VAZGEÇME - EĞİTİM PINARI

VAZGEÇME




Vazgecme, ozan bahar
VAZGEÇME


Bu yazımda sizlere Prof. Dr. Ozan Bahar’ın yazmış olduğu Vazgeçme adlı kitaptan bahsedeceğim. Kitabın parolası: ‘’Bedenin hareket etmiyorsa ruhunu uçur.’’ 

Yazar Ozan Bahar, bu kitapta kendi yaşam öyküsünü anlatmıştır. Genç yaşta geçirdiği bir trafik kazasında belden aşağısı felç olan yazar, kaderine küserek evinde oturmak yerine akademik kariyer yapma yollarını araştırmış ve profesör olmuştur.

Kitapta ''azmin zaferi'' diye adlandırdığı başarılarını anlatıyor. Dr. Bahar, 1992 yılında Kara Harp Okulundan mezun oluyor. 1994 yılında ise Jandarma Subay Okulu dönem birincisi oluyor ve Güneydoğuda sayısız çatışmaya katılıyor.

Yazar, 1996 yılında Hesna ile tanışıyor ve kısa süre sonra evleniyorlar. Daha evleneli 40 gün olmadan göreve giderken bir trafik kazası sonucu felç oluyor ve yürüme yetisini kaybediyor. Bu duruma hem kendi hem eşi çok üzülüyor. Bu kaza O’nun hayatında bir dönüm noktası oluyor.

Yazar, iyileşme sürecinde çok zor zamanlar yaşıyor. Bu süreçte eşi onun en büyük destekçisi oluyor. Günlerce GATA’da tedavi görüyor ve yeni insanlarla tanışıyor. Tedavi olurken boş zamanlarında sayısız kitap okuyor. Okuduğu kitaplar Ozan Bahar’ı yeni kararlar almaya itiyor. Yazar, belden aşağısını kullanamadığı ve yürüyemediği halde akademik kariyer yapmaya karar veriyor.

Bu yeni hayali için derhal üniversiteye müracaat ediyor. İşletme bölümünde akademik kariyer yapmaya karar veren Prof. Dr. Ozan Bahar, iki askerin omzunda işletme profesörünün yanına gidiyor.

Profesör yazarın akademik kariyer yapmasının zor olacağını düşünerek onay vermiyor. Yazar, hayal kırıklığıyla evine dönüyor. Ancak pes etmiyor ve şansını kamu yönetiminde deniyor.

Bunun üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde 1998 yılında yüksek lisans eğitimine başlıyor. Yüksek lisansını başarıyla tamamlayan Ozan Bahar, 2000 yılında doktoraya başlıyor. 2005 yılında doktor, 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent, 2013 yılında da profesör unvanı alıyor. 2008 yılında Turizm Ekonomisi isimli kitabi Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dilde yayımlanıyor.

 Prof. Dr. Ozan Bahar’ın Vazgeçme isimli kitabı tam bir ‘’mazeret yok’’ felsefesini anlatıyor. Günümüzde küçücük bir engeli bir gözünde büyüten insanlara motivasyon adına ciddi katkılar sağlayacaktır diye düşünmekteyim.
Görseller:linkedin.com

VAZGEÇME VAZGEÇME Reviewed by EĞİTİM PINARI on Nisan 20, 2020 Rating: 5

26 yorum:

  1. Tam bir azim ve cesaret örneği sergilemiş Prof. Dr. Ozan Bahar. Kutlamak gerek. Teşekkürler bilgilendirme için Fatih Bey 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prof. Dr. Ozan Bahar’ın Vazgeçme kitabı hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Azimli insanları çok takdir ediyorum hele ki normalden daha şansssız oldukları halde azimlerinden bir parça bile eksilmeyenlere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda ben de sizin gibi düşünmekteyim. Prof. Dr. Ozan Bahar’ın Vazgeçme kitabı hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Prof. Dr. Ozan Bahar’ın Vazgeçme kitabının okunması gereken kitaplar arasında olduğu hakkında bende sizin gibi düşünüyorum. Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Tanıtım için çok teşekkürler. Azim ve kararlılık için güzel bir örnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de Vazgeçme kitabı hakkında sizin gibi düşünmekteyim. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. okula gidiyor de mi, sonra hoca olup ders veriyor demekki. aferin onaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Ozan Bahar, her türlü alkışı hak ediyor.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Günümüzde her anlamda yeterli olduğu halde en küçük bir engeli gözünde büyüten kişilerin okumasında çok fayda vardır diye düşünüyorum. Teşekkürler.

      Sil
  7. "Motivasyon eserleri" insani hayata bagliyor...
    Okunasi guzel bir kitap
    Inceleme tanitim ve oneri icin editore tesekkur ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bende size ziyaret ve bu güzel yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.:)

      Sil
  8. Beni en çok etkileyen verdiği mesaj oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de verdiği mesaj çok önemli. Çok teşekkürler.

      Sil
  9. Etkileyici bir hayat hikayesi, insanı motive ediyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motivasyon adına çok faydalı bir kitap bence de. Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Zorluklar bizi yıldırmamalı, hayallerimizden vazgeçmemeliyiz...

    YanıtlaSil
  11. Muhteşem bir azim örneği, umudu kaybetmemek lazım :)

    YanıtlaSil
  12. Bunu okuyacağım inceleme ve öneri için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim; bu kısa tanıtımın size fikir vermesinden dolayı çok mutlu oldum.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.