Öğrenilmiş Çaresizlik Yaşayan Öğrencilere İlaç Gibi Tavsiyeler - EĞİTİM PINARI

Öğrenilmiş Çaresizlik Yaşayan Öğrencilere İlaç Gibi Tavsiyeler


Öğrenilmiş Çaresizlik
Öğrenilmiş Çaresizlik Yaşayan Öğrencilere İlaç Gibi Tavsiyeler

Öğrenilmiş çaresizlik, bir kişinin bir görevi veya aktiviteyi başaramayacağını ve bu nedenle çabalamanın boşuna olduğunu düşünmesi durumudur. Bu durum, öğrencilerin akademik başarılarını olumsuz yönde etkileyebilir. Öğrenilmiş çaresizlik yaşayan öğrenciler, derslerde zorlayıcı görevlerden kaçınabilir, düşük notlar alabilir ve okuldan uzaklaşabilirler.

Öğrenilmiş çaresizlik yaşayan bir öğrencinin ders başarısını artırmak için şunlar yapılabilir:

Öğrencinin başarısına odaklanın. Öğrencinin küçük başarılarını bile kutlayın ve takdir edin. Bu, öğrencinin kendine olan güvenini artırmaya ve çabalamayı sürdürmeye teşvik etmeye yardımcı olacaktır.

Öğrencinin güçlü yönlerine odaklanın. Öğrencinin iyi olduğu şeyleri keşfetmek ve bu alanlarda gelişmesine yardımcı olmak, öğrencinin kendine olan güvenini artırmaya yardımcı olacaktır.

Öğrencinin öğrenme stilini keşfedin. Her öğrencinin öğrenme şekli farklıdır. Öğrencinin öğrenme stilini keşfetmek ve buna göre uyarlanmış bir öğrenme ortamı sağlamak, öğrencinin başarısına yardımcı olacaktır.

Öğrencinin stres düzeyini azaltın. Stres, öğrenmeyi zorlaştırabilir. Öğrencinin stres düzeyini azaltmaya yardımcı olmak için, öğrencinin okul dışındaki aktivitelere zaman ayırmasına ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmesine teşvik edin.

Öğrenciye destek sağlayın. Öğrencinin başarılı olması için ona destek sağlayın. Öğretmen, aile ve arkadaşlar, öğrencinin zorluklar karşısında pes etmeden yoluna devam etmesine yardımcı olabilir.

Öğrenilmiş çaresizlik yaşayan öğrenciler için özel olarak tasarlanmış bazı programlar ve terapiler de mevcuttur. Bu programlar, öğrencilerin öğrenilmiş çaresizlik duygularını yenmelerine ve olumlu bir bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olabilir.

İşte öğrenilmiş çaresizlik yaşayan bir öğrencinin ders başarısını artırmak için bazı özel tavsiyeler:

Öğrencinin küçük hedefler belirlemesine yardımcı olun. Büyük hedefler, öğrencinin başarısız olma korkusunu artırabilir. Öğrencinin küçük ve ulaşılabilir hedefler belirlemesine yardımcı olmak, öğrencinin kendine olan güvenini artırmaya ve başarı elde etme hissini yaşamaya yardımcı olacaktır.

Öğrencinin başarısız olduğu durumlarda ona destek olun. Herkes başarısız olur. Öğrencinin başarısız olduğu durumlarda ona destek olun ve başarısızlığın öğrenmenin doğal bir parçası olduğunu hatırlatın.

Öğrencinin hatalarından öğrenmesine yardımcı olun. Herkes hata yapar. Öğrencinin hatalarından öğrenmesine yardımcı olmak, öğrencinin gelecekte daha başarılı olmasına yardımcı olacaktır.

Öğrenilmiş çaresizlik, tedavi edilebilir bir durumdur. Öğrencinin başarısına odaklanmak, güçlü yönlerine odaklanmak, öğrenme stilini keşfetmek, stres düzeyini azaltmak, destek sağlamak ve özel programlar ve terapiler kullanmak, öğrenilmiş çaresizlik yaşayan bir öğrencinin ders başarısını artırmaya yardımcı olabilir.

Görseller:pexels.com.tr, Kaynak: Google Bard




Öğrenilmiş Çaresizlik Yaşayan Öğrencilere İlaç Gibi Tavsiyeler Öğrenilmiş Çaresizlik Yaşayan Öğrencilere İlaç Gibi Tavsiyeler Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 07, 2023 Rating: 5

10 yorum:

  1. Öğrencilere üstesinden gelebileceği küçük görevler, sorumluluklar vererek kendine güven duyması sağlanabilir. Yazılı olarak kısa bildirimlerle teşvik edilerek zaman içinde nasıl yol aldığı, başarı sağladığı vurgulanabilir.
    Güzel bir yazıydı. Yüreğinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda öğrencilere küçük görevler vermek gerçekten de çok faydalı oluyor. Değerlendirmeler için çok teşekkürler Makbule Hanım:)

      Sil
  2. Güzel bilgilendirmeler, paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de size ziyaret ve değerlendirmeler için çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Emeğinize sağlık, çok faydalı bir yazı olmuş. Yazınızda hep bireysel bir iyileştirme sürecinden bahsetmişsiniz, peki öğrenilmiş çaresizliğe iten sebepler ile ilgili bir yazınız var mı? Başta aile, sonra eğitim sistemi, daha sonra bu sistem içerisinde ideallerini kaybetmiş sözde idealist öğretmenleri... bunlar öğrencileri çaresizliğe iten en büyük sebepler değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Öğrenilmiş çaresizlik kendiliğinden oluşmuyor; pek çok sebep var. Ancak bu yazının konusu böyle öğrencilere faydalı olabilme yöntemlerini sıralamaktı. Belki daha sonraki yazılarda öğrenilmiş çaresizliğe iten sebepleri de araştırma imkanımız olabilir. Yorumunuz blogumda her zaman görmek istediğim türden; konuya hakim ve yol gösterici. Bundan dolayı çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Küçük hedefler belirleyip, onları başardıkça kendine güveni artacaktır bence de. Bu madde başlangıç için çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bu yazının en önemli yöntemi bahsettiğiniz yöntemdir. Teşekkürler.

      Sil
  5. ya bunlar senin fikirlerin değil miii? aşağıda google bard diyor ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bilgiler Google yapay zekadan alınmış araştırma yazılarıdır. Zaten açıklamada kısa bir araştırma yazısıdır diye belirtiyorum. Araştırma yazılarını hazırlarken kendi düşüncelerimle de harmanlamaktayım arkadaşım:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.