Sınırsız Beyin Gücü - EĞİTİM PINARI

Sınırsız Beyin Gücü




sinirsiz beyin gucu, nejat sezik, sinirsiz beyin gucu kitabi
Sınırsız Beyin Gücü


Sevgili okurlarım, bu yazımda da sizlere bana göre önemli gördüğüm bir kişisel gelişim kitabını tanıtmak istiyorum. Kitabımızın ismi Sınırsız Beyin Gücü, yazarı ise Nejat Sezik’tir.  Bu kitap, şu ana kadar sizlere tanıtmaya çalıştığım kitaplardan çok farklı bir kitap değildir. Ancak bu kitabın farkı; yerli bir kişisel gelişim kitabı olmasıdır. Kitapta çok fazla orijinal fikirler olmasa da yine de bana bir parça sempatik gelmiştir. Bunun sebebi de yazarın cümlelerinin daha akıcı ve anlaşılır olmasıdır.

Yazar Nejat Sezik’in Sınırsız Beyin Gücü isimli kitabından sizler için önemli gördüğüm fikirleri sıralamaya gayret göstereceğim.

·       Her insan potansiyel bir dahidir. Öğrenmeyi öğrenerek dehayı ortaya çıkarabiliriz.

     Yeni öğrendiğimiz bilgilerin beynimizde  kalıcı olması için daha önceden öğrendiğimiz bilgilere bağlanması gerekir. Bundan dolayı da sürekli bir şeyler öğrenerek beynimizdeki bilgilerin birbirine bağlanmasını sağlamalıyız.

·       İnsanoğluna verilen en büyük güçlerden birisi de beyinde canlandırma gücüdür. Unutmayalım ki, bugünün hayalleri yarının gerçekleridir.
·       Zihinde canlandırma becerisini elde eden bireyler karşılaştıkları engelleri daha kolay aşabilirler.

·       Stres bilinçaltını harekete geçirerek bilinçli düşünmeyi engeller. Bundan dolayı stresten kurtulmanın yollarını araştırmalı ve kendimizi stresten koruyabilmeliyiz. (Bu konuda daha önce blogumda yazmış olduğum duygu kontrolü başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.)

·       Bir bilgiyi kalıcı hale getirmek ve unutmamak için o bilgiyi ilginç hale getirerek uzun süreli belleğe kaydetmeliyiz.

·       Bilgilerin kalıcı olması için tüm duyu organları ile o bilgiyi kaydetmek gerekir.

·       İnsan beyni soyut kavramlardan çok, somut kavramları hafızaya alır. Bu sebeple öğrendiğimiz bilgileri somutlaştırmak faydalı olacaktır.

·       Yapılan araştırmalar bilgilerin beyinde daha uzun süre saklanmasının yolunun aralıklı tekrar olduğunu göstermiştir.

Yazar Nejat Sezik, Sınırsız Beyin Gücü isimli kitabının ön sözünde kişisel gelişim kitabı yazma konusunda çok iddialı olmadığını ancak insanlara faydalı olmak amacıyla, okumuş olduğu kişisel gelişim kitaplarındaki  bilgileri derlediğini ve kitaplaştırdığını söylemektedir. 

Gerçekten kitapta çok farklı görüşler mevcut değildir. Ancak yine de geçerliliği olan değerli fikirlere parmak basması sebebi ile bu tür kitapları seven kişilere faydalı olacaktır diye düşünmekteyim.
Görseller: Unsplah.com

Sınırsız Beyin Gücü Sınırsız Beyin Gücü Reviewed by EĞİTİM PINARI on Aralık 28, 2018 Rating: 5

27 yorum:

  1. Yazınız çok güzeldi. Bilgilerin beyinde kalıcı olması için hafızamızda kayıtlı olan bilgilerle köprü oluşturmamız gerekiyormuş bunu yazınızdan öğrendim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, size faydalı olabilmek çok güzel.

      Sil
  2. NLP hep ilgi duymuşumdur.Beyin gücü ile ilgili bi kitabın olması benim acımdan sevindirici oldu.Tesekkurler editör kitabı not aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, size faydalı olabilmek çok güzel bir duygudur.

      Sil
  3. yani o zaman çok gezen daha çok biliyor ama boş gezmek değil :) değerli bilgiler ama şu stres kontrolünü de bir becersek süper olcak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stres konrtolü ile ilgili blogumda yazmış olduğum yazımı okumanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. okuyacağım fatih bey teşekkür ederim.

      Sil
    3. Ben de size çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. "Bugünün hayalleri yarının gerçekleridir" bunu tuttum Hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bu cümle sizin hayatınızda çığır açan cümlelerden olur.

      Sil
  5. Açıkçası kişisel gelişim kitapları okurken ruhum daralıyor. Çok nadir olarak sıkılmadan bitirdiklerim var. Öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorum için çok teşekkür ederim. Bu alana ilgi duyan arkadaşlara faydalı olabilir belki.

      Sil
  6. Bence okunması gereken bir kitap önerisi gibi gözüküyor. En basit anlamda bir insanın nasıl öğrendiği hakkında fikir sahibi olacaktır okurlar. Tabii içinde vereceği bilgilerde ayrıca önemlidir. Teşekkür ederiz paylaşımınız için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, her kitaptan öğrenilecek bir şeyler vardır diye düşünüyorum.

      Sil
  7. Fatih bey merhaba G+ profili yerine blogger profili kullanırsanız yorumlardan size ulaşmak daha kolay olur .takibe aldım sizi

    YanıtlaSil
  8. Size katılıyorum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Alacaklar listeme bu kitabı ekledim teşekkür ederim... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum, size faydalı olmak çok güzel Furkan Bey.

      Sil
  10. Alıntılanan cümlelerden güzel bir kitap gibi görünüyor. Kişisel gelişim kitaplarının amaçları bence çok farklı fikirler sunmak değil. Sadece içimizde yatan potansiyeli, ihtiyacımız olan motivasyonu bulmak için bazen bir hatırlatıcıya ihtiyaç duyuyoruz. Ben interaktif kişisel geliim kitaplarını bekliyorum artık :) Hani siz gerçekten okuduğunuz bölümle ilgili şeyleri kendi hayatınızda gerçekleştirmeden diğer bölümlere geçemeyeceğimiz türden. :) Hayaller işte. :D

    YanıtlaSil
  11. Ara sıra tekrar etmek bilgiyi güçlendirir ancak öğrenmeyi öğrenmek asıl konu sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, en önemlisi öğrenmeyi öğrenmektir. Öğrenmeyi öğrenen kişiler bağımlılıktan kurtulur. Teşekkürler.

      Sil
  12. spiritüel bir kitaba benziyo ama tam deil gibi ama zeka üzerine olduğu için okunabilir..🙂bilgi için emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kitaptan öğrenilecek bir şey vardır. Teşekkürler.

      Sil
  13. Çok güzel kalame almışsınız bende bu aralar eft yöntemi ile ilgileniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve ziyaret için çok teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.