Erkekler Neden Aldatır ve Analitik Düşünme - EĞİTİM PINARI

Erkekler Neden Aldatır ve Analitik Düşünme


aldatma, aldatma sebepleri, erkekler neden aldatir
 Erkekler Neden Aldatır ve Analitik Düşünme



Sevgili okurlar, internet sitelerinde erkekler neden aldatır? Gibi yazılar okumaktayım. Aldatma olaylarında genelde erkekler bu işin öznesi gibi görülmekte ve aldatma sebepleri erkekler üzerinden tarif edilmeye çalışılmaktadır. Ben de bu yazımda gelenek olduğu üzere erkekler üzerinden gitmeyi daha pratik buldum ve böyle bir yaklaşım doğrusu benim de kolayıma geldi.

Aldatma sebeplerine göz attığımızda genelde birkaç başlık kendini göstermektedir. Ben de bu konuda geçerliliği olan bazı başlıklar üzerinde durmaya gayret göstereceğim. En sonunda da diğer kaynaklarda pek akla gelmeyen bir hususu dikkatlerinize sunmaya gayret edeceğim.

Aldatma sebeplerinden en önemli olanı, ilişkilerin monotonlaşması ve eski heyecanını kaybetmesidir. Başlangıçta her şey çok iyi başlar ve çiftler belirli bir zaman cicim ayları yaşarlar fakat daha sonra ilişkilerin monotonlaşmaya başladığı görülür. İlişkilerin sıradanlaşmasında çiftlerden her ikisinin de sorumluluğu vardır ve bu konuda çiftlerin ihmal ettiği bazı durumlar olabilir. Bu konuda eşler kendilerini objektif bir şekilde sorgulamayı becerebilmelidir.

Erkekler neden aldatır sorusuna bulabileceğimiz bir diğer cevap, erkeklerin sıradanlaşan ilişkilerine çözüm yolları aramak yerine başka yerlerde heyecan aramaya kalkışmalarıdır. Erkekler eşleri ile aralarındaki ilişkiyi sıradan görmeye ve dışarıda daha başka heyecanlar aramaya başlarlar. Böyle bir yaklaşım işin kolayına kaçmaktan başka bir şey değildir.

Erkekler neden aldatır sorusuna bulabileceğimiz bir diğer cevap, aldatma olayı yaşayan erkeklerin psikolojik yapılarındaki bozukluklardır. Bazı erkekler kendilerini dünyanın en yakışıklı insanı olarak görürler ve hiçbir kadının kendilerine karşı koyamayacaklarını düşünürler. Böyle psikolojiye sahip erkekler aldatma olaylarına daha fazla meyilli olurlar.

Erkekler neden aldatır sorusuna bulabileceğimiz cevaplardan birisi de intikam alma düşüncesidir. Eşi ile arasındaki ilişki haddinden fazla yozlaşan erkek, karısı ile arasındaki hesabını intikam almak sureti ile görmeye kalkışabilir. Eşinden intikam almak için kinlenen erkek en küçük bir aldatma pozisyonunu intikam vesilesi olarak kullanmaya kalkabilir.

Erkekler neden aldatır sorusuna bulabileceğimiz bir diğer cevap, erkeklerin egolarını tatmin etme çabasıdır. Bazı erkekler kendilerini yakışıklı ve ilgi çekici olarak görmedikleri için önlerine çıkan bir aldatma pozisyonunu kendilerini yakışıklı hissetmek ve egolarını okşamak için bir fırsat olarak değerlendirebilirler.

Erkekler neden aldatır sorusuna bulabileceğimiz bana göre en önemli cevap, analitik düşünme becerisinden mahrum olmaktır. Daha önce analitik düşünme becerisi kazanmak başlıklı yazımda çocuklarımıza analitik düşünme becerisini nasıl kazandırmamız gerektiğini uzun uzun anlatmaya çalışmıştım. Merak eden okuyucularımız oradan yazımı okuyabilirler. Çocuklarımız analitik düşünme becerisi kazanabilirlerse başlarına gelmesi muhtemel olaylarda daha ileri görüşlü olabilirler.

Yazımıza dönecek olursak, analitik düşünme becerisi gelişmiş bir erkek yapacağı bir hamlenin muhtemel sonuçlarını düşünebilir. Yani aldatma pozisyonu ile karşılaşan bir erkek kısa vadeli bir düşünce içine girerek aldatmadan alacağı hazzı ve heyecanı düşünmek yerine; bu olaydan sonra yaşaması muhtemel boşanma, yuvasının yıkılması, çocuklarının perişan olması, tanıdığı insanlar arasında küçük düşme vb. olayları düşünür ve aldatma olayına kolay kolay yaklaşmaz.

Erkekler neden aldatır sorusuna şüphesiz ki daha başka cevaplar bulunabilir ancak ben analitik düşünme becerisi kazanamayan insanların bu hatayı yapmaya daha elverişli olduklarını düşünmekteyim.
Görseller: Google görseller
Erkekler Neden Aldatır ve Analitik Düşünme  Erkekler Neden Aldatır ve Analitik Düşünme Reviewed by EĞİTİM PINARI on Aralık 03, 2018 Rating: 5

14 yorum:

  1. Ne ilginç bir konuya değinmişsiniz. Erkek psikolojisi ile aldatmanın sebepleri eminim birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Bana da geçenlerde okuyuculardan aldatma ile ilgili bir soru gelmişti. Maalesef birçok kimse bu durumdan muzdarip. Teşekkürler bu farklı konuya değindiğiniz için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabilmek çok güzel umarım insanlara yazımın bir faydası dokunur.

      Sil
  2. Yazınızda sıraladığınız nedenlerin yanı sıra maalesef topluma hakim olan 'Erkektir yapar, erkeğin elinin kiridir.' gibi sıkıntılı görüşler de bir etken bana kalırsa. Kadın erkek istisnasız herkes aldatmanın çirkin ve yanlış olduğunu kabul etse, problem daha kolay çözüme kavuşabilir sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir düşüncenin de aldatma olaylarında etkisi yadsınamaz. Teşekkürler.

      Sil
  3. Artık kadınlarda da aldatma baya fazla diye düşünüyorum.Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu yazımızın başlığı erkekler neden aldatır? olduğu için o konuya odaklanmak durumunda kaldım.

      Sil
  4. Erkek adam aldatır diye diye bu hallere geldik azizim 🙈
    Valla aldatıyorlar ne yazık ki aldatmak icin bahaneler hep hazır
    Ama öyle bir haldeyiz ki su an kadın erkek farketmiyor aldatmak icin
    Kadında aldatıyor erkek de
    Ben biraz bu aldatma Işın’ı doyumsuzluk diye düşünüyorum 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işin psikolojik alt yapısı olabilir ancak özünde hoş olmayan bir durumdur.

      Sil
    2. Aynen katılıyorum size kesinlikle hiç hoş olmayan bir eylem bu

      Sil
    3. Teşekkürler benimle aynı kanaatte olmanızdan dolayı memnun oldum.

      Sil
  5. Başka birine ilgin var ise eşinden ayrıl ne yapıyorsan yap.

    YanıtlaSil
  6. Erkekler aldatma eylemini gerçekleştirirken bunu karşı cinsten biriyle yaptığına ve aldatma eyleminde erkek kadar kadının da olması gerektiğine göre matimatiksel anlamda bir eşitlik söz konusu değil mi? Erkek eşini bir başka kadınla aldattığında bu günahıh diğer ortağı basbayağı bir kadındır. Peki, öyleyse neden aldatmak erkeklere zimmetlenmiş bir fiil? Pekâlâ bu bakış açısıyla aynı soruyu "Kadınlar neden aldatır?" diye sormak da mümkün. O yüzden en doğru soru "İnsanlar neden aldatır?" olmalı fikrimce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre böyle bir bakış açısı da çok harika. bu perspektifi bize hatırlattığınız için çok teşekkür ederim. Ancak aldatma eyleminin öznesi genelde erkekler olduğundan, etken cinsiyet olduklarından böyle bir başlık atma gereği duydum. Vurguladığınız gibi, başka bir yazının konusu da kadınlar olabilirdi. Teşekkürler.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.