Ahu ve Büyülü Telkinler - EĞİTİM PINARI

Ahu ve Büyülü Telkinler

 

Kısa Hikayeler, Masal
Ahu ve Büyülü Telkinler

                           

Ahu ve Büyülü Telkinler

Bir varmış, bir yokmuş... Güzel bir kasabada, Ahu adında tatlı mı tatlı bir genç kadın yaşarmış. Ahu, hayat dolu ve enerjik bir insan olmasına rağmen, fazla kilolarından hep şikayet edermiş. İdeal kilosuna ulaşmak için birçok diyet denemiş ama bir türlü istediği sonucu elde edememiş. Ancak bu sefer işler farklıymış çünkü Ahu, büyülü telkin cümlelerinin gücüne inanmış ve bu cümleleri gün içinde sık sık tekrarlamaya başlamış.

Bir sabah, Ahu uyandığında aynanın karşısına geçip "Ben ideal kiloda zarif bir insanım" cümlesini yüksek sesle tekrarlamış. İlk başta bu cümle ona biraz komik gelmiş ama kararlıymış. Gün boyu bu cümleyi tekrar etmeye devam etmiş. İşte bu cümlelerin etkisini gösterdiği ilginç ve eğlenceli hikaye böyle başlamış.

Ahu'nun ilk telkin cümlesini tekrarladığı sabah, kasabanın meydanında yürüyüşe çıkmış. Daha önce hiç fark etmediği bir dükkân dikkatini çekmiş: "Bay Meraklı'nın Sihirli Dükkânı." Merakına yenik düşerek içeri girmiş. İçerisi, birbirinden ilginç eşyalarla doluymuş. Raflarda sihirli iksirler, konuşan kitaplar ve fısıldayan aynalar varmış.

Ahu, dükkânın köşesinde yaşlı bir adamın oturduğunu görmüş. Adamın adı Bay Meraklı'ymış ve kasabada herkes onun gizemli ve bilge biri olduğunu bilirmiş. Ahu, Bay Meraklı'ya derdini anlatmış ve sihirli telkin cümleleri hakkında konuşmuş. Bay Meraklı, gülümseyerek Ahu'yu dinlemiş ve ona bir şişe sihirli iksir vermiş. "Bu iksir, telkin cümlelerini daha etkili hale getirecek," demiş. "Ama unutma, asıl güç senin inancında ve kararlılığında yatıyor."

Ahu, iksiri alıp evine dönmüş ve her sabah olduğu gibi telkin cümlelerini tekrarlamaya devam etmiş. Ancak bu sefer her tekrarda bir yudum sihirli iksirden içiyormuş. İlk hafta içinde, Ahu kendini daha hafif ve enerjik hissetmeye başlamış. Her gün yaptığı yürüyüşler daha keyifli hale gelmiş ve yemek seçimlerinde daha bilinçli davranmış.

Bir gün, kasabanın düzenlediği geleneksel bahar festivaline katılmaya karar vermiş. Festivalde, her yıl düzenlenen "En Zarif Dansçı" yarışması varmış ve Ahu, cesaretini toplayıp yarışmaya katılmaya karar vermiş. Yarışma günü geldiğinde, sahneye çıkmadan önce derin bir nefes almış ve içinden "Ben ideal kiloda zarif bir insanım" cümlesini tekrarlamış.

Sahneye çıktığında, tüm kasaba halkı Ahu'yu izlemeye başlamış. Ahu, müziğin ritmine kendini kaptırarak dans etmeye başlamış. Adımları hafif ve zarifmiş. Seyirciler, Ahu'nun dansını hayranlıkla izlerken, o da kendini özgür ve mutlu hissediyormuş. Yarışma sonunda, jüri Ahu'yu "En Zarif Dansçı" olarak seçmiş ve ona birincilik ödülünü vermiş.

Ahu, ödülü aldıktan sonra sahneden inip Bay Meraklı'nın yanına gitmiş. Ona teşekkür etmiş ve sihirli iksirin gerçekten işe yaradığını söylemiş. Bay Meraklı ise gülümseyerek, "Asıl sihir, senin inancın ve kararlılığın," demiş. "Sen kendine inandığın ve telkin cümlelerini içtenlikle tekrar ettiğin sürece, her şey mümkün."

Bu olaydan sonra, Ahu'nun hayatı tamamen değişmiş. İdeal kilosuna ulaşmış ve kendini hiç olmadığı kadar mutlu hissetmiş. Artık telkin cümlelerini sadece kilo vermek için değil, hayatının her alanında kullanıyormuş. Çünkü biliyormuş ki, doğru kelimeler ve inançla her şey mümkünmüş.

Ahu'nun hikayesi, kasabada dilden dile dolaşmış ve herkes ondan ilham almış. İnsanlar, Bay Meraklı'nın dükkânına akın etmiş ve sihirli iksirler almaya başlamış. Ancak Bay Meraklı, herkese aynı şeyi söylemiş: "Asıl güç sizin inancınızda ve kararlılığınızda yatıyor."

Ve böylece, Ahu'nun telkin cümleleri ve inancı sayesinde hayatı değişmiş ve kasabada herkesin umut dolu hikayelere inanmasını sağlamış. Ne zaman birisi zorluklarla karşılaşsa, Ahu'nun hikayesini hatırlayıp "Ben ideal kiloda zarif bir insanım" cümlesini tekrarlayarak kendi mucizelerini yaratmışlar.

Sonuç olarak, Ahu ve kasaba halkı, doğru kelimelerin ve inancın gücüyle her türlü zorluğun üstesinden gelebileceklerini öğrenmişler. Ve bu hikaye, bize inancın ve telkinlerin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu hatırlatan eğlenceli ve umut dolu bir anı olarak kalmış.

Gökten üç elma düşmüş: Biri Ahu'ya, biri Bay Meraklı'ya, biri de bu hikayeyi okuyan herkese...

Görseller:pexels.com.tr

Ahu ve Büyülü Telkinler Ahu ve Büyülü Telkinler Reviewed by EĞİTİM PINARI on Haziran 12, 2024 Rating: 5

1 yorum:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.