İyimser Bakış Açısı Geliştirme - EĞİTİM PINARI

İyimser Bakış Açısı Geliştirme




iyimserlik, karamsarlik, kuantum dusunce
İyimser Bakış Açısı Geliştirme



Cennette Yaşadığını Varsay
Her muhteşem başarının temelinde bir düşünce yatar ve o düşünce hayatımızı yönlendirir. O yüzden milletler okumanın önemine dikkat çekmeye çalışıyor ki, genç nesiller kitap okusun ve yeni yeni düşünce öğrensinler.
Cennette yaşamıyoruz ancak ‘’cennette yaşadığını varsay’’ düşüncesine uygun yaşamaya gayret etsek hiçbir kaybımız olmadığı gibi belki de sayısız kazancımız da olabilir.
Les Giblin, İnsan ilişkilerinde kendine güven ve güç elde etmenin yolları isimli kitabında ‘’Hiçbir şey  karşımızdaki kişinin sizin istediğinizi yapacağını varsaymak kadar kuvvetli bir yönlendirici olamaz.’’ Der. Bu mantığa göre bir insandan bir beklenti içinde isek o beklentimizin istediğimiz şekilde gerçekleşeceğini düşünerek o insanla iletişime geçmemiz istediğimizi alma konusunda bize yardımcı olacaktır. Bu bakış açısı hayattan da her zaman iyi şeyler bekleyerek yaşamamız gerektiği fikrini bizlere vermektedir.
Gerçekten de insanların hayata bakış açısı ve hayattan beklentileri yaşantılarına büyük oranda yön vermektedir. Hayata karamsar bir gözlükle bakan insanların olumsuz olaylar yaşaması kuvvetle muhtemel iken; hayata iyimser bakış açısı ile bakan insanların genelde başarılı oldukları gözlenmektedir.
Bundan dolayı Polyannacılık oynamasak da hayata her daim iyimser yaklaşmak faydamıza olacaktır. Bu görüş hem inancımız gereği mantıklı bir görüş; hem de Kuantum düşünce sistemine göre mantıklıdır. Zira Kuantum düşünce sistemine göre ‘’Düşündüğün gibi yaşarsın.’’ Görüşü savunulmaktadır.
Şu kadarı da vardır ki, olaylara nasıl bir bakış açısı ile baktığımız belki de tam olarak bizim elimizde olmayabilir. Hayata bakış açımız çocukluk dönemlerimizde ailemizde görmüş olduğumuz davranış kalıpları sonucu oluşup gelişmektedir. İnsanların küçük yaşlarda yaşamış oldukları şartlanmaları bir anda değiştirmeleri mümkün olmadığını biliyoruz. Böyle bir değişiklik için çok bilinçli olmak gerekir.
Hayata her zaman iyimser bakınca hayatımızda her zaman iyilikler olacaktır düşüncesi yüzde yüz kesin bir düşünce olmasa bile hayata her zaman iyimser bir gözlükle baksak ne kaybederiz.? Ya da soruyu tersten soracak olursak insanların büyük çoğunluğu hayata karamsar bir gözle baktılar da ne kazandılar?
Bir proje icabı, bir an için cennette yaşadığımızı varsaysak ve başımıza gelmesi muhtemel tüm olayların sonuçlarının en güzelini düşünsek zarar mı ederiz?
Evden çıkarken bugün çok güzel bir gün olacak, arkadaşlarımla ilişkilerim çok mükemmel olacak, komşularımla en güzel bir şekilde geçineceğim, eşimle iletişimim harika olacak diye düşünerek güne başlasak ve her şeyin iyi olacağına inansak kaybımız olur mu?
Böyle bir bakış açısı bizlere hiçbir şey kaybettirmediği gibi çok şey kazandırır. Ancak burada bir konuda farkındalık geliştirmemiz gereken bir husus vardır ki; o da hiçbir düşüncenin pratiğe dönüştürülmeden fayda sağlayamayacağıdır. Kısacası kişi inandığı düşünceden istifade edebilmek için o düşünceyi hayata geçirebilmelidir.
Her gün başımıza gelecek muhtemel olayları düşünerek beynimizde olumsuz duyguları mayalandırmak yerine ‘’cennette yaşadığını varsay’’ düşüncesini hayatımıza geçirmeliyiz. Hatta yaşadığımız sayısız olumsuzluklara rağmen bu bilinci canlı tutmasını bilmeliyiz.
Görseller: https://unsplash.com/
İyimser Bakış Açısı Geliştirme İyimser Bakış Açısı Geliştirme Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 25, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.