Ak Kara Baba'nın Kızılcahamam Macerası - EĞİTİM PINARI

Ak Kara Baba'nın Kızılcahamam Macerası



Kara Akbaba
Ak Kara Baba'nın Kızılcahamam Macerası

Ak Kara Baba'nın Kızılcahamam Macerası(Kısa Hikaye)

Ak Kara Baba, Ankara'nın bir köyünde yaşayan, 70 yaşında, saçı beyaz, sakalı siyah olan bir adamdır. Ak Kara Baba, emekli olduktan sonra gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok sevmeye başlamıştır. Bir gün, Kızılcahamam'ı keşfetmek için yola koyulur.

Ak Kara Baba, Kızılcahamam'a geldiğinde, ilçenin doğal güzelliklerine hayran kalır. Kızılcahamam Milli Parkı'nı gezerken, bir grup gençle tanışır. Gençler, Ak Kara Baba'ya Kızılcahamam'ın yöresel lezzetlerini de tattırırlar.

Ak Kara Baba, Kızılcahamam'da geçirdiği ilk gün, ilçenin doğal güzelliklerini keşfetmeye karar verir. Kızılcahamam Milli Parkı'na gider ve burada yürüyüş yapar. Parkta, yemyeşil ormanlar, şelaleler ve göller görür. Ak Kara Baba, parkın güzelliğinden çok etkilenir.

Ak Kara Baba, ikinci gün, ilçenin termal kaynaklarını keşfetmeye karar verir. Kızılcahamam Termal Kaplıcaları'na gider ve burada şifalı sulardan faydalanır. Ak Kara Baba, kaplıcaların sıcak sularının rahatlatıcı etkisinden çok memnun kalır.

Ak Kara Baba, üçüncü gün, ilçenin tarihi yapılarını keşfetmeye karar verir. Kızılcahamam Kalesi'ni ve Camii'ni gezer. Ak Kara Baba, kalenin ve caminin tarihi öneminden çok etkilenir.

Ak Kara Baba, Kızılcahamam'da geçirdiği dört günde, ilçenin tüm özelliklerini keşfetmiştir. İlçenin doğal güzelliklerini, termal kaynaklarını, tarihi yapılarını ve yöresel lezzetlerini yakından tanımıştır.

Ak Kara Baba, Kızılcahamam'da geçirdiği zamanla, ilçeye ve ilçe halkına çok bağlanır. Kızılcahamam'ı ikinci evi gibi görmeye başlar.

Ak Kara Baba, Kızılcahamam'dan ayrılırken, çok üzgündür. Çünkü, ilçeden ayrılmak istememektedir. Ancak, bir yandan da yaşadığı güzel anılardan dolayı mutludur.

Ak Kara Baba, Kızılcahamam'a tekrar döneceğini ve ilçeyi daha yakından tanımak için daha fazla zaman ayıracağını söyler.

Görseller:pexels.com.tr. Kaynak: Google Bard

Ak Kara Baba'nın Kızılcahamam Macerası Ak Kara Baba'nın Kızılcahamam Macerası Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 28, 2023 Rating: 5

2 yorum:

  1. orda bir yerde karagöl var, doğa yürüyüşü yapılıyor orda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Karagöl Jeoisti'nden bahsediyorsunuz. Anlaşılan orayı ziyaret etmişsiniz:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.