İnsan İlişkilerinde Mütekabiliyet - EĞİTİM PINARI

İnsan İlişkilerinde Mütekabiliyet



kisisel gelisim, saygin insan
İnsan İlişkilerinde Mütekabiliyet

Değerli Olduğunu Kendine Hissettir
Değerli ve saygın insan olmak, insanlar tarafından sevilmek ve insanları severek hayatımızı geçirmek ne büyük bahtiyarlıktır. Her insan değerli olduğunu hissetmek ister.

Kısacık dünya hayatında insanlarla mutlu bir şekilde yaşamak; onlara değerli olduklarını hissettirmek ve kendimizin de değerli insan olduğunu hissederek yaşamanın çok güzel bir duygu olduğuna itiraz eden yoktur. Peki ama değerli olduğumuzu bize kim hissettirecek?

Hani kişisel gelişim uzmanları diyorlar ya; kendini sev, kendini onayla, dünyanın en değerli varlığı sensin, kendine değer ver. Diye. Tamam bu görüşlere diyeceğimiz yok ancak kuru bir bilgi ile kendimizin değerli olduğu kanaatini geliştirebilir miyiz? Her gün defalarca kendimize ‘’ben değerliyim, ben dünyanın en değerli insanıyım’’ sözlerini tekrarlasak kalbimiz mutmain olur mu? Kendimize değerli olduğumuzu hissettirmenin başka bir yöntemi yok mudur?

Kişisel gelişim uzmanlarının  görüşlerini de görmezden gelmemekte fayda vardır. Kendimiz hakkındaki iç konuşmalarımız faydalı olabilir ancak bizi en fazla değerli olduğumuza ikna edecek tutum ilişkide olduğumuz insanların bize karşı olan tutumlarıdır.

Birlikte yaşadığımız insanlar bizlere saygıdeğer insanlar olarak bakıyor ve davranıyorlarsa evet biz değerli bir insan olduğumuzu düşünebiliriz. Fakat birlikte yaşadığımız insanlar bize karşı hoş olmayan tutum sergiliyorlarsa kendimizi baştan aşağıya bir gözden geçirmekte fayda vardır.

Sevmek, sevilmek insanlardan saygı görmek ve dünyanın en saygın insanı gibi davranılmak gibi bir beklentiniz var ancak bu beklenti bir türlü gerçekleşmiyorsa size çok basit bir yöntemden bahsetmek arzusundayım; öyle karmaşık bir yöntem de olmadığını bilmenizi isterim.

Dünyanın en kibar insanı gibi hissetmek isterseniz; karşınızdaki insanlara dünyanın en kibar insanı imiş gibi davranın.
Dünyanın en güzel insanı gibi hissetmek isterseniz; karşınızdaki insanlara dünyanın en güzel insanları imiş gibi davranın.
Dünyanın en saygın insanı gibi hissetmek isterseniz; ilişkide bulunduğunuz insanlara dünyanın en değerli insanı gibi davranın.

İnsanlar ayna gibidir; onlara ne yansıtırsanız onlar da size aynısını yansıtırlar. İnsanlardan güzel davranışlar görmek isterseniz önce siz onlara layık oldukları gibi davranmalısınız.

Siz onlara layık oldukları gibi davrandıkça onlar da size aynı ile davranmak zorunda kalacaklardır. Dolayısıyla en başa tekrar dönmüş olduk. Değerli bir insan olmak istiyorsan; Değerli olduğunu kendine hissettirmelisin. Bunun yolu da başkalarına değer vermekten geçmektedir.
Görseller: https://unsplash.com/

İnsan İlişkilerinde Mütekabiliyet İnsan İlişkilerinde Mütekabiliyet Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 14, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. kişisel gelişim adına gerçekten çok faydalı yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizlere faydalı olabilmek çok güzel bir duygu.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.