Araba Sattım Araba Aldım Bilgisayarım Bozuldu - EĞİTİM PINARI

Araba Sattım Araba Aldım Bilgisayarım Bozuldu




Araba Sattim Araba Aldim Bilgisayarim Bozuldu, blog, blogger
Araba Sattım Araba Aldım Bilgisayarım Bozuldu




Uzun zamandır blog âleminden ayrı kaldım. Zaman zaman blogumu ziyaret ederek yazılarıma göz atan arkadaşlarım eminim neden bu kadar uzun süre yazı atmadığımı merak etmişlerdir.

Blogdan ayrı kaldığım zaman diliminde arabamı sattım, kısa zaman sonra başka bir araba aldım. Bu koşuşturmacalar devam ederken bilgisayarım bozuldu veya göçtü bilemiyorum. Bilgisayarımı kullanamaz oldum. Bu zaman zarfındaki kazanımlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum:

Araba satarken, almak isteyen kişilerin çoğunlukla benim aracımı kötüleyerek fiyat düşürmeye çalıştıklarını gördüm. Yıllardan beri bindiğim ve ciddi anlamda da bir sıkıntısı bulunmayan arabamın öyle çok eksiği varmış ki bunu bana alıcılar öğretti. Araba satarken alıcıların her şekilde fiyat indirmek için çaba sarf ettiklerini farkettim. Arabanın fiyatını ne yazsanız da fark etmiyor. Değerinden aşağı bir fiyat yazsanız da alıcılar fiyatı düşürmek için çaba sarf ediyor. Bu konuda en güzeli; satıcıların kafalarında fiyatı netleştirmeleri ve o fiyatta kararlı şekilde durmalarıdır.

Araba alırken herkesin arabasının öyle kusursuz, öyle mükemmel ve öyle hatasız olduğunu gördüm ki sanki almaya çalıştığım araç araba değil adeta bir uçaktı. Ayrıca ilan sitelerinde sayısız sahte ilan gördüm. Sahte resimler yükleyerek kapora almaya çalışan çok fazla insan vardı. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekir.

Araç almaya çalışan insanlar öncelikle internetten ‘’ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli’’ yazısını satır satır okumalı ve orada tavsiye edilen yöntemleri hayata geçirmeye çalışmalıdırlar. Aracın plakasını ve şasi numarasını, aracı satmak isteyen kişinin adını ve soyadını eksiksiz bir şekilde alarak ciddi bir araştırma yapmalı ve almayı düşündükleri aracın ruhsatındaki bilgilerle araç üzerindeki şasi numaralarını eşleştirmeleri çok faydalı olacaktır.

Blogumu açtığımdan beri yazılar yazarak önemli gördüğüm konuları anlatmaya gayret ediyorum. Bahsettiğim önemli konulardan birisi de; özellikle gençlerimizin kendi kendine öğrenme yöntem ve tekniklerini öğrenmeleri idi. Bu yönteme göre; bilgisayar kullanabilen her insanın bilgisayara format atmak başta olmak üzere kendi bilgisayarının sorunlarını giderebilmesi gerekirdi. Ben bunu tam olarak yapamadığım için birkaç gündür ne yazı yazabildim ne de yorumları cevaplayabildim. Yaşadığım bu tecrübeden sonra kendi kendine öğrenme yaklaşımının önemini daha derinden kavradım. Bu konuda benim de yapmam gereken çok şey olduğuna kanaat getirdim.

Araba sattım, araba aldım, bilgisayarım bozuldu başlıklı bu yazımda sizlere yaşadığım olaylar hakkındaki kazanımlarımı aktarmak istedim. Umarım benim tecrübelerim sizlere de faydalı olur.
 Görseller:unsplash.com


Araba Sattım Araba Aldım Bilgisayarım Bozuldu Araba Sattım Araba Aldım Bilgisayarım Bozuldu Reviewed by EĞİTİM PINARI on Aralık 28, 2019 Rating: 5

33 yorum:

  1. Benim de bilgisayarım bozuldu, özellikle blog konusunda zor durumdayım. Merkür de retro pozisyonda değil halbuki ama :)
    Yeni arabanızı iyi günlerde kullanın. İyi yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de size mutlu yıllar dilerim.

      Sil
  2. Yeni arabanız hayırlı olsun...😊 bilgisayarlar 2.yıldan
    sonra mutlaka bir sorun çıkarıyor benim de batarya sıkıntı oluşturmaya başladı ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  3. Yeni arabanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de ne arabamın ne de bilgisayarımın dilinden pek anlamıyorum, kesinlikle yeni sene de ikisini de az da olsa çözmem lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, maalesef bazı konularla zorluklar yaşamaktayız.

      Sil
  4. Hayırlı olsun ve hoş geldiniz :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun,güle güle kullanın..😊

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle satışınız da hayırlı olsun aldığınız araçta Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Allah'a şükür format atmasını becerebiliyoruz ama çokta değer mi bilmem çünkü ufak meblağlara bilgisayarcılar yapıyor yedeğini alarak bu konuda da geçmiş olsun evet belli bir süre sesiniz çıkmayınca bir şeyler olduğunu anlamıştık saygılar hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel temenniler için çok teşekkürler Engin Bey, aslında ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler başlıklı bir yazı tam da sizin blogun ilgi alanına giriyor. Belki de bu konuda bir yazı hazırlamış bile olabilirsiniz daha önceden. Sevgilerle.:)

      Sil
  7. geçmiş olsun. hayırlı olsun. bloguna hoşgeldiiin :) (bi yazım vardı, ya/da adında, onu oku, seni ilgilendirecek bişi, eğitimle ilgili :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel temenniler için çok teşekkür ederim, yazınızı en kısa zamanda okumaya çalışacağım.:)

      Sil
  8. mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun. Güvendiğin biri olmadıktan sonra araç almak sıkıntı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size Sonuna kadar katılıyorum. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. bir dönem biz de arabamızı satacaktık yahu arabada hiç boya yok değişen yok köşesinde ötesinde berisinde az çizikler var die adamlar bunlara öyle laflar söyledi ki alma kardeşim diye köpüresi geliyor insanın dinlerken , daha arayıp telefonda arabayı görmeden pazarlık edeni ki bir de araç başına gelince devam edecek o belli , ama si bu zor iki aşamayı da aşmışsınız tebrikler:) bu arada format atmayı bilmek elzem birşey kesinlikle , ilk bilgisayarımdan beridir bilgisayarımın tüm bakımını osunu busunu yapabilmeyi kendime vazife bilmişimdir :) zor birşey değil bir bilene sorun bir kere anlatsa halledersiniz siz yeter ki kullanırken kaybolmasını istemediğiniz datayı sağlam diskte saklayın gerisi kolay :) güzel günlerle gelsin 2020 size inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ve değerli görüşler için çok teşekkürler. Sevgilerle:))

      Sil
  11. Araba alım satımı konusunda birebir bilgim yoktu ama eşim sayesinde kulak dolgunluğum oluştu. Gerçekten ne kurnazlar var inanamıyorum tlf konuşmasını dinlerken :)) Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın yeni arabanızı :)
    Bilgisayar konusunda da çok haklısınız, en azından format atmayı bilmek lazım. Ufak bir sorun dahi olsa, hemen genç bir yakınımızı arıyoruz bizde :))

    YanıtlaSil
  12. Sıkıcı bir dönemmiş.. Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  13. Güzel dilekler için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Arabanızı güzel günlerde kullanın :) Bilgisayar bozulunca gerçekten perişan oluyoruz hele aktif blog yazarıysak eğer, Allah bilgisayarlarımıza zeval vermesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün ara ara çok harika yorumlar yapıyorsunuz, çok çok teşekkürler.:))

      Sil
  15. Biz arabamızı yazın değiştireceğiz. Yazı beklememizin tek sebebi bu işlerde tecrübeli abimizin yazın müsait olacak olması. O bize yol göstermezse kandırılacağımızı bildiğimizden bekliyoruz :-)

    Yeni arabanız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci el araç alırken kandırılma endişesini neredeyse hepimiz yaşıyoruz, güzel dilekler için çok teşekkürler Şule Hanım, sevgiyle:))

      Sil
  16. Yeni arabanız hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  17. Arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın :) Ne yazık ki, kendini çok akıllı zanneden kurnazlarla dolu ortam. Pazarlık yapmak elbette doğal bir şey ama değerinin çok çok altında almak için arabanızı kötüleyerek hileli bir pazarlık taktiği kullanmak hiç hoş değil gerçekten. Dediğiniz gibi, ikinci el araç satın almadan önce bu konuda bol bol araştırma yapmak şart.
    ...

    Sürekli bilgisayar kullanmak durumunda olanların genel teknik konuları bilmesinde büyük fayda var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine çok güzel fikirlerle yazıma çok güzel katkılar yaptınız Deniz Hanım. İyi varsınız; sevgilerle:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.