Cemo(Kitap Tanıtımı) - EĞİTİM PINARI

Cemo(Kitap Tanıtımı)


Cemo, Kemal Bilbaşar
Cemo(Kitap Tanıtımı)


Bu yazımda sizlere yine toplumsal mesajlar vermeye çalışan bir eser tanıtımı yapmaya çalışacağım. Değinmek istediğim eser: Yazar Kemal Bilbaşar’ın Cemo isimli eseridir. Cemo romanı Türk Filmi tadında bir romandır.

Eserin başkahramanı Cemo, güzel ve alımlı bir kızdır. Cemo’nun babası bir ağanın yanında çalışmaktayken çalıştığı ağanın görevlendirmesi ile başka bir ağanın kızını kaçırır. Delikanlı kaçırdığı kıza aşık olunca o kızla evlenir. Bu evlilikten Cemo dünyaya gelmiştir.

Eserin ilerleyen bölümlerinde Cemo’nun babası askere gidiyor ve askerden gelmesi bayağı bir zaman alıyor. Cemo’nun annesi ise ikinci doğumunda vefat ediyor.

Cemo’nun babası askerden dönünce kızını da yanına alarak değirmen işletmeye başlıyor. Bu esnada evlilik çağına gelen Cemo'nun bazı talipleri oluyor.

Cemo’nun babası kızının evlilik çağının geldiğini düşünerek köylüye bir haber salıyor: Köyün bütün gençlerinin toplanmasını ve güreş tutmasını, burada galip gelen kişinin Cemo ile güreşmesini, kazanan kişinin kızını almasını söylüyor. Bu mücadelede Cemo’yu yenen olmuyor. Köyden bir delikanlı ile evlenmeyen Cemo, babasının yardımı ve teşviki ile bir akrabası ile evleniyor.

Yazar Kemal Bilbaşar’ın Cemo isimli romanı geleneksel motifleri ve o dönem ağalık düzenini çok iyi anlatmıştır. Bu kısa tanıtım yazısı toplumsal konulardan hoşlanan okuyucular için faydalı olabilir.

 Görseller:nadirkitap.com



Cemo(Kitap Tanıtımı) Cemo(Kitap Tanıtımı) Reviewed by EĞİTİM PINARI on Temmuz 21, 2021 Rating: 5

6 yorum:

  1. Gerçekten de eski Türk filmlerine benziyormuş. Klasikleri sevenlerin ilgisini çekecektir. Yazarı hiç okumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum, ziyaret ve değerlendirmeler için çok teşekkürler Duygu emanet:)

      Sil
  2. Ben yazarı ilk kez duydum valla ama eser güzele benziyor cemo kitabı tanıtımı için teşekkür ederiz hocam saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar Kemal Bilbaşar’ın Cemo isimli romanı hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Hürpost:)

      Sil
  3. ne hoş konu sevdim okurum :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.