Onlar da İnsandı - EĞİTİM PINARI

Onlar da İnsandı


Cengiz Dağcı
 Onlar da İnsandı

Bu yazımda tarihi bir roman tanıtımı var; yazar Cengiz Dağcı'nın Onlar da İnsandı isimli romanı hakkında kısa bir özet yapmaya çalışacağım. Eserlerimizde Kırım'ın Ruslar tarafından işgal edilmesi ve bu işgal sonrasında yaşanan trajediler anlatmaya çalışmaktadır. Okuyucularımızın okuma zevkine gölge düşürmemek adına yine çok uzun olmayan bir tanıtım yapmaya gayret göstereceğim.

Eserimizin başkahramanı Bekir isminde bir Kırım köylüsüdür. Bu kişinin işleri çok yoğundur. İşlerinde yardımcı olmaları için iki tane Rus delikanlısını işçi olarak alır.  Fakat köylüler gençlerin Bekir'in tarlasında çalışmasına pek razı olmazlar.

Rus gençler Bekir'in tarlasında çalışmaya başlayınca Bekir'in işleri biraz olsun azalmış ancak gençlerin köyde çalışmaya başlamasıyla köyde bazı şeyler de ters gitmeye başlamıştır. Bundan dolayı köylüler Rus gençlerin uğursuz olduğuna inanırlar.

Rus gençlerden birisi Bekir'in kızını dövmüş; köylüler bu olayı kabullenmeyerek Rus genci Ivan’ı dövmüşlerdir İvan köyden ayrılır ancak bir süre sonra tekrar gelir. Ruslar köyün yönetimini Ivan’a verirler.  İvan bundan sonra köylülere çok çeşitli zulümler yapmıştır. Köyde pek çok Türk öldürülmüş, birçoğu da hapse atılmıştır.

Yazar Cengiz Dağcı, Onlar da İnsandı isimli eserinde vatansızlığın zorluklarını, vatan topraklarının ve bağımsızlığın önemini vurgulamaya çalışmıştır.

Görseller: kitapyurdu.com


Onlar da İnsandı  Onlar da İnsandı Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 17, 2020 Rating: 5

10 yorum:

  1. Tüylerim ürperdi konusunu okurken. Okuyacaklarım iyice birikti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Cengiz Dağcı, Onlar da İnsandı isimli eseri hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Bayan Hohori.:)

      Sil
  2. Hemşehrim. Kendisini de severiz, kitaplarını da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz Dağcı, Onlar da İnsandı isimli eserine yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Kilo'nun Şarkısı:)

      Sil
  3. daha önce de yazmıştın bu yazarı okuyayım bi gün :)

    YanıtlaSil
  4. kitapları okurken yaşayan bir insan olarak bayağı etkilendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler Lerzan Hanım.:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.