Yeni Hayat - EĞİTİM PINARI

Yeni Hayat




Yeni Hayat, Orhan Pamuk, fatihpinarca
Yeni Hayat


Yazar Orhan Pamuk, Yeni Hayat isimli eserinde hayatın anlamını sorgulayan bir gencin yaşam mücadelesini anlatmaya gayret ediyor. Yazarın diğer eserleri ile mukayese ettiğimizde Yeni Hayat romanının diğerlerinden daha sade ve anlaşılır olduğunu görmekteyiz.

Eserimizin başkahramanı Osman, arayış içinde olan bir gençtir. Hayattan zevk almayan Osman bir ortamda Canan isminde bir kız ile tanışır ve ona aşık olur. Canan kitap okumayı çok seven bir kızdır.

Osman, Canan ile evlenme hayalleri kurarken Canan’ın bir sevgilisi olduğunu öğrenir. Bu duruma çok üzülen Osman ne yapacağını bilemez. Zaten bir müddet sonra da Canan’ı kaybetmiştir.

Osman, sonraki zamanlarda evlenmiş çoluk çocuğa kavuşmuştur ancak yine de Canan’ı unutamaz.

Bundan sonraki hayatında bir otobüse binerek Canan’ı ve sevgisini arayan Osman, aslında yeni bir hayata doğru yolculuk yapmaktadır. Uzun zaman Canan ve sevgilisini arar ama onları bulamaz. Fakat bir gün tesadüfen Canan’ı görmüştür.

Osman, Canan’ın başka bir genç ile olmasına tahammül edemediği için Canan’ın sevgilisini öldürür. Osman işlediği cinayetten sonra tekrardan bir otobüse binerek yolculuk yapmaya başlamıştır. Bindiği otobüs kaza yapmış ve Osman da ölümün soğuk yüzü ile tanışmıştır.

Orhan Pamuk’un Yeni Hayat isimli eseri her ne kadar diğer eserlerine göre sade olsa da bana göre yine de çok fazla okuma zevki vermeyen bir eserdir. Bundan dolayı eserdeki olay örgüsüne çok fazla girmeden kısa bir özet geçmeyi daha anlamlı buldum. Kitap tanıtımı bu haliyle de sizlere fikir verebilir diye düşünmekteyim.
Görseller:iletisim.com.tr
Yeni Hayat Yeni Hayat Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 18, 2020 Rating: 5

6 yorum:

  1. Bu kitabını yarım bırakmışım gibi hatırlıyorum. Emeğinize sağlık Fatih Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orhan Pamuk’un Yeni Hayat isimli eseri hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Yıldız Hanım:)

      Sil
  2. Bence güzel bir yorum olmuş.Bu aralar bende de Pamuk okuma isteği var ama bunu okumiycimi anladım efendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Hayat isimli eser hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Su Hanım:)

      Sil
  3. Konusu gerçekten güzelmiş okumalıyım mutlaka :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.