Ferrarimi Sattım - EĞİTİM PINARI

Ferrarimi Sattım


Ferrarimi Sattim, Robin Sharma, Julian Mentel
Ferrarimi Sattım


Sevgili okurlarım, daha önceden Robin Sharma'nın Ferrarisini Satan Bilge kitabını size blogumda tanıtmıştım. O yazımı tekrar okumanızda çok ciddi faydalar vardır.
  
Kısaca özetlemek gerekirse; orada genç ve varlıklı bir avukat olan Julian Mentel genç yaşta kalp krizi geçirerek sağlığını kaybeder daha sonra bütün varını yoğunu satarak Hindistan'a gider.(Hindistan' a gitmesine kim vesile olduysa Allah razı olsun.) Hintli filozoflardan yeni bir yaşam felsefesi öğrenerek öğrendiklerini hayatında uygulamaya daha sonra da arkadaşlarına öğretmeye çalışır. Genç avukat bu dönüşüm sonrası çok mutlu ve huzurludur. Mutluluğun maddi sebeplerde olmadığını anlamıştır.

Ben de aynı bu genç avukat gibi ciddi bir sağlık sorunu atlattıktan sonra kendi kendimi sorgulamaya başladım. Ferrarim olmadığı için Ferrarimi satamadım. Ancak dünyaya bakış açımda köklü değişiklikler oldu. Dünya hırsını(Ferrari) ciddi anlamda bir kenara bıraktım ve yeni bir yaşam felsefesi geliştirdim:

** Bu dünya kısa ve boştur.
** Koşuşturmanın sonu yoktur.
** Faydasız hevesler çoktur.
** Fedakarlıkların kıymetini bilen de yoktur.
** En iyisi ahret için heybeni doldur.

Görseller:unsplash.com

Ferrarimi Sattım Ferrarimi Sattım Reviewed by EĞİTİM PINARI on Mayıs 12, 2019 Rating: 5

17 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, şifalar dilerim.
    Benim ,ender de olsa ,yarım bıraktığım kitaplardan birisi, okuyamamıştım sonuna kadar. İnsan hayatının en önemli kısmı beden ve ruh sağlığı.Ne kadar dikkat etsek de maalesef sağlık bazen gidiveriyor, kıymetini de o zaman anlıyoruz.
    Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, kitabı sonuna kadar okuyun derim. Kitabı okuyamasanız bile en azından blogumdaki tanıtımını okuyabilirsiniz.

      Sil
  2. Ferrasini satan bilge hala evde duruyor ben nedense o kitabı bitiremedim ya.Bu arada çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı bitirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Okumaya vaktiniz yoksa blogumda çok kapsamlı bir tanıtım yazısı var, onu okuyabilirsiniz. Geçmiş olsun dilekleri için de çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Günümüz toplumu medyanın da pompalamasıyla malı mülkü olmazsa olmaz haline getirme çabasında. Kimseciklerden geri kalmamalıyım, en önde en birinci ben olmalıyım düşüncesi o ladar kemikleşmiş ki öbür tarafı düşünen yok. İşin kötüsü sistem de bu durumu çocuklara empoze etmekte. Çocuklar böyle bir sistemle doğup büyürken ferrarileri ne kadar satsak yetmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru ve değerli bir yorumda bulundunuz. Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Ferrarim hiç olmadı ama hep anı yaşadım mutluyum

    YanıtlaSil
  5. Son kısımda paylaşmış olduğunuz sözler benim şu andaki hayat felsefemi oluşturuyor. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Son kısımdaki felsefe bahsettiğim kitabın felsefesinin özeti gibi.

      Sil
  6. Ferrarisini Satan Bilge benim sevdiğim bir kitaptır. Koza Kelebeği Bilmez, onun devamı. Her ikisini de okumuştum. Hastalığınız için geçmiş olsun dileklerimizle. Evet bu dünyada fazla hırs yapmaya hiç gerek yok. Önemli bir noktaya dikkat çekmişsiniz. Kitabı okumayanlar mutlaka okusunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de okumayanların okumasında çok ciddi faydalar vardır. Okumaya vakti olmayanlar için blogumda çok kapsamlı bir tanıtım vardır. Onu tavsiye edebilirim. Çok teşekkürler Gülhan Hanım.

      Sil
  7. Sevgili Müfred, o tabir avukatın olaylara bakış açısındaki değişiklik sebebi ile mecazi bir nükte idi. Yorumlarla bana destek olduğunuz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. evet evet öyle yapmalı tabii. yaşamak ne güzel yaaa. geçmiş olsun bi de tabii :)

    YanıtlaSil
  9. Önyargıyla başlayıp, bitirdikten sonra ise herkesin başucu kitabı olması gerektiğine inandığım değerli bir kitap "Ferrarisini Satan Bilge".. Yarım bırakanlara tekrar başlamalarını ve sabırla okumalarını öneririm.
    Bu arada çok geçmiş olsun. Herkesin bir dönüm noktası vardır, sizinki de bu olmuş sanırım...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de başucu kitaplarından olduğuna ben de katılıyorum. Çok güzel fikirler var kitapta. Temennileriniz için de çok teşekkürler, sevgiler.:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.