Mutluluk Ayaklarınızda - EĞİTİM PINARI

Mutluluk Ayaklarınızda

mutlu olma yontemleri
Mutluluk Ayaklarınızda

Kısacık hayatımızda mutlu bir yaşantı sürmeye gayret ediyoruz ve mutlu olma yöntemlerini araştırıyoruz. Hani bir söz vardır ya ‘’Mutluluk elinizde’’ diye gerçekten de önemli bir sözdür bu. Mutluluk veya mutsuzluk bizim elimizde denilebilir. Gerçi bu durum tam olarak böyle olmasa da biz böyle bir perspektiften bakarak daha mutlu bir hayat yaşama imkanına kavuşabiliriz.

Kimi insanlar en küçük bir olumsuzluğu büyüterek kendisini mutsuz ederken, kimileri de yaşadığı olumsuzlukları farklı yorumlama becerisi geliştirdikleri için adeta krizleri fırsata dönüştürürler ve hiç yok yerde kendilerini mutlu edecek bir şey bulurlar. Görüldüğü gibi olayları yorumlama biçimi hayatımızın seyrini değiştirmektedir.

Ben de ‘’Mutluluk elinizde.’’ Sözüne paralel yeni bir bakış açısı geliştirerek ‘’Mutluluk ayaklarınızda.’’ Diyorum. Evet gerçekten ayaklarımızı çalıştırmak bizleri çok mutlu etmektedir.

Yapılan araştırmalar hareketli bir yaşam süren insanların yani yürüyen, spor yapan ve daha başka fiziksel aktivite ile meşgul olan insanların vücudunda serotonin hormonunun salgılandığını bu hormonun da insanların mutlu olmasına sebep olduğunu göstermiştir. Zaten bundan dolayı serotonin hormonuna mutluluk hormonu da denilmektedir.

Ancak günlerinin büyük bir bölümünü evde veya kapalı bir ortamda geçiren, açık havada gezmekten imtina eden insanların daha karamsar bir psikolojiye sahip olduklarını gözlenmiştir.

‘’Harekette bereket vardır.’’ Desek de aynı kapıya çıkar. ‘’Gezen tilki yatan aslandan iyidir.’’ Desek de aynı kapıya çıkar. Mutluluğun sırrı gezip görmek ve hareketli bir yaşam sürmektir. Bu yazımızda ayaklarımızı kullanarak nasıl mutlu olabileceğimiz üzerinde durmaya gayret edeceğiz ve ayaklarımızı kullanarak mutlu olma yöntemlerinden bazılarını sıralamaya çalışacağız. İşte size birkaç örnek:

Sosyal ilişkileri kuvvetli tutmak insanı mutlu eder. Tabii ki bunun için de akraba eş-dost ve arkadaşlara zaman zaman gidip gelmek birlikte zaman geçirmek gerekmektedir.

Karamsar bir psikolojiye daldığımızda yine tabana kuvvet yaparak huzurevi veya hastaneleri ziyaret ederek bizden zor durumda olan insanları gözlemlememiz de bizi fazlasıyla mutlu edecektir.

Kazandığımız paraların bir kısmını çocuklarımızla zaman zaman bir yemeğe veya bir alış veriş merkezine ya da bir eğlence merkezine giderek harcamak da bizleri fazlası ile mutlu etmeye yetecektir.

Bu yazımızda sembolik olarak ayaklarımızı kullanmak ve ayakları kullanarak mutlu olma yöntemlerini araştırmaya çalıştık. Ayakları vurgulama sebebimizin yazımıza dikkat çekme amacı taşıdığını da gözden kaçırmamak gerekir.

Görseller: https://unsplash.com/



Mutluluk Ayaklarınızda Mutluluk Ayaklarınızda Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ağustos 31, 2018 Rating: 5

12 yorum:

  1. Ayaklara vurgunuzun yazıya dikkat cekmek olduğunu söylemiş olsanızda, ayaklar ve yürümek önemli. Günümüz yaşam tarzı, iş hayatı, her yere araçlarla gitmek kolaylıgı, yürüyen merdivenler, asansörler. ... bize yürümeyi unutturdu maalesef. Buda bizi daha sağlıksız ve stresli yapıyor. Bahsettiğiniz gibi, çocuklarımıza zaman ayırmak, gerekli ziyaretlerde bulunmak mutluluk için çok önemli imkânlar. Güzel bir yazıydı, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorumlar ve değerlendirmeler için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Mutluluk için paylaştığınız bu güzel yazı için teşekkür ederiz. Hepimize yeni yılda mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorum ve ziyaret için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Hareketli olmak, aktif olmak, spor yapmak ihmal edilmemeli. sosyal ve pisikolojik etkilerinden de bahsetmeniz isabetli olmuş. Teşekkürler bu önemli hatırlatma için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, size faydalı olmak çok güzel bir duygu.

      Sil
  4. Kaleminize sağlık, gerçekten de insan ayakları üzerinde yaşamalı ve en güzeli eğer kısmetse ayakları üzerinde ölmeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum ve değerli fikirler için.

      Sil
  5. Harekette sadece bereket yokmuş. Aynı zamanda mutluluk varmış. Güzel bir yazıydı. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve sosyal medyadaki desteklerinizden dolayı çok teşekkürler Hocam, sevgilerle:))

      Sil
  6. Uzun zamandır bloğunuza gelemiyordum. Çoğu şeye baştan başlama isteğim, en başlardaki yazınıza getirdi beni...

    Buradan başlayaran yorum yapmadığım yazılarınıza göz atmayı düşünüyorum. Umarım günümüze yetişebilirim :)

    İyi yayınlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve ziyaret için çok teşekkürler Beytullah Bey.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.