri saymakla bitmiyor. Lokman, Birbirinden değerli yeteneklere sahip bu kişiyi modelleyerek kendi gezegenlerindeki öğrencilere örnek kişi olarak okutmanın çok faydalı olacağını düşünüyor.

Lokman, ikinci olarak Star, isminde bir kişiyi takibe alıyor ve onu incelemeye başlıyor. Star, gerçekten de çok yetenekli bir insandır. Star, kendisini aşmış ve tüm bilgi birikimini insanların istifadesine sunmuştur.  Kısacası Star, hayatının amacını ‘’başka insanlara faydalı olmak’’ şeklinde belirlemiş erdemli bir insandır.  Lokman bu kişinin de çok örnek bir kişi olduğunu kendi gezegenindeki görevli kişilere bildiriyor.

Lokman, üçüncü olarak Dream Designer, isminde bir kişiyi fark ediyor. Bu kişinin de hayal gücü ve hayal kurmak üzerinde yoğunlaştığını, çocuklara faydalı olmak için bu konuda çok güzel masal kitapları yazdığını bu kişiyi inceleyerek ülkesine çok faydalar sağlayabileceğini söylüyor.

Daha sonra Bicer, isminde bir öğretmeni fark eden Lokman, bu kişinin hayal gücüne üslubuna hayran oluyor. Ülkesindeki yetkililere bir rapor düzenleyerek bu kişiden faydalanılması gerektiğini anlatıyor.

Araştırmalarına devam eden Lokman, bir başka gün DoubleSea, isminde bir kişiyi izlemeye alıyor; bu kişinin bilgi birikimi, kültürü, protokol ve nezaket kurallarına olan hakimiyeti, iletişimindeki nezaketi öyle hoşuna gidiyor ki; bu kişinin de ülkesinde çok istifade edilebilecek bir insan olduğuna karar veriyor ve üst makamlara bildiriyor.

Lokman, başka bir gün Evrenkraliçe isminde bir hanımefendiyi fark ediyor; bu kadıncağız çok çileler çekmiş ancak hayattaki mücadelesiyle daima örnek alınacak bir insan olmayı hak etmiş bir insandır.  Bilgi birikimine ve ruhsal derinliğine hayran olan Lokman, onu da kendi ülkesine raporlayarak bu kişinin birikimlerinden faydalanılması gerektiğini aktarıyor.
… Devam edecek.
 Görseller:Google görseller




Lokman’ın Maceraları  Lokman’ın Maceraları Reviewed by EĞİTİM PINARI on Haziran 28, 2020 Rating: 5

30 yorum:

  1. :) sevimli olmuş. nbiçer, double sea, evren kraliçe, bunlar kiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayedeki kahramanlar hayali kişiler ama birazcık zihin jimnastiği yapmak istiyorsan kim olduklarını düşünebilirsin.

      Sil
    2. son yazımı kaçırma senin tür kitaplar. bu öykünün linkini de yazının sonuna eklediim. evren ablayı da çözdüm de diğer iki arkadaşımız benim blogumun okurları diyil herhalde tanımadım yanii :)

      Sil
    3. Son yazınızı okudum. Hem etkinlik hem de seçilen eserler çok güzel. Ayrıca yazının sonunda benim kısa hikayeme dikkat çektiğin için çok çok teşekkür ederim.:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Doğrusu ben de sabırsızlıkla bekliyorum Cömert Bilge, yorum ve ziyaret için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Lokam ve diğer farklı karakterler farklı olmuş bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karekterlerin hepsi de birbirinden değerli inanın.

      Sil
  4. Derinton bizim deeptone olmasın sakın. Evrenkraliçe de Ece evren gibime geldi. Çok güzel bir kurgu olmuş. Lokman'ın maceraları devam edecek mi?Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız... Lokman'ın maceraları devam etsin istiyorum.

      Sil
  5. Derintondan gördüm geldim :) Çok hoş bir yazı olmuş. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Çok kıvrak bir zekaya ve espri yeteneğine sahip olduğunuz anlaşılıyor Azkaban Firarisi.:)

      Sil
  6. Aslında bu bana ait kısa bir hikaye denemesi İlkay Hanım. Umarın hikaye istediğim şekilde gelişir ve mutlu bir şekilde son bulur.

    YanıtlaSil
  7. güzel insan deepsi de gördüm hemen geldim 😊 gerçekten çok güzel olmuş devamını bekliyoruz 😊 kaleminize sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğiniz için çok mutlu oldum. Çok teşekkürler sessizkaldım.:)

      Sil
  8. Ooooooo😇🙃. Star'ı üzerime alınabilir miyim acaba Fatih Bey😊. Çok hoş, çok güzel bir bilim kurgu serisi okuyacağız galiba. Kutlarım yürekten. Fikriniz de anlatımızı da harika 👏👏👍Emeğinize, yüreğinize sağlık 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifatlar için çok teşekkür ederim Yıldız Hanım. Hikayedeki karakterler hayali karakterler ama çok istiyorsanız üzerinize alınabilirsiniz tabii ki de.:)

      Sil
  9. Gerçekten de çok haklısınız, blog aleminde deeptone'nin yeri başkadır müfred.:)

    YanıtlaSil
  10. :))) çok yaratıcı olmuş bayıldım.
    Bu Dream designer bir yerden tanıdık geldi sanki ruh ikizim :))
    Bu hikaye ve karakterler daha da çoğalarak devam etsin lütfen çok sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hikayeyi beğenmeniz beni çok mutlu etti. Evet Dream designer size tanıdık gelmiş olabilir ama inanın tüm karakterler hayali karakterler.:)) Talep ettiğiniz gibi karakterler daha da çoğalabilir Düş Tasarımcısı:)

      Sil
  11. Dün dostlarla sohbette sizin kulaklarınızı da çınlattım. Güzel şeyler söylendi elbette. Hiç kirlenmeyin emi! İlginç bir hikaye çıkacak ortaya sanki, devamını merakla bekleyeceğim. Yüreğinize, kaleminize sağlık Fatih Bey.
    Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostlar derken blog arkadaşları mı? yoksa yakın çevrenizdeki insanlar mı Deniz Hanım? Güzel şeyler söylendiğine eminim. Sizden zaten başka türlüsü beklenmez.Keşke değerlendirmeleriniz hakkında birazcık bilgim olsaydı; keyiflenirdim:) Bence de hikaye zaman içinde ilgi çekici hale gelecek gibi. Çok teşekkürler.

      Sil
  12. Başkalarının hayatlarına dokunup kendilerine özel bir yer edinenlere ne mutlu... Bu yazıya konu bloggerleri tebrik ediyorum... Eğitim pınarını da vefasından dolay tebrik ederim... zira vefa asaletten gelir... herkese selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hakkımdaki değerlendirmeleri hariç tutarsak, diğerlerine ben de sonuna kadar katılıyorum. Çok teşekkürler yeşillenirimblog.:)

      Sil
  13. Ellerine sağlık.Severek okudum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı beğenmeniz beni çok mutlu etti. Çok teşekkürler Buzlar Kraliçesi.:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.