Çocuklarımıza Sabır Gösterebilmek - EĞİTİM PINARI

Çocuklarımıza Sabır Gösterebilmek


çocuk eğitimi, sabır göstermek
Çocuklarımıza Sabır Gösterebilmek


Çocuklarımıza sabır gösterebilmek dünyanın en zor işlerinden birisidir. Çünkü çocuklar dünyayı bizim gözümüzle göremezler. Bizim hassasiyetlerimizi gerektiği gibi anlayamazlar. Doğal olarak da biz yetişkinlere beklenmedik iş yükü çıkarırlar. Gün içinde çeşitli işlerle uğraşmak zorunda kalan yetişkinler çocuklarının beklenmedik işler çıkarmasına tahammül edemeyerek adeta barut gibi parlarlar.
Fakat çocuklarımızın gelişiminde en önemli faktörlerden birisi çocuklarımıza sabır gösterebilmek ve onlara yaptıkları eylemlerden dolayı aşırı tepki göstermemektir. Çocuklarımıza aşırı tepki göstermek onların ruhsal ve psikolojik sağlıklarında olumsuz gelişmelerin  meydana gelmesine sebep olur. Bu sebeple çocuklarımıza sabretme yollarını araştırıp bulmalıyız. Çocuklarımıza sabretmek için bazı tavsiyeler.
Öncelik sıranızı iyi ayarlayın: Uğraşmamız gereken bazı işler çocuklarımızla yeterince ilgilenmemizi engelleyebilir. Çocuklarımızla gerektiği gibi ilgilenebilmek için onları yapılacaklar listemizin en başına yerleştirmeliyiz. Bugün zaman ayırdığımız pek çok işi daha başka zamanlarda da yapabiliriz ancak çocuklarımızla ilgilenmeden geçirdiğimiz zamanların telafisi yoktur. Çocuklarımızı gündemimizin en önlerine almak onlara karşı daha sabırlı olmamıza sebep olacaktır.
Yakınlarınızdan yardım alın: Çocuk yetiştirmek zor bir uğraşıdır. Tek başına bir insanın üstesinden gelmesi mümkün olmayabilir. Çocuk yetiştirirken aile üyelerinden ve aile büyüklerimizden yardım alabilirsek çocuklarımıza katlanmamız ve onlara sabretmemiz daha kolay olacaktır.
Çocuklara karşı toleranslı olun: Çocuklar zaman zaman hata yapabilirler. Bu onların doğasının gereğidir. Çocukların hatalarını bazen görmezden gelmek, çok fazla büyütmemek hem onlara karşı sabırlı olmamızı sağlar hem de çocukların gelişimine olumlu anlamda katkı sağlar.
Çocuklarımızın her yaş dönemlerinde farklı özelliklerinin olduğunu kabullenin. Çocuklarımızın yaşları büyüdükçe çıkardıkları sorunlar da büyümektedir. Ebeveynler bu durumun farkında olurlarsa çocuklarına karşı daha sabırlı ve anlayışlı olabilirler.
Kendinize iyi bakın. Yetişkinlerin kendi beden ve ruh sağlığına dikkat etmeleri önemlidir. Yetişkinler sağlıklı ve dinç olabilirlerse çocuklarına daha da iyi davranabilirler.
Yöntem ve tekniklerinizi gözden geçirin. Çocuklarımızla iletişimlerinizde istediğiniz verimi alamıyorsak yöntem ve tekniklerimizi gözden geçirmeli ve başka yöntemler denemeliyiz.
Aceleci olmayın. Çocuklarımıza sabır göstermekte zorlanmamızın sebeplerinden en önemlisi onlarla ilgilenirken acele davranmamız ve bir an önce sonuca ulaşmak istememizdir. Çocuklarımızla iletişim kurarken acele etmek çok sakıncalı sonuçları olabilecek bir yaklaşımdır.
Çocuklarla çekişmeye girmekten kaçının. Yetişkinlerin çocuklarına yaklaşırken hatalı varsayımlarından birisi onlara baskı yaparak sindirebileceklerini düşünmeleridir. Oysa çocuklarımız olayların sağını solunu hesap etme kabiliyetine sahip olmadıkları için anne babaların zannettiğinden fazla zıtlaşmaya girebilirler. Bu durum ise onların ruhsal gelişimlerine zarar verebilir. Çocuklarımızın ruh sağlığına zarar vermemek için onlarla çekişmeye girmekten kaçınmalıyız.
Çocuk eğitiminde sabır çok önemlidir. Bundan dolayı çocuklarımıza sabır gösterebilmek için gerekli yöntemleri iyi araştırmalı ve uygulamaya geçirmeye çalışmalıyız.
Görseller: https://unsplash.com/





Çocuklarımıza Sabır Gösterebilmek Çocuklarımıza Sabır Gösterebilmek Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 25, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.