ÖĞRETMEN - EĞİTİM PINARI

ÖĞRETMEN


ogretmen, ogretmen kitabi, Frank Mc Court
ÖĞRETMEN


Sevgili okurlarım, bu yazımda sizlere MEB tavsiyeli kitaplardan birisi olan Öğretmen kitabından bahsetmek istiyorum. Kitabın yazarı İrlanda asıllı yazar Frank Mc Court’dur.

Yaklaşık otuz yıl öğretmenlik yapan yazar mesleki tecrübelerini hikayeler halinde okuyucularına aktarmaya çalışmıştır. Kitaptan önemli gördüğüm tespitlerden birisi: Yazarın sınıf hakimiyetini sağlayabilmek için öğrencilerine hikaye okumasıdır. Bu yaklaşım eğitimciler açısından değerlendirilebilecek bir bakış açısıdır.

Yazar Frank Mc Court’un Öğretmen isimli kitabından dikkatimi çeken önemli yaklaşımlardan biriside; ilk izlenimin çok önemli olmasıdır. Yazar eğitimcilere sınıfa ilk girerken dikkatli olmalarını tavsiye eder. Yazara göre öğrenciler öğretmenlerin notlarını sınıfa ilk girdiklerinde verirler.
Yazar, yeni gelen öğretmenlere karşı sınıfta bir direnç olabileceğini anlatır ve bu direnci kırmak için öğretmenin en önemli silahının sabır olduğunu söyler. Eğitimcilere sabırlı davranarak bütün öğrencileri kazanmalarını tavsiye eder.

Yazar Frank Mc Court’un Öğretmen isimli kitabında sınıf yönetimi hakkında öğretmenlere hangi tavsiyeler verilirse verilsin; her öğretmen kendine göre bir yöntem geliştirir der.

Yazar, kitabında ödevlerden de bahseder ve ödev konusunun öğrenciler açısından daima itici olduğunu bundan dolayı da öğretmenlerin öğrencilerine hissettirmeden ödev vermeleri gerektiğini anlatır.

Frank Mc Court, kitabında sevilen öğretmenin özelliklerinden de bahseder. Ona göre öğrencilerin en sevdiği öğretmen tiplemesi; disiplin sorunlarını okul idaresine ve ailelere hemen yansıtmayan ve öğrencileri ile çözmeye çalışan öğretmendir.Yazar Frank Mc Court’un Öğretmen isimli kitabı eğitimcilerin başucu kitaplarından olmayı fazlası ile hak etmektedir.


Görseller: kamupersoneli.net
ÖĞRETMEN ÖĞRETMEN Reviewed by EĞİTİM PINARI on Nisan 03, 2019 Rating: 5

21 yorum:

  1. duymadıydım, saol yaa, okuyciim :)

    YanıtlaSil
  2. kitabı ve yazarını ilk defa sizin makalenizden duydum ilk fırsatta okumaya çalışacagım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size faydalı olabildimse ne mutlu bana. Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Bence ödevsiz bir sistem olsa ne güzel olur 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödevlerden kurtulmak pek mümkün değil gibi ama hiç olmazsa ödevleri hissettirmeden vermek bence en doğru olanı. Çok teşekkürler.

      Sil
  4. İnsan ilişkilerinde de geçerli tüyolar var sanırım kitapta. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her anlamda faydalı bilgiler var. Çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  5. Değerli bir kaynağa benziyor. Paylaşmanız isabetli olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

      Sil
  6. Kitabı ilk kez sizden duyuyorum. Öğretmenler bu kadar kıymetli ki ama onun değerini bilmeyip canına kast edenler var. Çok üzülüyorum bu haberleri okuyunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öğretmenlerimiz hak ettikleri değeri görürler. Çok teşekkürler.

      Sil
  7. keşke tüm öğretmenler okusa ve uygulasa bu önerileri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan ve uygulayan arkadaşlar olacaktır eminim. Çok teşekkürler.

      Sil
  8. 80 li 90 yıllarda öğrenciydik diye bir yazım var şimdi öğrencilerin bir çoğu öğrenci olmaktan bir haber 2 gün önce yine gebze de bir öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldü 3 aylık çocuğu ve diğeri 6 yaşında şimdi ne yapacak bu nasıl öğrenciliktir neyse canım baya sıkıldı öğretmen yazısını da görünce elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef görmek istemediğimiz olaylar yaşanmakta bugünlerde. İnşallah bu son olur. Çok teşekkürler.

      Sil
  9. Evet gerçekten de tecrübelere dayanması çok önemli idi. Çok teşekkürler değerli yorum için.

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir kitap tavsiyesi, tesekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım faydalı bir yazı olmuştur.

      Sil
  11. Dediğiniz gibi eğitimcilerin baş ucu kitabı olabilecek nitelikte bir kitap.. Ama eğitimci olmayanların da eminim ki çıkaracağı pek çok ders vardır bu kitapta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, eğitimci olmayanlara da fazlası ile fayda sağlayabilecek bir kitaptır. Ancak eğitimcilerin özellikle okumalarında fayda vardır. Çok teşekkürler.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.