Kendime Ninni Söylerken - EĞİTİM PINARI

Kendime Ninni Söylerken



Kendime Ninni Soylerken deneme yazisi
Kendime Ninni Söylerken


Her insanda olduğu gibi bazen bende de uyku tutmama durumu olabiliyor. Uyumam gereken saatlerde ne yapsam bir türlü uyuyamıyorum. Aslında böyle bir durum yaşamamda yaptığım bazı yanlış davranışlar etkili oluyor bunun farkındayım. Geç saatlerde yatarak uyku düzenimin bozulması ya da kafama bazı şeyleri takarak onlarla uğraşmam istediğim saatlerde uyumamı zorlaştırıyor.

Uyuyabilmek için İnsanların yaptığı bazı klasik uygulamalar var. Mesela çitin üstünden atlayan koyunlar saymak gibi. Ben de uyuyamadığım zamanlar da memlekette ne kadar koyun kuzu varsa hepsini saydım fakat bu yöntem uyumama yardımcı olmadı.

Kişisel gelişimcilerin sık sık bahsettiği bir şey var ya… ‘’Kendi zihnimizi yönetmek’’ Diye. İnanın zihnimizi yönetmek bahsedildiği kadar kolay bir şey değil. Zihnimi kontrol etmek adına kendimi denizin üstünde sırt üstü yatar vaziyette mışıl mışıl uyurken hayal ediyorum. Ya da bulutların üstünde mis gibi bir uyku çektiğimi hayal ediyorum ama ne yaparsam yapayım bir türlü istediğim anda uykuya dalamıyorum.

Geçenlerde bir yöntem keşfettim: Bu yöntem gerçekten de 'eskiler ne yaparsa her şeyin en güzelini yapar' sözünü doğrular nitelikte. Hani eskiler çocuklara ninni söylerlerdi ya… Şimdi çocuklarına ninni söyleyen var mı? Bilmiyorum. Varsa bile eminim internetten açmak şeklinde oluyordur diye tahmin ediyorum.

Bu uygulamadan esinlenerek kendimi ağaçların altına kurulu hamakta yatan minik bir bebek gibi hayal ettim ve kendi kendime ninni söyledim. 'Uyusun da büyüsün ninni, tıpış tıpış yürüsün ninni.' Bir de baktım ki Eee ee şeklinde yapılan ritm tutmalar insanların uykuya dalmasını tahmin edemeyeceğiniz şekilde kolaylaştırıyor.

Bu şekilde çok çabuk uykuya geçiyorum ancak bu defa da annesine emzik veren çocuğun hayali aklıma geliyor ve gülmekten uyuyamıyorum. Ah şu çağrıştırıcılar(trigger) yok mu? Onları kendi gelişimimiz için kullanabilsek ne kadar faydalı olurdu. 
Görseller:benanneyim.com



Kendime Ninni Söylerken Kendime Ninni Söylerken Reviewed by EĞİTİM PINARI on Haziran 29, 2020 Rating: 5

21 yorum:

  1. Bence denemeden karar vermeyin İlkay Hanım. Yorum ve ziyaret için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Kendimi bildim bileli uykuya rahat dalamam. Uyumayı kolaylaştıracak her türlü tavsiye dikkatimi çeker. Çabuk dalabilenlere, her şartta uyuyabilenlere çok özenirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde bu yöntemi de denemelisiniz Kilo'nun Şarkısı.:)

      Sil
  3. Başlık çok ilgimi çekti, kitap adı gibi. Uyku konusunda kendini zorlama, ne zaman gelirse bırak kendini. Emzikli videonda koptum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının başlığını beğenmeniz beni çok mutlu etti. Uyuma konusunda da belki de sizin tavsiyeye uymak en doğrusu olacak. Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Kırk dereden su getirip geceyi gündüz edenlerdenim bir türlü çözüm bulamadım, son video iyimiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumakta zorluk yaşamak neredeyse her insanın ortak sorunu gibi. Çok teşekkürler Cömert Bilge.:)

      Sil
  5. Videoyu izlemiştim. Yine de güldürdü😄😄. Ilık sütü de deneyin bence👍😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi tebessüm ettirebildimse ne mutlu bana. Ilık sütü hiç denememiştim; bundan sonra deneyeceğim. Çok teşekkürler Yıldız Hanım:)

      Sil
  6. Kafama bir şey taktıysam zinhar uyuyamam. Bir de migren ağrım tuttuğunda. Ninni falan Allah hak getire:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de herkes için farklı durumlar var. Yorum için çok teşekkürler Beyda Hanım.

      Sil
  7. çağrışımlarımızı kontrol edebilmek büyük bir güç bence yapabilsek ne mutlu değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda gerçekten de size hak veriyorum. Çağrıştırıcıları kontrol etmek çok zor. Çok teşekkürler yorum ve ziyaret için.

      Sil
  8. iyi yöntem bulmuşsun kendine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten de çok iyi bir yöntem. Size de tavsiye ederim.:)

      Sil
  9. Uzun bir aradan sonra geldim:) Bazen kafama bir şey taktığımda bende uyuyamam ve ne yaparsan yapayım uykuya teslim olmak zor oluyor benim için. Ninni hiç aklıma gelmedi.Ben de slow müzik dinleyerek uyumaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gerçekten de sizi uzun zamandır göremedik Elmas Hanım. Ama geri dönmenize de çok sevindik. Yorum ve ziyaret için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Aslında başkasına da söyletebilir ama kimse yoksa mecbur deneyeceğiz :)Aynı sıkıntılar bazen bende de oluyor öneriler çin teşekkürler bir de zihnimizi yönetmek bahsedildiği kol kadar kolay bir şey değil. yazınız bu kısmında fazladan bir kelime var bilginize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarı ve değerli yorumlar için çok teşekkür ederim Hürpost. Yazım yanlışlığını hemen düzeltiyorum.

      Sil
  11. Güzel olmuş, dua etmeyi de deniyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yöntemi denedim ve hala denemekteyim. Çok teşekkürler Dehalelcenneh:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.