Umutlarımda Türkiye - EĞİTİM PINARI

Umutlarımda Türkiye


umutlarimda Turkiye blogger etkinliği, fatihpinaca
Umutlarımda Türkiye


Blogger arkadaşlarım, zaman zaman çeşitli etkinlikler düzenleyerek bizlere duyuruyorlar. Umutlarımda Türkiye etkinliği için tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Ben de konuya hiç alaka duymasam bile arkadaşlarımın düzenlediği etkinliklere nezaketen bile olsa katılmak istiyorum. Çünkü arkadaşlarımız emek verip bir şeyler üretiyorlar, bizim de bu jeste duyarsız kalmamız şık olmaz diye düşünüyorum. Ancak gelin görün ki, daima gündemin gerisinden sürüne sürüne yetişiyorum. Bazen de yetişemiyorum.

Umutlarımda Türkiye başlığını görünce çok sevindim. Ülkemin kalkınması ve güzel yarınlarımız adına belki bir fikir verebilirim diye düşündüm ancak neredeyse bir ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen etkinliğe birkaç kelime karalamak şimdi nasip oldu.

Şu ana kadar ben bu konu ile alakalı olarak yazmasam bile yazılan bütün yazıları okudum diyebilirim. Genelde yazılar ülkemiz adına çok güzel temennilerden ibaret. Herkes kendi ilgi alanı ile alakalı olarak fikirlerini sıralamış. Ben de bu geleneği devam ettirmek istiyorum.

Benim ilgi alanım eğitim öğretim olduğu için her şeyi eğitim öğretimle ilişkilendirmeye gayret ediyorum. Yediğim yemekleri eğitim diye yiyorum, içtiğim çayı eğitim diye içiyorum. Neredeyse çocuklarımın isimlerini eğitim öğretim diye çağıracağım. Kurbağa olsam eğitim öğretim diye vıraklayacağım.

Neyse boş lafları bir kenara bırakarak umutlarımda Türkiye konusu ile alakalı olarak ben ne düşündüm? Ondan bahsetmeye çalışayım. Uzun zamandır zihnimde mayalanan bir fikir var ancak bu fikrin hayata geçirilip geçirilemeyeceği hakkında teknik bir bilgiye sahip değilim, bu konunun gerçekleşebilirliğini ancak yetkililer bilir. Belki benim düşündüğüm fikir ülkemin bazı yerlerinde uygulamaya bile geçmiş olabilir. Ben sadece ortaya bir fikir atacağım.

Umutlarımda öyle bir Türkiye var ki, belediyeleri ilkokul ve ortaokul çağlarında olan öğrencilere eğitim merkezleri hazırlamış; öğrenciler sınıftaki her bir  kazanımı öğrendiklerinde bu merkezlere giderek orada görevli öğretmenlere öğrendiklerini anlatıyor. Eğitim merkezlerinde görevli öğretmenler konuları gerektiği gibi öğrenen öğrencileri belediyenin temin ettiği hediyelerle ödüllendiriyor. Bu durum öğrenciler için çok önemli bir güdüleme sebebi olacağından öğrenciler harıl harıl derslerini çalışıyorlar. Bunun sonucu olarak da ülkemiz birkaç yıl içinde eğitim öğretimde Dünyanın en gelişmiş ülkeleri ile yarışır hale geliyor.

İşte benim Umutlarımda Türkiye düşüncelerim bunlardan ibaretti. Umarım ülkemiz çok kısa bir zamanda eğitim öğretim alanında yapılan müsabakalarda daima birincilik kazanır. Bizler de vatandaş olarak ülkemizin durumu ile iftihar ederiz.
 Görseller:istockphoto.com


Umutlarımda Türkiye Umutlarımda Türkiye Reviewed by EĞİTİM PINARI on Nisan 23, 2019 Rating: 5

36 yorum:

  1. Umutlarımda Türkiye güzel bir etkinlik oldu. Siz de gayet güzel anlatmışsınız ülkemize dair umutlarınızı. Umarım gelecekte daha güçlü ve aydınlık yarınlar bizimle olsun. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım yarınlarımız daha aydınlık ve daha güzel olur.

      Sil
  2. Çok güzeldi, okurken gurur duydum. Bizim belediyemizin yıllar önce açtığı bir eğitim merkezi vardı ama bu tarzda bir işleyişe sahip değil. Ülemizin gelişimi, sevgi dolu bir gelecek ancak eğitimle tesis edilebilir. Güzel yazınız için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Çok teşekkürler.

      Sil
  3. ah hadi olsun bunlar. bol etkinlik olsun yaa. avrupa gibi olalım. sosyallik olsun biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim öğretim işlerinde Avrupa gibi olabilmeyi ben de çok isterim. Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Ben de bunların olmasını çok istiyorum. Çağdaş medeniyetler seviyesine eğitimle ulaşabiliriz ancak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsunuz. Eğitim öğretim çok önemlidir. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. ''En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur.'' Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok isabetli bir söz. Umarım eğitim işlerinde muzaffer olabiliriz. Çok teşekkürler.

      Sil
  6. Neden olmasın :) harika düşünmüşsünüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Zeynep Hanım, değerli yorumlarınızla beni desteklemeniz çok güzeldi.

      Sil
  7. kolaylıkla olacak şeyler sadece gayret ve çalışma yeterli, düşünceniz mükemmel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncemi beğenmenizden dolayı çok mutlu oldum Esra Hanım, çok teşekkürler.

      Sil
  8. Eğitimle ilgili yaşanan sorunları görünce sitem çalışmaları için acaba eğitimcilere danışıyorlar mı diye öetak ediyorum. Teşekkürler Umutlarınızdaki Türkiye için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel etkinlikler düzenlediğiniz için ben size çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. umarım hala varolmaya çalışan umutlarımız solmaz, memleketimiz refah seviyesi yüksek,mutlu insanlar ülkesi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel temennilerinize sonuna kadar katılıyorum. Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Güzel dileklere tüm kalbimle katılıyorum. İnşallah eğitim-öğretimde hakedilen bilgileri fırsat eşitliği çerçevesinde alabilir ve bu bilgileri öğrencilere layıkı ile verebilir duruma, doygunluğa ve kaliteye gelebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel temennilere sonuna kadar katılıyorum, çok teşekkürler.

      Sil
  11. Düşünceniz umarım bir an önce hayata geçirilir. Öğrencileri okumaya teşvik etmek amaçlı güzel bir etkinlik olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur. Yorumlarla bana destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. Benzer uygulamalar dönem dönem yapılıyor ancak göz boyama uğruna olduğu için verimliliği tartışılıyor tabii ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra da yapılmasını temenni ediyoruz.Çok teşekkürler.

      Sil
  13. Umutlarımda Türkiye düşünceleriniz güzelmiş..CİMER'in iletişim başkanlığının da böle "bir fikrim var" faaliyeti vardı,vatandaşlar fikirlerini buraya aktarabilyomuş,siz de bi şansınızı deneyin derim,güzel bir fikir aslında..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikirlerinizi değerlendireceğim Çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Başlığı ben de çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de başlık çok güzel düşünülmüş arkadaşlara teşekkür ederim.

      Sil
  15. Ödülün motive ve teşvik edici özelliği olduğunu düşünüyorum.. Oğlumun okulunda uygulanıyor zaman zaman. çocuklar bir mutlu oluyorlar ki anlatamam. Yaygınlaşmasını isterim tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek çok ailenin kendi imkanları ile alamadığı şeylerin belediye bütçesinden çocuklara hediye edildiğini düşünsenize çocuklar için ne kadar motive edici olur. Yorum ve ziyaret için çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Çok güzel bir yazi olmus 😊

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.