Çocuk Yetiştirme Yöntemlerine Farklı Bir Bakış - EĞİTİM PINARI

Çocuk Yetiştirme Yöntemlerine Farklı Bir Bakış

sabir, sevgi, cocuk
Çocuk Yetiştirme Yöntemlerine Farklı Bir Bakış


Çocuk Yetiştirme Yöntemlerini Çöpe Atın
Çocuk yetiştirme konusundaki sayısız yöntemlerden gözünüz korktuysa bütün yöntemleri çöpe atın ve bu işten vazgeçin hatta ‘’bekarlık sultanlıktır’’ hiç evlenmeyin diyecek halim yok her halde. Ben çocuk yetiştirme konusuna farklı bir açıdan bakarak yine bu konuya katkıda bulunmak amacındayım. Paragrafa böyle bir giriş yapmamı da mazur görmenizi beklemekteyim.

İnternet ortamında o kadar fazla çocuk yetiştirme yöntemi var ki bunlardan hangisini uygulamaya geçireceğimizi şaşırıyoruz. Başarılı öğrenci yetiştirme yöntemleri, girişimci çocuk yetiştirme yöntemleri, sosyal çocuk yetiştirme yöntemleri bunlardan sadece bir kaçı. Bu yöntemlerin tamamı şüphesiz ki faydalı yöntemler ancak bunca yöntemi hayata geçirebilmek maharet ister.

Yüzlerce yöntemi öğrenmek ve hayata geçirmek gerçekten de çok zordur. Bu zorluk anne babaları zaman zaman karamsarlığa da itmektedir. Oysa iki önemli yöntem vardır ki, İsviçre çakısı gibi her kapıyı açmaktadır. Bu yazımızda çocuk yetiştirme konusunda gözden ırak tutmamamız gereken bu iki yöntemden bahsetmeye çalışacağız.

Bu iki yöntemi hakkıyla uygulayın ve diğer çocuk yetiştirme yöntemlerini gönül rahatlığı ile çöpe atın. Çocuk yetiştirme konusunda önemli yöntemlerden birincisi çocuklarımıza sabırla tahammül etmek; ikincisi ise onları sevgi ile kucaklamaktır.

Çocukların dünyayı algılama şekli yetişkinler gibi olmadığından bizlere anormal gelen pek çok davranış onlar için normal olarak algılanabilir. Bu durumun farkında olmayan anne babalar yok yere çocuklarını üzmektedir oysa bu durumun farkında olan ebeveynler çocuklarını kırmadan yetiştirme imkanına sahip olabilirler.

Çocukların beklenmeyen davranışlarına sabırla yaklaşma becerisini gösteren ve yanlış davranışların doğrularını sevgi ile anlatabilen ebeveynlerin çok fazla yöntem arayışına girmelerine gerek kalmaz. Çocuk yetiştirme konusunda en önemli etken sevgidir. Çocuklarına sevgi ile yaklaşan anne babaların onlara davranış kazandırmaları daha kolaydır. Aile ortamında sevgi gören çocuklar davranış edinmeye daha isteklidir.

Görüldüğü gibi çocuk yetiştirme konusunda sabır ve sevgi kavramları başat faktörlerdendir. Anne babalar çocuklarını yetiştirirken bu iki kavramı önceleyebilirlerse çocuk yetiştirme konusunun tahmin ettikleri kadar zor olmadığını görecekler ve başka yöntem arayışından vazgeçeceklerdir. Tekrar vurgulamakta fayda görüyorum. Çocukların vitamini sabır ve sevgidir. Ailesinden uygun vitamini alan çocuklar kendilerine gerekli olan doğru davranışları zorlanmadan öğrenebilirler.
Görseller: https://unsplash.com/

Çocuk Yetiştirme Yöntemlerine Farklı Bir Bakış Çocuk Yetiştirme Yöntemlerine Farklı Bir Bakış Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 03, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Fatih Bey güzel bir konuya değinmişsiniz...
    Öncelikle sosyal medyadan okuduklarına göre çocuk yetiştirilmeyeceğini, her çocuğun birbirinden farklı olduğunu ben de vurgulamak istiyorum. Çocuklarımıza yemek tafiymiş gibi biraz bundan katarsak girişimci olur şeklinde yazılanlara kimsenin itibar etmemesini öneririm tabiki.
    Ayrıca öncelikle sabır ve sevginin çok önemli olduğu konusunda da size katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.