Başarı İnancı Geliştirme - EĞİTİM PINARI

Başarı İnancı Geliştirme


başarı, başarısızlık, öz güven
Başarı İnancı Geliştirme

At Binenin Kılıç Kuşananın Başarı İse Başaracağım Diyenindir
Sevgili okurlar, bu yazımızda başarı inancı geliştirme konusundan bahsetmek istiyorum. inanmak her şeyin başıdır. İnsan inandıktan sonra  Ferhat’ın dağları deldiği gibi her şeyi başarabilir. Fakat tüm mesele başarılı olacağımıza dönük inanç geliştirebilmektir. Bir de Ferhat’ı gaza getirecek kadar değerli bir amaca sahip olmaktır. 
Başarı ve başarısızlık kavramları ilgili çok şey söyleniyor ve çok şey konuşuluyor. Bu yazımızda başarılı olmak için gerekli olan düşünce sisteminden yani insanların bilinç altındaki kayıtlı programlardan bahsetmeye çalışacağız. Başarılı olmak için en önemli şart insanların başarılı olacaklarına dair geliştirdikleri başarı inancıdır.
Peki ama başarı hakkındaki inançlarımız nasıl gelişmektedir? Bazı insanlar her konuda başarılı olacaklarına inanırken, bazıları da hiçbir konuda başarılı olacaklarına inanmazlar. Karşılaştığı durumlar karşısında başarı inancı olmayan insanları başarılı olacaklarına inandırmak da çok zordur. 
İnsanların başarılı olacaklarına ya da başarısız olacaklarına dair inançları büyük oranda ailelerinden almış oldukları eğitme bağlıdır. Bireylerin aile ortamında almış oldukları eğitimler, olaylar ve olgular hakkında kanaat geliştirmelerinde en temel faktördür. 
Bundan dolayı anne babaların çocuklarının eğitimlerine çok önem vermeleri ve onları başaracaklarına inandırmaları gerekmektedir. Bu anlamda 0-6 yaş çocukluk dönemi çok önemlidir. Aileler çocuklarının ilk altı yaşını çok iyi değerlendirmelidir.
Ebeveynler, çocuklarına daha küçük yaşlarda bir amaç uğrunda çabalayan insanların gayret gösterdiği konuda başarılı olabileceğine ve her problemin bir çözümü olduğuna inandırmalı, yaşadığı olumsuz olaylar karşısında da  karamsarlığa düşmemeleri gerektiği fikrini kavratmalıdır.
Başarı inancı ile yetiştirilmeye çalışılan çocuklar karşılaştıkları problemler karşısında hemen karamsarlığa kapılmadıkları gibi, teşebbüs ettikleri girişimlerde de başarılı olacaklarını düşünürler.
Başarı inancı, çocuklarımız için bu kadar önemli ise bu inancı çocuklarımıza nasıl kazandırabiliriz? Sorulması gereken en önemli soru bence budur. 
Başarı inancı geliştirme işi hem ailelerin hem de eğitimcilerin sorumluluğunda olan bir konudur. Bu konuda yapılması gereken en önemli çalışma, çocuklarımıza küçük başarılar yaşatarak ilerleyen yaşlarda teşebbüs ettikleri eylemler karşısında başarılı olacaklarına inandırmaktır. 
Çocuklarımız küçük başarılar yaşadıkça başarılı olacaklarına dair inanç geliştirirken; başarısızlıklar yaşayarak da başarısız olacaklarına dair inanç geliştirirler ve öğrenilmiş çaresizlik yaşarlar. Bu sebeple çocuklarımıza her fırsatta başarma ortamı sağlamalı ve onların başarısızlık yaşamalarına fırsat tanımamalıyız.

Görseller: https://unsplash.com/


Başarı İnancı Geliştirme Başarı İnancı Geliştirme Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 16, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. merhabalar blogunuzu uzun zamandır severek takip ediyorum...

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.