Şimdiki Çocuklar Harika - EĞİTİM PINARI

Şimdiki Çocuklar Harika




Simdiki Cocuklar Harika, Aziz Nesin, kitap tanitimi
Şimdiki Çocuklar Harika


Aziz Nesin
’in Şimdiki Çocuklar Harika isimli kitabı Ankara ve İstanbul’da yaşayan iki çocuğun mektuplaşmasından oluşmaktadır. Çocukların mektupları günlük hayattan kesitler barındırmaktadır.

Ahmet, mektubunda okuluna müfettiş geldiğini, öğretmenlerin müfettişin soracağı muhtemel soruları ezberlettiğini, ancak kendisinin soruları karıştırması ile ‘’Hababam Sınıfı’’ benzeri komik bir durumun yaşandığını anlatılır.

Zeynep, mektubunda ilginç bir saptamadan bahseder: Tüm babaların okul hayatlarında birinci olduklarını anlatır.

Zeynep bir başka mektubunda babasının devamlı olarak patronu çekiştirmesine rağmen ablasını patronun oğlu ile evlendirmesinden bahsetmiştir.

Ahmet, derste vicdan azabı konusunu öğrendiklerini ancak insanları gözlemlediğinde; herkesin başkalarının vicdanlarına odaklandığını; kendi vicdanlarını görmezden geldiğini anlatmıştır.

Zeynep, başka bir mektupta kendisini israf konusunda sürekli olarak uyaran ailesinin yılbaşında yapmış olduğu israftan bahsetmiştir.

Ahmet, bir başka mektubunda aile büyüklerinin küçük kardeşi Fatoş’un yanında bazı sakıncalı sözler kullandıklarını ve Fatoş’un bu kelimeleri misafirlerin yanında kullanmasından dolayı mahcup duruma düştüklerini anlatmıştır.

Aziz Nesin, Şimdiki Çocuklar Harika isimli eserinde iki çocuğun sembolik mektuplaşmaları vasıtası ile aslında toplumumuzdaki aksayan yönleri çocukların gözünden anlatmaya çalışmıştır.


Şimdiki Çocuklar Harika Şimdiki Çocuklar Harika Reviewed by EĞİTİM PINARI on Temmuz 24, 2020 Rating: 5

9 yorum:

  1. çok beğenerek okuduğum bir kitaptı... kitap yorumu için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Ben de size Aziz Nesin'in Şimdiki Çocuklar Harika isimli eseri hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkür ederim kitaplıkkedisi.:)

      Sil
  2. çok güzel ve gerçekçi yazılmış bir kitaptır..Aziz nesin büyük bir yazardı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aziz Nesin'in Şimdiki Çocuklar Harika isimli eseri hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Audrey, iyi ki varsınız sevgilerle:)

      Sil
  3. Doğruların konuşulduğu bir kitap sanırım. Çünkü gözlemler çok doğru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aziz Nesin'in Şimdiki Çocuklar Harika isimli eseri hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler Bilimsel Blog.:)

      Sil
  4. O halde bu kısa tanıtım tekrar hatırlamanıza yardımcı olabilir. Aziz Nesin'in Şimdiki Çocuklar Harika isimli eseri hakkında yapmış olduğunuz değerlendirmeler için çok teşekkürler İlkay.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ve sade bir yazım olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size bu güzel yorum ve ziyaret için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.