Firavun İmanı(Kitap Tanıtımı) - EĞİTİM PINARI

Firavun İmanı(Kitap Tanıtımı)


Firavun İmanı, Tarık Buğra
 Firavun İmanı, Tarık Buğra

Bloğumu düzenli olarak takip eden arkadaşlarım klasik eserlerimizin çoğunu tanıtmaya çalıştığımı fark etmişlerdir diye düşünüyorum. Çünkü ben, klasik eserlere fazlaca ehemmiyet veriyorum. Yetiştirebildiğim kadarı ile de klasik eserlerimizi tanıtmaya devam etmeyi düşünüyorum. Bu yazımda da Tarık Buğra'nın firavun imanı isimli romanını tanıtmaya çalışacağım. Daha önce yazarın Küçük Ağa isimli eserinin kısa bir özetini buradan sizlere aktarmaya çalışmıştım.

Firavun imanı isimli romanda Milli Mücadele dönemi ve bu dönemin zorlukları anlatılmaya çalışılmaktadır. Bir yanda vatanı ve milleti için canını vermeye hazır temiz Anadolu insanı anlatılmaya çalışırken, diğer tarafta Milli Mücadele'nin aleyhinde faaliyet gösteren insanlar nazara verilmeye çalışılmaktadır.

Eserde karmaşık bir olay örgüsü olsa da özetle en zor zamanlarda bile Anadolu insanının büyük bir azim ve gayretle vatanını kurtarmak için verdiği sıra dışı mücadeleler işlenmek istemiştir.

Tarık Buğra, Firavun İmanı romanında ana fikir olarak zor zamanlarda herkesin kendine göre bir doğru tanımı yaptığını ve buna göre davranmaya çalıştığını, zor zamanlarda doğruyu bulmanın çokta kolay olmayabileceğini anlatmaya çalışıyor.

Görseller:dr.com.tr



Firavun İmanı(Kitap Tanıtımı)  Firavun İmanı(Kitap Tanıtımı) Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 05, 2021 Rating: 5

11 yorum:

  1. Bu kitabını okumadım ama notunu aldım.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarık Buğra'nın Firavun İmanı isimli romanını hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Ebemkuşağı:)

      Sil
  2. milli mücadele, anadolu insanı, iyimiş konusu, okunur tabii :)

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim, umarım faydalı bir yazı olmuştur.:)

    YanıtlaSil
  4. Okumadığım bir kitap tanıtımı güzel olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Lise yıllarında Tarık Buğra'nın yalnızca Küçük Ağa kitabını okumuştum. Ondan sonra hiç okuyamadım sıkıcı gelmişti bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirmeler için çok teşekkürler Esra Hanım:)

      Sil
  6. Milli meseleler önemli konulardır. Eminim içinde ders alınası tarihi pek çok bilgi mevcuttur.Okumamız gereken eserlerden biri bence de. Tanıtım için teşekkürler Fatih Bey. Emeğinize sağlık 😊😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz gibi gerçekten de ders alınacak çok şey var eserde. Çok teşekkürler Yıldız Hanım:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.