Dikmen Yıldızı - EĞİTİM PINARI

Dikmen Yıldızı


Dikmen Yıldızı, Aka Gündüz
Dikmen Yıldızı


Bu yazımda yazar Aka Gündüz’ün önemli eseri Dikmen Yıldızı hakkında kısa bir tanıtım yapmak istiyorum. Eserimizin başkahramanı Yıldız isminde genç ve güzel bir hanımefendidir.

Yıldız, Murat isminde bir yüzbaşı ile nişanlıdır. Savaş başlayınca Murat göreve gitmek zorunda kalır. Yıldız, nişanlısının savaşta öldüğünü duymuş ve ruh sağlığı bozulmuştur.

Yıldız, savcıya giderek asılsız iddialarla yakın çevresindeki insanları suçlamıştır. Savcı olayları detaylı incelediğinde Yıldız’ın akıl sağlığının bozulmuş olduğunu anlamakta gecikmez. Savcı, bu aşamadan sonra Yıldız ile yakından ilgilenerek sağlığına kavuşmasında en büyük pay sahibi olmuştur.

Yıldız, tekrar eski sağlığına kavuşmuştur. Sağlığına kavuşmanın sevincini yaşayan Yıldız, bir de nişanlısının ölmediğini; gizli bir görev sebebi ile bilinçli olarak ölmüş haberi yayıldığını öğrenince mutluluktan havalara uçmuştur.

Yıldız, babası ile birlikte İzmir’e nişanlısının görev yaptığı bölüğe gider. Murat ile buluşmayı bekleyen Yıldız, komutanın verdiği haber karşısında tekrar şok yaşamıştır. Komutan, Murat’ın gerçekten de öldüğünü söyleyerek Yıldız’a çok çirkin bir eşek şakası yapmıştır. Oysa Yıldız’ın nişanlısı Murat, yan odada nişanlısını beklemektedir.

Yazar Aka Gündüz’ün Dikmen Yıldızı isimli romantik eseri hem tarihi motifleri olan hem de duygusal anlamda okuma zevki sunan bir eserdir. Eser bu yönüyle gayet sürükleyici bir eserdir diyebiliriz.

Görseller: kitapyurdu.com

 

 

 


Dikmen Yıldızı Dikmen Yıldızı Reviewed by EĞİTİM PINARI on Şubat 16, 2021 Rating: 5

6 yorum:

  1. Ölmemiş biri için öldü diye şaka yapmak... bu pek olmamış sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aka Gündüz’ün önemli eseri Dikmen Yıldızı hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Sevkoz Hanım. Eseri eğitim öğretim açısından değerlendirmek çok faydalı olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Hiç böyle bir konusu olduğunu düşünmezdim ilginçmiş doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, eserin konusu gerçekten de çok ilginç. Yorum ve ziyaret için çok teşekkürler Kuzucum.:)

      Sil
  3. dikmen ne ki :) dönmüşsün bloguna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın; gerçekten de bu aralar biraz ihmal ettim blogumu.:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.