Kitap Mimi - EĞİTİM PINARI

Kitap Mimi



Kitap Mimi yazilari, blogger etkinligi, mim yazilari
Kitap Mimi

Blogger arkadaşlarımız zaman zaman mim yazıları hazırlıyorlar. Bu defa da İrem Can arkadaşımız Kitap Mimi hazırlamış ve Yıldız Hanım da beni mimlemiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni bu mime layık görmesi beni çok onurlandırdı.

Blog yazarlığının en güzel yanı; insanlarla etkileşim halinde olmaktır. Arkadaşlarımızın bizleri mimlemesi veya bizim bazı arkadaşlarımızı mimlememiz çok güzel duyguların oluşmasına sebep oluyor. Blog yazarlığının kötü tarafı ise; gündemin uzağında kalmak ve arkadaşlarımızın verdiği paslara duyarsız kalmaktır. Şahsen ben davete icabet etmediğim zamanlarda çok müteessir olmaktayım.

Yaz ayları malum, zaman zaman çocukları gezmelere götürmek durumunda kalıyoruz. Bu gezilere bir de memleket gezmeleri ve akraba ziyaretleri eklenince iyice gündemin dışında kalmış oluyoruz.

Yaklaşık bir aya yakın zamandır blogumla gerektiği gibi ilgilenemedim. Tek yaptığım önceden planlamış olduğum yazıları yayına almak ve sosyal medyadan paylaşmaktı. Arkadaşlarımın ziyaretlerine ve yorumlarına çoğunlukla karşılık veremedim. Blogumdan uzak kaldığım zamanda yakınlarıma ait üç cenaze haberi aldım,  iki de düğüne iştirak etmiş oldum.Yaşadığım olaylar gerçekten de beni çok etkiledi. Dünya öyle garip bir dünya ki; kimileri ölüyor, kimileri gülüyor. Hayat böyle devam edip gidiyor. Kısacası devran dönüyor.

Arkadaşlarından bir tanesini yırtıcı hayvanlara kaptıran yabani hayvanlar nasıl ki, yırtıcı hayvanlara son bir bakış fırlattıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi normal yaşantılarına devam ediyorlarsa; insanlar da vefat eden yakınlarını mezarlığa uğurladıktan sonra onlara son bir bakış atıyorlar ve hiçbir şey olmamış gibi yaşantılarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. 

Doğrusu bu durum normal mi, yoksa anormal mi? Anlayamadım. Fazla sorgulayıcı düşüncelere dalmak insanları gerçekten çok yıpratıyor. Neyse lafı fazla dallandırmadan kitap mimi sorularına geçmek istiyorum.

Sorular
1-   Kitap size ne kattı?
Aslına bakarsanız hayatımda kazanım dediğim ne varsa bunları bana kitaplar kattı. Eksik olduğum konulardaki kitapları okuyarak daha dirençli bir insan olduğumu düşünmekteyim.
2-   Kitap arkadaş mıdır sizce?
Doğrusu ben bu sözü hiç sevmem; kitap arkadaş değil, kitaptır. Kitapları arkadaş yaparsak arkadaşlarımızı da kitap mı yapacağız? :) Kitapları arkadaş yerine koyarak sosyal hayattan soyutlanma çabalarını mantıklı görmüyorum.
3-   Neden kitap okuyorsunuz?
Kitaplar bende eksik olan ne varsa bana vermektedir. Bundan dolayı okurum. Kitaplar her açıdan beni tatmin eder.
4-   Ne sıklıkla kitap okuyorsunuz?
Mümkün olduğunca ve her an kitap okumak isterim.
5-   Hangi tür kitapları okuyorsunuz?
Genellikle kişisel gelişim kitapları okumayı çok severim. Ancak bunun dışında okumaktan zevk aldığım her türlü kitabı da okurum.
6-   Kitap yazmayı düşündünüz mü?
Aslında her zaman böyle bir düşüncem vardı. Öldükten sonra ardımdan hayır dua edilecek türden bir kitap yazmak istiyorum. Bu konuda kafamda bazı projeler var. Umarım kısa zamanda hayata geçirme imkanım olur.
7-   En sevdiğiniz yazar kim?
Böyle bir değerlendirmeye de çok sıcak bakan bir insan değilim. Tüm yaşanmışlıklarını bizlere ikram eden yazarların hepsini seviyorum ve onlara minnet duyuyorum.
8-   Kitapları ciltletir misiniz?
Hayır, hiç böyle bir şey yapmadım.
9-   Gezi kitaplarını sever misiniz?
Pek sevmem; ilgi alanımın dışındadır.
10-                     Kitap alırken kapağına göre mi seçersiniz?
Kitaplarımı daha önce kısa bir araştırma yaptıktan sonra ve haklarında bir tanıtım yazısı okuduktan sonra alırım. Ancak görselliğinden etkilenerek kitap satın aldığım da olmuştur.


Görseller: unsplash.com
Kitap Mimi Kitap Mimi Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ağustos 26, 2019 Rating: 5

30 yorum:

  1. 'Kitapları arkadaş yaparsak arkadaşlarımızı da kitap mı yapacağız? :) '
    Çok hoşuma gitti :))) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Davetime kısa zamanda icabet ettiğiniz için teşekkür ederim Fatih Bey. Biraz iç dökme de içeren samimi bir mim olmuş. Yakınlarınıza rahmet diliyorum. İyi bir hafta olsun inşallah 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Ben de sizin bu güzel değerlendirme ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Yanıtladığın için çok teşekkür ederim.😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben size böyle güzel bir yazı hazırladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Doğum kadar ölüm de hayatın en büyük gerçeği,ama hiç başımıza gelmeyecek gibi yaşayıp gidiyoruz.Ölenlerinize Allahtan rahmet dilerim. Evlenenlere de mutluluklar.
    Kitap mim soruları da cevaplarınızda çok güzel.Yazın hepimiz biraz uzak kalıyoruz bloglardan galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirmeleriniz çok güzel, çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. İlk başta dediğiniz gibi hayat bir şekilde devam ediyor. Cevaplarınız kısa ve güzeldi. Umarım birgün hayalinizdeki kitabı yayınlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel temenniler için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. güzel bir mim olmuş paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Hayat gerçekten çok garip... Başınız sağ olsun. Bazen zamanın durmamasına hayret ediyorum ama herkes için bir şekilde akıp gidiyor...

    YanıtlaSil
  8. Bu güzel temenniler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. hayat işteee düğünler cenazeler. evet insan yaşarken var gidince hayattan düşüyor ve hepimiz hayatımıza dönüyoz, böyle bişi ki yaşam yanii.

    YanıtlaSil
  10. Mimden önceki iç dökme cümlelerinde çok haklısın. Bazen hayat bizi belli noktalara doğru sürüklüyor yapacak bişey yok. 5. sorunun cevabını ben de aynı şekilde cevaplardım herhalde. Kısa ve net cevaplarınız hoşuma gitti, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size bu değerli yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. keşif etkinliğine katılmak istiyorsan, önce edischar ve taha ya git, orda söylenen gerekli şeyleri yap yanii, hepsini yerine getirincee, blogunda etkinlik yazısı yaz işteee :)

    YanıtlaSil
  12. Kitap mimi çok güzel sorulara sahip. Siz de güzel cevaplar vermişsiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. Güzel yorumlarla bana katkı sağladığınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Kitap arkadaş mıdır sorusunda çok doğru bir yere temas etmişsiniz. Çoğumuzun düştüğü en büyük hatalardan biri de bir şeyi başka bir şeyin yerine koyma çabası. Bence de kitaplar arkadaşımız değildir, kitaplar kitaplarımızdır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  15. Doğum, yaşam ve sonuç ölüm olunca, normal karşılamak gerekiyor. Hele inançlı isek kaçınılmaz sonu kabul edip hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamaya devam edeceğiz.
    Mim cevaplarını zevkle okudum, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.