Boşanma Sebepleri - EĞİTİM PINARI

Boşanma Sebepleri


bosanma sebepleri, kari koca, ciftler
Boşanma Sebepleri


Entellektüel Bakış Açısı Eksikliği ve Boşanmalar
Ülkemizde boşanma oranları korkutucu seviyelere ulaşmıştır. Her yıl  boşanan çift sayısı artarken evlenen çift sayısı ise azalmaktadır. Yapılan araştırmalar boşanmaların ilk beş yıl içinde gerçekleştiğini göstermektedir.
Halk arasında akıllı adamın kendi memleketinden evleneceğine dair bir görüş mevcuttur. Aslına bakılacak olursa evlenen çiftlerin kendi yakın çevrelerinden evlenmeleri çiftler adına bir avantajdır. Çünkü gelenek görenek, örf ve adetleri benzeşen insanların anlaşması daha kolay olmaktadır.
Kültürel ve coğrafya olarak farklı bölgelerde yetişmiş insanların anlaşmaları ise her zaman mümkün olmayabilir. Bunun sebebi; İnsanlarımızın farklı düşüncelere ve kültürlere olan tahammülsüzlükleri yani entelektüel bakış açısı eksikliğidir.
Eğitim sitelerinin çoğunda özgüvenli çocuk yetiştirme yöntemleri ile ilgili yazılar okumaktayız. Günümüzde öz güvenli çocuk kavramı artık egosu şişmiş biraz da küstah çocuk kavramlarını çağrıştırmaya başlamıştır. 
Tabii ki kendi kendine yeter seviyede öz güvenli çocuk her zaman iyidir ancak kendinden başkasını düşünmeyecek kadar öz güvenli ve bencil çocuklar ilerleyen yaşlarda iletişimde bulunduğu insanlarla her türlü sorunu yaşamaya da adaydır.
Çocuklarımıza kendi fikirlerinin değerli olduğunu ve fikirlerinin arkasında durmaları gerektiğini öğretmeliyiz ancak bundan başka diğer insanların fikirlerinin de değerli olabileceği ve her türlü fikre saygılı olmamız gerektiğini de öğretmeliyiz. Fikirlerin çatışması durumunda da ortak bir noktada buluşma imkanının olduğunu da  kavratmalıyız.
Kısacası ebeveynler çocuklarına hem başka insanların fikirlerine değer vermeyi öğretmeli hem de sabırlı olmayı öğretmelidir. Neden boşanmaların çoğunluğu evliliklerin ilk beş yılında olmaktadır diye araştırdığımızda yukarıda bahsettiğimiz nedenlerin yattığını görmek çok zor olmayacaktır.
Entelektüel bakış açısı geliştiremeyen gençler farklı yörelerden eş seçimi yaptıklarında eşlerinin kültürel farklılıklarını kabullenmekte zorlanırlar. Onların tavır ve davranışlarını kabullenemezler ve eşlerini adeta başka bir gezegenden gelmiş olarak düşünürler. Böyle farklı bir yapıdaki insanla geçinemeyeceğini düşünen genç çiftler boşanmayı çözüm  olarak görebilirler.
Fakat biraz olsun sabretmeyi öğrenen gençler zamanla kendilerine garip gelen davranışlara adapte olurlar ve eşlerinin kültürüne uyum sağlarlar. Bundan dolayı evliliğin ilk beş yılı çok önemlidir. Gençlerimize ilk beş yılda evliliklerini koruyabilmek için gerekli olan en önemli etmen ise sabırdır. Sabretmeyi bilen gençler bu kritik zamanı bir kazaya uğramadan atlatma şansına sahip olabilirler.
Görseller: https://unsplash.com/





Boşanma Sebepleri Boşanma Sebepleri Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 02, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.