Liselerde Sınıfta Kalma Uygulaması - EĞİTİM PINARI

Liselerde Sınıfta Kalma Uygulaması



Liselerde Sinifta Kalma Uygulamasi, Ziya Selcuk
Liselerde Sınıfta Kalma Uygulaması 


Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un açıklamalarına göre liselerde sınıfta kalma uygulaması tekrar hayata geçirilecek. Milli Eğitim Bakanımız sınıfta kalma uygulamasının olmayışının eğitimin kalitesini düşürdüğünü söylemektedir.

Ne ikmale kalmak, ne kalmadan geçmek çare olur eğitime, eğitimin önemini kavramış bir öğrencinin gayretleri kadar.

Eğitim sistemimiz yazboz tahtası gibi; deneme yanılma yöntemi ile yol almaya çalışıyoruz. İkmale kalmak mı doğru, yoksa kalmadan geçmek mi? Diye sorarsanız, her ikisi de doğrudur derim.

Yetkililerimiz bir öğrencinin sınıfta kalmasının devletimiz üzerindeki maliyetini hesaplayarak sınıfta kalma uygulamasını kaldırıyorlar. Bir de bakıyorlar ki, bu uygulama eğitimin kalitesinin artmasına katkıda bulunmuyor. Hatta eğitimin kalitesine katkı sağlamak yerine olumsuz etkileri oluyor. Bu defa da sınıfta kalma uygulamasını getiriyorlar.

Sınıfta kalma uygulaması eğitim öğretime ne oranda katkı sağlayacak bilemiyoruz.  Bunu zaman gösterecek ancak şunu söylemeliyim ki, bu iki uygulama da teknik olarak olmak zorunda ve hangisinin iyi veya hangisinin kötü olduğunun hiçbir önemi yok. Bundan daha önemli bir etken var ki; o da öğrencilerimizin eğitim öğretim hakkındaki kanaatleridir.

Tam manası ile güdülenmiş bir öğrenci, her koşulda kendisini gerçekleştirebileceklerdir. Güdülenmiş bir öğrencinin teknik imkanları yeterli ise sonraki aşama bu öğrencinin kendi kendine öğrenme yöntem ve tekniklerini öğrenmesidir.

Bunu yapan öğrencinin önündeki hiçbir çeldirici öğrencinin başarısına engel olamaz. O halde eğitimciler olarak yapmamız gereken en önemli çalışma; öğrencilere eğitimin önemini kavratmak ve eğitimi sevdirmektir. Hatta sadece sevdirmek yetmez tüm öğrencilerimizi eğitim öğretime aşık etmek gerekir. Liselerde sınıfta kalma uygulaması gibi teknik konular ise yetkililerin ilgi alanına giren konulardır.
 Görseller:karar.com


Liselerde Sınıfta Kalma Uygulaması Liselerde Sınıfta Kalma Uygulaması Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 24, 2019 Rating: 5

20 yorum:

  1. Bir ara kredili sistem getirmişlerdi.Zorunluluk devam da yoktu.Şimdi okul duvarı üzerinden kaçmaya çalışan,sınıfta derslerle ilgisiz öğrenci görmek bizleri üzüyor.
    Kimseye zorla eğitim veremeyiz fakat eğim olmazsa bu ülkenin geleceği ne olacak..?

    Ya 7 zayıf ile şök kararı ile geçen öğrenciye ne demeli?Temel Türkçeyi temel matematiği bilmeden geçen çocukların kendisine ne faydası olacak?Kendisine faydası olmayanın memlekete ne faydası olacak?
    Bir elinde sigara,bir elinde bira şişesi....ağzı desen küfürle dolu..İşte bu maalesef Türk Gençliği...
    Çok üzgünüm editör..Dediğiniz gibi yapboz tahtası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim ortak davamız Sibel Hanım, gençlerimiz için her şeyin en güzelini istiyoruz. Yorumunuzda bahsettiğiniz sorunlar yazımda da vurgulamaya çalıştığım gibi eğitimin öneminin kavranmamış olmasından kaynaklanıyor. Öğrencilerimize eğitim öğretimin önemini kavratmalı ve eğitimi aşk derecesinde sevdirebilmeliyiz. Daima güzel yorumlarınızla bana katkı sağladığınız için çok teşekkürler Sibel Hanım.:))

      Sil
  2. En çok önemsediğim ve üzerinde düşünüp, üzüldüğüm konu Eğitim.. Kesinlikle haklısınız öğrencilere eğitimi sevdirmek, önemini anlatmak gerek.
    Yap boz tahtası olacak en son alan olmalı Eğitim. İyice ölçülüp , tartılıp, etkileri irdelenerek az ama öz değişiklikler yapılmalı..
    Ancak son yılların en büyük çıkmazı ve bu konuyu yani gerek öğrencilerin sevmesi, önemsemesi ve gerek se velilerin gereken değeri vermesine sekte vuran ;ne yazık ki eğitimin kalitesini düşüren çok önemli başka bir konu da eğitimin ticarete dönmüş olması.. Konuşulacak çok şey var çok🤨
    Emeğinize sağlık 👍🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli fikirlerle bana katkı sağladığınız için çok teşekkürler.

      Sil
  3. sınıfta kalma uygulamasının ne derece eğitim kalitesini arttırabileceği de şüpheli bence... elinize sağlık, teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  4. Ben sonki bakandan çok umutluydum ama sanki umudu kaybadeceğim sanırım güzel uygulamaları mevcut iyi tartıp ona göre hareket edilmeli dendiği gibi yaz boz gibi oyun oynanmamalı eğitim ülkemizin en büyük sıkıntılarından ve en acil konularından üzerinde baya bir mesai harcanmalı diye düşünüyorum teşekkürler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bakanımızın öğretmen kökenli olması bence çok büyük bir avantajdır. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. Bence bu çok iyi oldu. Doğru dürüst öğrenemeyen bireylerin şişirilme notlarla geçirildiğine şahit biri olarak gerçekten öğrenen ve öğrendiğini uygulayan bireyler yetiştirmek odak olmalı her zaman

    YanıtlaSil
  6. Eğitim sistemi gerçekten yapboz gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence eğitim öğretimde sürekli değişiklikler yapılması çok doğal. Çünkü dünya çok hızlı değişiyor; bu değişime ayak uydurmak gerekir. Çok teşekkürler.

      Sil
  7. Bence sonuçlarla uğraşıyoruz. İşin kaynağına inmemiz lazım. Nasıl eğitim veriliyor? Eğitimin kalitesi önemli olan.

    YanıtlaSil
  8. ah ya bizim eğitimi bi oturtamadılar yaa.

    YanıtlaSil
  9. Eğitim öğretimi sevdirmek, sorumluluğunu öğrenciye hissettirmek en önemlisi. Gerisi bence de teknik konular. Yoksa tekrar tekrar okusada aynı sınıfı yada kalsa da değişmez. Öğrenciyi bağlayıcı, özellikle de derslerini ve öğretmenlerini sevdirecek yöntemler bulunmalı.
    Güzel bir konu seçmişsiniz yine, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de sizin görüşlerinize birebir katılmaktayım. Çok teşekkürler.:))

      Sil
  10. Öğrenciyi korkutan bir şeyler olmalı çalışmayan kalıp sene kaybederse akıllanır diye düşünenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli düşüncelerinizi benimle paylaşarak bana katkı sağladığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.