Benim Adım Kırmızı - EĞİTİM PINARI

Benim Adım Kırmızı

 

Benim Adım Kırmızı, Orhan Pamuk
Benim Adım Kırmızı

Bu yazımda Osmanlı Devleti’nin 1500’lü yıllarından kesitler sunan bir eserden bahsetmek istiyorum. Tanıtımını yapacağım kitap; Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı isimli romanıdır. Eserde iki erkek arasında seçim yapmak zorunda kalan bir kadının dramını okuyacağız.

Eserimizin baş kahramanı Şeküre adında güzel ve zeki bir  kadındır. Kendisinden yaşça büyük olan Kara isimli çocukluk aşkıyla evlenmesine müsaade edilmez. Başka bir adamla evlenmek zorunda kalan Şeküre, o adamdan iki çocuk sahibi olmuştur. Ancak Şeküre’nin kocası dört yıl boyunca savaştan gelmeyince Şeküre de kocasından ümidi keserek babasının evine gitmiştir.

Şeküre’nin babasının evine döndüğünü öğrenen Kara, Şeküre ile tekrar evlenmenin fırsatını kollamaktadır. Kara nihayet Şeküre’yi evliliğe ikna edebilmiştir. Kitabın daha sonraki bölümlerinde Şeküre’nin babasının öldürülmesine tanıklık edeceğiz. Kara ve Şeküre birlikte katili bulmak için çaba sarf ederler.

Eserin olay örgüsü biraz karmaşık olduğu için çok fazla detaya girmesem de Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı isimli romanında başta resim ve nakkaşlık sanatı olmak üzere Osmanlı Devleti’nin pek çok kültürel değerlerine dikkat çekilmeye çalışıldığını vurgulayarak kitap tanıtımını bitirmek isterim.

 Görseller:kitapyurdu.com



Benim Adım Kırmızı Benim Adım Kırmızı Reviewed by EĞİTİM PINARI on Haziran 01, 2021 Rating: 5

12 yorum:

  1. Orhan Pamuk'un bitirebildiğim tek romandır bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı isimli romanı hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler audrey:)

      Sil
  2. Polisiye, aşk, sanat... Farklı olguları aynı anda nasıl işledi, nasıl kurguladı acaba Orhan Pamuk? Bu kitabı okumada gecikenlerdenim. Emeğinize sağlık Fatih Bey :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size ziyaret ve bu güzel değerlendirmeler için çok teşekkür ederim Yıldız Hanım.:)

      Sil
  3. Okumamıştım tanıtımınız merak uyandırıyor teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yorumlar yapıyorsunuz, teşekkürler.:)

      Sil
  4. sürekli sonra okurum dediğim kitaplardan birisi, hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size ziyaret ve değerlendirmeler için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Orhan Pamuk'un en sevdiğim kitabı. Geçen gün bir arkadaşımız daha yazmıştı, ona da aynı yorumu yaptım, bugünlerde tekrar okumam için hem kütüphanemden göz kırpıyor hem de böyle ara ara karşıma çıkıyor:) Yıllar önce okumuştum,bazı kitapları bir de ilerleyen yaşlarda okumakta fayda var.
    Nice keyifli okumalarınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu uzun ve kapsamlı yorum için çok teşekkürler Kilo'nun şarkısı:)

      Sil
  6. pamuk un kurgu dışı kitaplarını seviyorum, kurgu romanlarına ısınamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de yazarın eserleri okuma zevki adına pek tavsiye edilebilir eserler değil ama yine de kısa tanıtımını yapmak durumundayım. Teşekkürler.:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.