Vizyon Sahibi Olmak Neden Önemlidir - EĞİTİM PINARI

Vizyon Sahibi Olmak Neden Önemlidir


Vizyon Sahibi Olmak Neden Onemlidir, vizyon, misyon
Vizyon Sahibi Olmak Neden Önemlidir

Tam olarak anlaşılamayan kavramlardan birisi de vizyon kavramıdır. Genellikle vizyon, misyon tabiri ile de karıştırılır. Misyon; daha dar anlamda kişilerin yapmaları gereken ödevleri veya görevleridir. Oysa vizyon daha geniş anlamda bir kavramdır. Vizyon; kişilerin geleceğe dönük hayalleridir diye tanımlanabilir. Öyleyse vizyon sahibi olmak neden önemlidir? Bu yazımda kısaca bu konu üzerinde durmaya gayret göstereceğim.

Vizyon Sahibi Olmak Neden Önemlidir?
** Vizyon sahibi olmak amaçlarımızın daha net olmasını sağlar.
** Vizyon, karar verme becerimizi geliştirir. Vizyonu olan kişi ileriye dönük karar alma konusunda daha hızlı davranmaktadır.
** Vizyon, hayatımıza netlik kazandırır; vizyon sahibi insan ne aradığını bilen insandır.
** Vizyon arzularımıza daha çabuk ulaştırır; Vizyon sahibi insanlar arzularına ulaşma konusunda diğer insanlara göre daha fazla motive olurlar.
** Vizyon ilkeli davranmamıza sebep olur; Vizyon sahibi insanlar dürüstlük, kararlılık, cesaret gibi ilkeleri yaşantılarında daha fazla etkin olarak kullanırlar.
** Vizyon motivasyonumuzu artırır; Vizyon sahibi insanlar yaptıkları işlerde daha fazla motive olabilirler.
** Vizyon odaklanma becerimizin gelişmesini sağlar; Vizyon sahibi insanlar yaptıkları işlere diğer insanlardan daha fazla yoğunlaşırlar.
** Vizyon engelleri aşma konusunda enerji verir; İleriye dönük vizyonu olan insanlar karşılaştıkları küçük engeller karşısında hemen yılgınlığa kapılmazlar
** Vizyon kişilerin hayatına anlam katar; İleriye dönük çok önemli bir hayali olan insanların yaşantıları daha anlamlıdır. İleriye dönük hayalleri olmayan insanlar ise ‘’rotasız gemi’’ gibidirler ve rüzgarın yönüne göre sürekli yön değiştirirler.

Bu yazımda vizyon sahibi olmak neden önemlidir? Sorusu üzerinde durmaya gayret gösterdim. Vizyon sahibi olmak gerçekten de çok önemlidir. İnsanların büyük çoğunluğu yaşamlarını ‘’akışına bırakmak’’ şeklinde yaşamaya gayret gösteriyorlar. Bu durum insanları sıradanlaştırıyor. Oysa sıra dışı bir yaşam sürebilmek için ileriye dönük bir vizyon belirlemek gerekir. Vizyon belirlemek hayatın her döneminde mümkün olsa da, bana göre kişilerin ilk gençlik dönemlerinde vizyon belirlemeleri daha elzemdir. Bu anlamda eğitimcilerimizin çocuklarımıza rehberlik etmeleri faydalı olacaktır.
 Görseller:ihealth.com.tr



Vizyon Sahibi Olmak Neden Önemlidir Vizyon Sahibi Olmak Neden Önemlidir Reviewed by EĞİTİM PINARI on Temmuz 27, 2019 Rating: 5

50 yorum:

  1. Kurumların "vizyonumuz" - "misyonumuz" tabelalarında kalan vizyondan ziyade daha uygulanabilir vizyonlar çizmemiz gerekli kendi hayatımızda.

    YanıtlaSil
  2. Şirketlerin vizyon tanımına uymaları çok önemli. Çoğu firma bunu internet sitelerine, koymuş olmak için koyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklılık payınız var ancak yine de insanların ve kurumların vizyon sahibi olması faydalıdır diye düşünmekteyim. Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Helen Keller'ın dediği gibi "Kör olmaktan daha kötü olan tek şey, görebilipte görüşü (vizyonu) olmamaktır..." Net bir vizyon sahibi olmak geleceği şekillendirmenin yegane anahtarıdır sanırım.
    Bilgilendirici bir içerik olmuş. Yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, böyle güzel yorumlarla bana katkı sağladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Sen gereken her şeyi yazmışsın Fatih oğlum. Üstüne yazmak ahkam kesmek olur. Ben hep kendimi lüzumsuzca vazifelendirir ve bazen de gereksiz işlerin mesuliyetini de alırım üzerime ve kendime kızarım. O zaman çakma misyonerlik olur haliyle :)
    Vizyona gelince; vazifelerimi aynı dikkat, motivasyon ve mesuliyetle yapar, sonuca odaklanırım.Çok değerli bilgilerdi. Emeğine sağlık oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler anne, sizin yorumunuz da çok güzeldi.:)

      Sil
  5. vizyon da misyon da iyidir ama ben akışı daha çok severiiim :)

    YanıtlaSil
  6. Vizyon hayallerimize ulaşmak için bize gerekli olan motivasyon ve odaklanmayı sağlar.

    YanıtlaSil
  7. Kaliteli hayat için hep bir Vizyonumuz olmalı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım faydalı bir yazı olmuştur.:)

      Sil
  8. Vizyon aslında önemli bir konu. İdeallerimize ulaşmak için ve bunu başarmak için merdivendeki basamakları tutan çubuklar diyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. İnsanın hadafleri olması iyi tabiki. Yine de saplantı haline getirmeden bazen de yol nereye götürürse demek hoş olabilir...

    YanıtlaSil
  10. Vizyon hakkındaki bilginizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Kesinlikle hepimizin vizyon sahibi bireyler olmamamız gerekir ki amaçlarımıza daha hızlı kavuşalım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz gibi vizyon sahibi olmak çok önemlidir. Çok teşekkürler.

      Sil
  11. Bir tane öğretmenimiz sürekli bize " sizin bir ilkeniz bir vizyonunuz olsun " diyordu . Sonradan farkettik ne demek istediğini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öğretmeninizin bahsettiği dönemde anlayabilseydiniz, daha faydalı olabilirdi. Çok teşekkürler.

      Sil
  12. Ben bu konuda devlet kurumlarına çok gülüyorum hani kapı girişlerine vizyon belgesi aşıyorlar ya...keşke gerçekleşse musade etseler ama ne olsun bağlılar sonuç sıfır elde sifir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki kurumların belirlediği vizyonlara ulaşmaları mümkün olmayabilir ama en azından böyle bir çalışma içine girmiş olmaları faydalıdır diye düşünmekteyim. Katkılarınız için çok teşekkürler Sibel Hanım.:)

      Sil
  13. Yorulduğum zamanlarda "akışına bırakmak" kavramını hayatımda kullandığım oluyor. Ama geçici bir süre için. Sürekli olarak hayal kurmak, kendini geliştirmek, ilerlemek gibi konulara odaklıyımdır genellikle.. Bu da benim hayata olan motivasyonumu artırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyon sahibi bir insan modeli olarak sizi göstermek doğru olur sanırım. Yorumlarınızla bana katkı sağladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Nezaketiniz için ben teşekkür ederim..

      Sil
    3. Ben de size çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

      Sil
  14. uyuşuk hayalperest sana bi sormuş, görmedin herhaldesiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bu aralar arkadaşlarımın bloglarını fazla ziyaret edemiyorum, çok teşekkürler.

      Sil
  15. Vizyon ve misyon beraberinde başarıyı getiriyor gerçekten. İnsanı kamçılayıp, disipline itiyor bence. Yazılabilecek her şeyi yazmışsınız zaten . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınızla bana katkı sağladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Vizyon ve misyon kavramlarını hep duyuyoruz açıkçası ben tam olarak ne olduklarını bilmiyordum. Vizyon, insanın geleceğe yönelik hayalleri ise, o zaman ben bir hayli vizyon sahibiyim diyebilirim. Teşekkürler bu konu hakkında bilgi verdiğiniz için Fatih Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınızla bana katkı sağladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  17. Vizyon sahibi olmanın önemine değinmiş bunların özelliklerini maddeler halinde sıralamışsınız. Bu konuyu kaleme aldığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Vizyon sahibiyiz yada olmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince vizyon sahibinin önemini aktardığınız içim teşekkürler. vizyon uzun vadeli ve ilkeli misyon daha az kapsamlı güzel bir çalışma oldu

    YanıtlaSil
  19. Vizyon ve misyon beraberinde başarıyı getiriyor zaten her gereken şeyi yazmışsınız

    YanıtlaSil
  20. Vizyon ve misyonu sadece şirketlere ait gibi görüyor çoğu kişi.. halbuki her birey vizyonu ve misyonunun farkına varsa ne güzel olur. Cok teşekkürler keyifle okudum yazınızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size bu güzel katkılardan dolayı çok teşekkürler.

      Sil
  21. Yaşıtlarıma "Vizyon sahibi olun" "vizyonunuz olsun" diye diye dilimde tüy bitmişti. Vizyon sahibi olmak neden önemlidir yazınızı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Vizyon sahibi olmayan insanlar, her açıdan kaybediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli katkılar için çok teşekkür ederim. Size sonuna kadar katılmaktayım.

      Sil
  22. Vizyon ve misyon cidden karıştırılan anlamı anlaşılamayan iki terim ama sizin açıklamalarınız olaya deger katmış ve farkını harika şekilde anlatmış sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım misyon ve vizyon kavramlarının anlaşılmasına sebep oldu ise ne mutlu bana. Çok teşekkürler.

      Sil
  23. Vizyonsuzken sen sen değilsin 🙃

    YanıtlaSil
  24. Vizyonsuzken sen sen değilsin 🙃

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.