En Güzel Öğretmenler Günü Hediyesi - EĞİTİM PINARI

En Güzel Öğretmenler Günü Hediyesi



ogretmenler gunu, ogretmenler gunu hediyesi
 En Güzel Öğretmenler Günü Hediyesi


         

















Öğretmenler günü yaklaşırken öğrencilerimizde tatlı bir telaş başlar. Öğretmenime ne alsam da, bizlere verdiği emek için tebrik etsem, acaba en güzel öğretmenler günü hediyesi nedir?

Öğrencilerin cevabını bilemem ancak benim de en güzel öğretmenler günü hediyesi nedir?  sorusuna kendimce bir cevabım var: bana göre öğretmenlerimize bu güzel günde verilebilecek en güzel hediye emeklerinin hakkını vermektir.

Emeklerinin hakkını vermek tabirini yanlış anlamamak gerekir. Öğretmenlerimize çok yüklü miktarda maaş falan verilsin gibi bir düşüncem yok. Gerçi imkanlar ölçüsünde verilse de fena olmaz. Ancak benim vurgulamak istediğim konu bambaşka...

Öğretmenlerimiz hakkındaki en büyük yanılgılardan birisi öğretmenlik mesleğini diğer devlet memurlukları ile kıyaslamaktır. Genelde diğer devlet memurlarının günde 8 saat çalıştığı fakat öğretmenlerin 3-5 saat çalıştığı düşünülür. Oysa bu meselenin böyle olmadığını en iyi öğretmenler bilir.

Öğretmenler okulda sadece derslerini anlatabilirler. Bunun dışındaki pek çok işi evlerinde yapmaya gayret ederler. Öğretmenler akşam eve geldikten sonra hangi yazılıyı okusam, hangi soruları hazırlasam, hangi toplantıların tutanaklarını hazırlasam, hangi kulüp faaliyetlerini organize etsem? gibi yüzlerce işle uğraşırlar. Zamansız gelen veli telefonları da bu işin cabasıdır.

Bundan dolayı öğretmenlerimizi sadece mesai saatlerindeki çalışmaları ile değerlendirmek öğretmenler adına incitici olmaktadır. Öğretmenlerimizin fedakar insanlar olduğunu düşünüyor ve buna gerçekten inanıyorsak bahsettiğim yanılgıdan bir an önce vazgeçmeliyiz. Öğretmenlik mesleği mesai saatleri içine sığdırılacak bir meslek değildir veya olmamalıdır. Bu sebeple öğretmenlerimize öğretmenler gününde verilebilecek en güzel hediye öğretmenlik mesleğine hak ettiği değeri vermektir.
Görseller: Google görseller

Google Bard'a bu metni kendi cümlelerinle tekrar yazar mısın? dedim:

Tabii ki, işte kendi cümlelerimle tekrar yazdığım metin:

Öğretmenler Günü yaklaşırken, öğrenciler kendilerine ne hediye alabileceklerini düşünmeye başlar. Öğretmenlerine verdikleri emek için bir teşekkür etmek isterler. Peki, en güzel öğretmenler günü hediyesi nedir?

Bence, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel hediye, onların emeklerinin karşılığını vermektir. Bu, sadece maddi bir hediye vermek anlamına gelmez. Öğretmenlerimize değer verdiğimizi, onların mesleğinin önemini anladığımızı göstermeliyiz.

Öğretmenlerimiz, sadece okulda ders anlatmakla kalmaz. Ders dışında da, öğrencilerinin gelişimi için çok çalışırlar. Evde ödevlerine yardım ederler, etkinlikler düzenlerler, velilerle iletişim kurarlar. Bu nedenle, öğretmenlerimizin mesai saatleri dışında da çok emek harcadıklarını unutmamalıyız.

Öğretmenlerimize sadece mesai saatleri içinde yaptıkları işlerle değer vermek, onların emeklerini görmezden gelmek olur. Öğretmenlik, mesai saatleri içine sığdırılabilecek bir meslek değildir. Bu nedenle, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel hediye, öğretmenlik mesleğine hak ettiği değeri vermektir.

İşte öğretmenlerimize verebileceğimiz bazı hediyeler:

Teşekkür etmek için yazılmış bir mektup veya kart
Öğrencilerin hazırladığı bir gösteri veya etkinlik
Öğretmenin ilgi alanlarına uygun bir hediye
Öğretmene yardımcı olabilecek bir hediye
Unutmayalım ki, öğretmenlerimiz bizim geleceğimizin mimarlarıdır. Onların emeklerini unutmamalı, onlara değer vermeliyiz.

Bu metni yazarken, aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurdum:

Metnin ana fikrini ve mesajını korumak
Metnin akıcı ve anlaşılır olmasını sağlamak
Kendi cümlelerimi kullanmak
Umarım metin beğenilir.


En Güzel Öğretmenler Günü Hediyesi  En Güzel Öğretmenler Günü Hediyesi Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 22, 2021 Rating: 5

44 yorum:

  1. En küçük oğlum anasınıfında. Biz bugünden bütün veliler toplanıp öğretmenimize sürpriz bir öğretmenler günü partisi yaptık. Hediye vs aldık tabi ki . Çocuklarımızın hazırladığı slayt video öğretmenimizi o kadar mutlu etti ki İnan’ın agladi. Onun mutluluğu bizim çocuklarımızın mutluluğu demek 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Böylesine güzel bir yazı icin ben teşekkür ediyorum size

    YanıtlaSil
  3. Fatih hocam tabii ki öğretmenlerin Bizlerde yerleri çok farklı Ayrıca bu şekilde düşünen insanları Bence pek önemsemeyin. Biz az çok öğretmenlerin neler yaşadığını neler yaptığını hangi işlerle meşgul olduğunu biliyoruz Ve hiçbir zaman yargılamadık. vde bir çocuğu ile uğraş ama yani İnsanlar Keşke okul açılsa da 45 tane çocuğu öğretmenin karşısına göndersek o baksa sadece bir şeyler öğrenmesi için değil de onun yükünden kurtulmak için okula gönderen binlerce Veli tanıyorum öğretmenleri yargılamadan önce kendilerini yargılamaları Bence daha doğru olur tabii istisnalar hariç öğretmenler gününüz kutlu olsun teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel düşünceler için çok teşekkürler Engin Bey, sevgilerle.:)

      Sil
    2. sevgiler saygılar bizden

      Sil
  4. Görevini hakkıyla yapan, ayrım yapmaksızın öğrencilerine en güzelini vermeye çalışan öğretmenlerimizin ve sizin öğretmenler gününü şimdiden kutluyorum :)
    Az saat çalıştığınız konusu yıllardır konuşulur gerçekten de. Büyüklerimiz bile bize okul hayatını tamamlarken, özellikle kız çocuklarının öğretmen olması konusunda baskı yaparlardı. Az saat çalışıldığından evine vakit ayırmalarının kolay olacağını anlatırlardı :)) Ama şimdi biliyorum, mesai saatleri haricinde bu hazırlıkları yapan öğretmenlerin işini eve taşıdıklarını. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenlerin mesai saatleri dışında da ciddi gayretler gösterdiğini anlamanız benim için yeterli idi. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. görevini seven ve hakkıyla yapan tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun. Ben de ufak hediyelerden yanayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenlerin böyle bir beklentisi olmasa da bir yönüyle hediyeleşmek sünnettir denilmiştir. Çok teşekkürler Lerzan Hanım.:)

      Sil
  6. Onlarda tatlı telaş bizde ise gurur verici mutluluk iyi ki öğretmenim diyorum her 24 kasimda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övünmekte haklısınız, ne kadar iftihar etseniz azdır; öğretmenler gününüz kutlu olsun.

      Sil
    2. Teşekkür ederim editör,
      Sizinde eğitime katkınız çok büyük Allah razı olsun gece gündüz demeden eğitim ile ilgili yazılar bilgiler paylaşıyorsunuz.

      Sil
  7. Yazınızı çok beğendim bu güzel günde hatırlanmak her insanı çok mutlu eder teşekkür ederim en güzel hediye hatırlanmaktır ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, isimsiz ziyaretçim. Sizin de bahsettiğiniz gibi hatırlanmak çok mutlu ediyor insanı, sevgilerle:))

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Çok teşekkürler Arsel Hanım.

      Sil
  9. peki versinleeer :) kutlu olsuuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, güzel yorumunuzla bana katkı sağladığınız için.

      Sil
  10. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek değerlerini bilmemiz gerekiyor..Bence de hatırlamak en güzeli :)
    Bu vesileyle ben de tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve temennileriniz için çok teşekkürler Düş Tasarımcısı:)

      Sil
  11. Çokkkkk güzel bir yazıydı. Emeğinize sağlık. Öğretmene verilecek en güzel hediyelerden biri de öğrencilerinin gösterdiği başarıdır. 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru, öğrencilerin başarısı kadar öğretmenleri mutlu eden başka bir şey yoktur. Teşekkürler Yıldız Hanım.

      Sil
  12. o zamansa, öğretmenlerin hakkını veriyoruz pekii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıma verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkürler arkadaşım.:)

      Sil
  13. Çok güzel bir yazı bence de, Türkiye'de hem maddi hem de manevi olarak da hakları daha çok olmalı diye düşünüyorum ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirmeler için çok teşekkürler Gülten, bu konuda ben de size katılıyorum.:)

      Sil
  14. Bu arada linkinizi okuyamadım nette arattım, blogunuzda da arattım bulamadim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik bir sorun var gibi, en kısa zamanda bakacağım, teşekkürler:)

      Sil
  15. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek ancak her alanda olduğu gibi bu alanda da yozlaşmlar yaşanıyor her geçen gün. Bazı öğretmenlere öğretmen demek için bin şahit gerekiyor. :(

    Tüm öğretmenlerin, gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz durum insanın olduğu her yerde var, çok teşekkürler Rehitu:)

      Sil
  16. Çok hoş bir yazıydı. Emeğinize sağlık. Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. Verdikleri emekler için sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorum için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  17. Bize her zaman şunu öğütlerdi, hocamız. "Türkçe memuru olmayın, öğretmenlik yapın."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzdan ne kastettiğinizi tam anlayamadım ama ziyaret için çok teşekkür ederim.

      Sil
  18. gözler için iki formül var, dinlendirici gözlük, bir de göz koruyucu ekran filtreleri, bunları kullanırsan sorun yaşamazsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyelerinizden istifade edeceğim, teşekkürler arkadaşım:)

      Sil
  19. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun, hakları ödenmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öğretmenlerin hakkı ödenmez, teşekkürler arkadaşım:)

      Sil
  20. Öğretmenler yaşamlarını rahat şekilde sürdürebilecekleri bir ücret almalılar ki, gelecek nesillere eğitimi sorunsuz, kesintisiz ve moralli şekilde verebilsinler. Bunun önemi yadsınamaz. Tek bir gün değil her daim değerleri de bilinmeli diye düşünüyorum. :) Kutlu olsun @>----

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.