Şık(Kitap Tanıtımı) - EĞİTİM PINARI

Şık(Kitap Tanıtımı)

 

Şık, Hüseyin Rahmi
Şık(Kitap Tanıtımı)

Daha önceden bloğumda pek çok klasik eser tanıtımı yapmıştım. Klasik eserlere karşı özel bir alakam olduğunu söylemeliyim. Bu yazımda da Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Şık isimli romanını tanıtmak istiyorum. Daha önceki tanıtımların çoğunda olduğu gibi bu yazımda da kısa bir tanıtım yapacağımı baştan söylemek isterim.

Yazar, Şık romanında Tanzimat Dönemi edebiyatçılarının çoğunda olduğu gibi yanlış Batılaşma ve Batı kültürüne olan özenti konusunu işlemeye gayret göstermiştir.

Eserimizin başkahramanı Şöhret Bey, Batı hayranı, alafranga yaşamı çok seven, yapmacık tavırlar sergileyen Şık giyimli bir beyefendidir.

Şöhret Bey, para düşkünü bir kadınla gezip tozmakta; saf bir insan olduğu için birlikte yaşadığı kadının niyetini anlamakta zorlanmaktadır. Bu sebeple kadın, Şöhret Bey’i parmağında oynatmış; elinde neyi varsa satıp savurmasına neden olmuştur. Sıfırı tüketen Şöhret Bey, kadının isteklerini karşılayabilmek için annesinin elmasını bile çalıp satmıştır.

Parasız pulsuz kalan Şöhret Bey, mahalleli tarafından dışlanmış hatta sevdiği kadın tarafından da terk edilmiştir. Bu aşamadan sonra Şöhret Bey’in hayatta tutunma çabalarını ve bir arkadaşına sığınarak onun evinde yaşamasını, burada yaşadığı bazı tatsız olayları okuyacağız.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Şık isimli romanının tanıtımı buraya kadardı. Kitapla ilgili daha fazla detay merak eden arkadaşlarıma ve okuyucularıma kitabın tamamını okumalarını tavsiye edebilirim.

 Görseller:hepsiburada.com



Şık(Kitap Tanıtımı) Şık(Kitap Tanıtımı) Reviewed by EĞİTİM PINARI on Mayıs 27, 2021 Rating: 5

12 yorum:

  1. Klasik eserleri tanıtıp hatırlatarak çok güzel bir işe imza atıyorsunuz Fatih Bey. Hem ülkemizin klasiklerini hem de onların kıymetli yazarlarını sayenizde bir kez daha yad etmiş ve eserlerine ulaşmak için çaba sarfetmiş oluyoruz. Emeğimize, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Şık isimli romanı hakkında yapmış olduğunuz bu güzel değerlendirmeler için çok teşekkürler Yıldız Hanım:)

      Sil
  2. Lisede okumuştum sanırım. O zamanlar öyleydi. Hep klasikler... Ne güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarla bana katkı sağladığınız için çok teşekkürler Kilo'nun şarkısı:)

      Sil
  3. Klasikleri tanıttığınız için teşekkürler. Bu kitap gibi bilmediğim kitaplardan da haberdar olmuş oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, size faydalı olabilmek çok güzel bir duygudur Duygu:)

      Sil
  4. Bu kitabı okumadım ama eski Türk filmlerini hatırlattı tanıtımınız için teşekkürler ayrıca blogunuzu çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorumu çok beğendim Kelam-ı Kibar. Çok teşekkür ederim.:)

      Sil
  5. Güzel bir kitap... Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size ziyaret ve bu güzel yorum için çok teşekkür ederim Ebem Kuşağı:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.