Evlenmek İsteyen Gençlere Tavsiyeler - EĞİTİM PINARI

Evlenmek İsteyen Gençlere Tavsiyeler


Evlilik, Boşanma
Evlenmek İsteyen Gençlere Tavsiyeler

Sosyal medya, günümüzde insanların birbirleriyle iletişim kurmasının en yaygın yollarından biri. Genç kızlar, sosyal medyayı arkadaşlık kurmak, yeni insanlarla tanışmak ve ilgi alanlarını paylaşmak için kullanıyor. Ancak, bazı genç kızlar, sosyal medyanın evlenme şanslarını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Bu yazıda, evlenmek isteyen genç kızlar için sosyal medyayı nasıl kullanacaklarına dair bazı tavsiyeler vereceğiz.

1. Sosyal medyada kendinizi doğru şekilde yansıtın.

Sosyal medya, evlenmek isteyen genç kızlar için bir fırsat olabilir. Ancak, sosyal medyada kendinizi doğru şekilde yansıtmak önemlidir. Gerçekçi ve samimi bir profil oluşturmak, doğru insanlarla tanışmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, profil fotoğrafınızın ve paylaşımlarınızın özenli olması da önemlidir.

2. Evlenmek istediğinizi açıkça ifade edin.

Evlenmek istediğinizi açıkça ifade etmek, doğru insanların dikkatini çekmenize yardımcı olacaktır. Profilinizde "evlenmek istiyorum" gibi bir ifade kullanabilir veya evlenmek isteyen kişilerle tanışmak için özel gruplara katılabilirsiniz.

3. Aileniz ve arkadaşlarınızdan destek alın.

Evlenmek, önemli bir karardır. Bu kararı verirken aileniz ve arkadaşlarınızdan destek almak önemlidir. Onların tavsiyelerini dinleyebilir ve yardımlarını isteyebilirsiniz.

4. Kendinize güvenin ve kendinizi sevin.

Kendisine güvenen ve kendini seven bir kadın, erkekler tarafından daha çekici bulunur. Ayrıca, kendinize güvenmek, evlilik hayatınızda da önemli olacaktır.

5. Aileniz ve arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kurun.

Aileniz ve arkadaşlarınız, size destek olacak ve doğru kişiyi bulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, iyi ilişkiler kurmak, evlilik hayatınızda da önemlidir.

6. Kendinize uygun bir eş arayın.

Sadece dış görünüşe değil, karakterine ve değerlerine de dikkat edin. Size uygun bir eş, sizinle aynı değerleri paylaşan ve sizi olduğu gibi kabul eden bir kişidir.

7. Evlenmeye hazır olun.

Evlilik, ciddi bir sorumluluktur. Evlenmeye hazır olduğunuzdan emin olun. Bunun için kendinizi hem duygusal hem de maddi olarak hazır hissetmeniz önemlidir.

8. Sabırlı olun.

Evlenmek, zaman alan bir süreçtir. Hemen evlenmeyi beklemek yerine, sabırlı olun ve kendinizi doğru kişiye hazırlamaya odaklanın.

9. Sosyal medya, evlenmeyi engellemez.

Sosyal medya, günümüzde insanların birbirleriyle iletişim kurmasının en yaygın yollarından biri. Genç kızlar, sosyal medyayı arkadaşlık kurmak, yeni insanlarla tanışmak ve ilgi alanlarını paylaşmak için kullanıyor. Bu, evlenmeyi engelleyen bir durum değil. Aksine, sosyal medya, evlenmek isteyen genç kızlar için bir fırsat olabilir.

Görseller:pexels.com.tr, Kaynak: Google Bard



Evlenmek İsteyen Gençlere Tavsiyeler Evlenmek İsteyen Gençlere Tavsiyeler Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 20, 2023 Rating: 5

10 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bana kalırsa gençler hiç evlenmesinler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey, yorumunuzdan evlilik konusunda çok dertli olduğunuzu düşündüm:) ancak gençlerin büyük çoğunluğu evlenmek için can atıyor bence. Bunu sosyal medya paylaşımlarından anlıyorum:)

      Sil
    2. Merhabalar.
      Evet, evlilik konusunda çok dertli olduğumu itiraf etmeliyim. İyi ki sadece iki evlat sahibi oldum. Her ikisinin de evliliklerinden hiç memnun değilim. Yakın çevremde olsun, yazılı basın ve görsel haber medyalarından olsun günümüz gençlerinin sağlıklı ve mutlu bir şekilde evliliklerini yürürtemediklerini görüyorum. Bir halamın oğlu var, çocuk evlenmedi ve hala bekar; ben onu, evlilik konusunda isabetli karar verenlerden olarak görüyorum. Çevremde yine şanssız bir nişanlılık geçiren kızlarımızdan bir daha asla evliliği düşünmediklerini görüyorum. Yine çok yakından tanıdığım baba dostu bir arkadaşımızın kızını, şizofreni hastalığını kamufle ederek yıldırım nikahı ile aldıktan sonra, durumu öğrenen kız evladımızın baba evine dönmek zorunda kaldığını öğrendim. Şimdi ben evlilik konusunda nasıl dertli olmayayım. Şu ana kadar olumlu, sağlıklı ve mutlu tek evliliğin benim evliliğim olduğunu düşünürken, bu evlilikten doğan yavrularımın iyi gitmeyen evliliklerinden ötürü kendi evliliğimden bile şikayetçi olduğumu nasıl söylemeyeyim. Keşke ben de hiç evlenmeseydim, çocuklarım olmazdı ve onların iyi gitmeyen evliliklerini de görmemiş ve bu konuda bedbaht olmamış olurdum.

      Evliliği bu zamana kadar öyle ya da böyle en iyi sağlıklı, huzurlu ve mutlu tamamlayan nesli tükenmiş türünün son örneklerinden olan bizim kuşağımızdır. Bizden sonraki kuşakların büyük bir kısmı evliliği sağlıklı ve mutlu bir şekilde yürütemediler, yürütemeliyorlar. Bunun ispatı günlük haberlerde mevcut. Eğer yanlışsam, yanlışsın deyin. Eğer doğru değilse, doğru değil deyin. Hani sayı olarak az olsa, ben de o kadar olur diyeceğim. Ama maalesef gerçekler öyle değil. En azından bir eğitimci olarak siz de günümüz evliliklerindeki çarpıklıkları görüyorsunuz diye düşünüyorum.

      Bana bu durumu açıklamama imkan ve fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Böyle kapsamlı ve değerli bir yorum ile yazıma katkı sağladığınız için teşekkür ederim Recep Bey. Yorumunuzda bahsettiğiniz fikirler hakkında kısaca fikirlerimi sıralamaya çalışacağım:
      1) Evliliklerin uzun ömürlü ve sağlıklı olmadığına katılıyorum; bunun sebebi bana göre gençlerin fazla bireyselleşmeleri ve olaya manevi açıdan bakma becerilerini kaybetmeleridir.
      2) Kötü giden evliliklerin zaman zaman her insana keşke evlenmeseydik dedirttiğine katılıyorum ancak böyle bir düşüncenin çözüm olmadığını düşünüyorum.
      3) Evliliklerin tamamen şans olduğuna ben de yürekten katılıyorum. Çünkü huyunu/husunu tam bilemediğimiz insanlarla hayatımızı birleştiriyoruz. İnternette şöyle bir yazı okumuştum ve bana çok ilginç gelmişti: ''Bir çok anne baba çocuk yetiştirme sürecinde yanlışlar yapıyor, çocuklarının psikolojisini bozuyor, ondan sonra da sen bununla geçin diye gelin/damatların üzerine atıyor.''
      4) Evlilikleri sağlıklı yürüten son nesil olduğumuz konusu da kısmen haklıdır. Tekrar teşekkürler Recep Bey, sevgilerle:)

      Sil
    4. Merhabalar.
      Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. İyi gitmeyen evlilikleri görmek kolay, ama sorunların nasıl çözüleceği konusunda benim söyleyebileceğim bir şey yok. Çünkü bu uzmanların işi. Ben yukarıdaki yorumun içinde olduğu gibi en kestirme yolu seçerek evlilik müessesinin kapısına kiliti vuruyorum.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    5. Rica ederim Recep Bey, evlilik hayatında bazen öyle sorunlar yaşıyoruz ki, sizin gibi düşünmeden edemiyor insan:)

      Sil
  2. Evlenmek için can atan gençlerin önündeki en büyük engel ekonomik şartlar ve evliliğin önündeki ardı arkası kesilmeyen, yapılmasına zorunlu olduğumuzu hissetiğimiz adetler v.s.... Oysa ki iki genç, 2 şahit, bir imza...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz gibi ekonomik şartlar, gelenek ve görenekler bu konuda gençlerimizi zorlamaktadır. Teşekkürler Muharrir:)

      Sil
  3. evlenmek çok pahalı artık :) artık evlenirken her şey olsun isgteniyor bir de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evliliklerde ekonomik şartlar gerçekten de çok etkili, teşekkürler arkadaşım:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.