Gerçek Baba Olmak İçin Yapmamız Gerekenler - EĞİTİM PINARI

Gerçek Baba Olmak İçin Yapmamız Gerekenler


baba sevigisi, baba ilgisi, gerçek baba olmak
Gerçek Baba Olmak İçin Yapmamız Gerekenler


Günümüzde biyolojik baba çok fazla, ancak gerçek baba sayısı çok azdır. Biyolojik olarak baba olma şerefini kazanmış sözde babalara dikkat çekmek için bu başlığı hazırladım. Çünkü her çocuğun babaya ihtiyacı vardır ve babaların da çocuklarına gelişim aşamalarında yapması gereken görev ve sorumlulukları mevcuttur. Çocuklarına karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirme gayreti içinde olan  babalara gerçek baba diyoruz. Gerçek baba olmak için yapmamız gerekenler ise şunlardır:
-         Beraber zaman geçirmek: Çocuklar için anne babaları ile zaman geçirmek en mutlu oldukları zaman dilimlerinden birisidir. Çocuklarının sağlıklı olarak gelişmesini isteyen babalar çocukları ile mümkün olduğunca fazla zaman geçirmeye gayet etmelidir. Bu anlamda çocuklarla oyun oynamak birlikte gezintiye çıkmak gibi etkinlikler çok faydalıdır.
-         Rol model olmak: Çocukların gelişimi için babalar kitap okumak vb. gibi konularda olumlu model olmaya gayet etmeli; sigara kullanmak gibi zararlı alışkanlıklar konusunda da kötü model olmaktan kaçınmalıdırlar.
-         Sevgi ile disipline etmek: Ebeveynlerin genelde yapmaya çalıştığı şey, çocuklarını korkutarak disipline etmeye çalışmaktır. Oysa baba ve çocukları arasında gönülden bir köprü kurulabilirse korkutmaya gerek kalmadan onlara kuralları öğretmek mümkündür.
-         Çocuğun öz güven kazanmasına yardımcı olmak: Öz güven duygusu kazanamayan çocuklar yetişkin birey olduklarında başarılı bir yaşam sürdüremezler. Çocuklarımızın öz güven duygusu kazanabilmelerinin ön şartı baba sevgisidir. Babaları tarafından gerektiği kadar sevilen çocuklar öz güven duygusu kazanırlar. Babalar çocuklarını gerektiği kadar sevmeli ve yanlış davranışlarını kibarca anlatarak düzeltmelerini sağlamaya çalışmalıdırlar.
-         Çocukların annelerine karşı saygılı olmak ve sevgi ile davranmak: Çocuklarımız için baba bir elmanın yarısı ise diğer yarısı da annedir. Çocuklar babalarının, annelerine sevgi ve saygı ile davrandıklarını gördüklerinde çok mutlu olurlar ve ruhsal olarak sağlıklı bir gelişim imkanı bulurlar.
-         Sosyal hayatta sizi tanımalarına fırsat vermek: Babalar çocuklarını çalıştıkları yerlere götürür ve oradaki pozisyonlarını görmelerine imkan sağlarlarsa bu durum çocukların her türlü sosyal gelişimlerine katkıda bulunur.
-         Sabırlı olmak: Günlük hayatın koşuşturması içinde çocuklara sabırlı davranmak kolay olmasa da çocuklarımıza kırmadan sabırla davranabilmek çok faydalı olacaktır.
-         Hayat boyu destek olmak: Çocuklarımız büyüyüp yuvadan uçtuklarında bile babalarının desteklerine ihtiyaç duyarlar. Babalar uzun yıllar boyu kazandıkları tecrübeleri çocuklarına aktararak onların daha rahat bir şekilde yaşantılarını sürdürmelerine katkıda bulunmalıdırlar.
Bu yazımda çocuklarımıza gerçek baba olmak için yapmamız gerekenler konusuna kafa yormaya gayret gösterdim. Her çocuğun babaya ama gerçek babaya ihtiyacı vardır. Baba olabilmek için yıllarca doktor doktor gezen insanlar varken; çocuk sahibi olma bahtiyarlığı yaşayan insanların çocukları ile gerektiği gibi ilgilenmemesi çok büyük kayıptır diye düşünmekteyim.
Görseller: https://unsplash.com/

Gerçek Baba Olmak İçin Yapmamız Gerekenler Gerçek Baba Olmak İçin Yapmamız Gerekenler Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 25, 2018 Rating: 5

6 yorum:

  1. Baba çınar ağıcı gibidir. Meyvesi olmasa bile onun gölgesi yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten doğru bir söz, babaların kıymetini bilmek gerekir. Fakat babalar da gerçek baba olabilmeli. Çünkü çocukların dünyasında babaların yerini başka hiçbir şey dolduramaz.

      Sil
  2. Kız çocukları özellikle küçükken babaya daha düşkün oluyor. Ben de öyleydim. O yüzden babanın yaptığı her şey akılda kalıcı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan dolayı bu yazı çocuklarını önemseyen ailelere faydalı olabilir. Teşekkürler yorum için

      Sil
  3. Merhabalar.
    Bakın anne olmak da baba olmak da çok zor bir zanattır. Herkes hemen evlenmenin peşinde koşar, ama anne baba olacağım diye hiç hesap kitap yapmaz. Anne ve baba adaylarının derdi başkadır. Ondan sonra da çoluk çocuğa karışırlar ve bir çok anne ve baba biliyorum ki ben, anne ve baba olmaktan çok uzaktırlar. Yazık o çocuklara!..

    Yazınızda ne güzel tane tane anlatmışsınız. İnşAllah birileri okur da faydalanır.
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.