İnsan İlişkilerinde Kendine Güven ve Güç - EĞİTİM PINARI

İnsan İlişkilerinde Kendine Güven ve Güç


insan ilişkileri, Les Giblin, başarı
İnsan İlişkilerinde Kendine Güven ve Güç

İnsan İlişkilerinde Kendine Güven ve Güç Elde Etme Yolları
Hayatımda dönüm noktası oldu diyebileceğimiz bazı kitaplar vardır. Bazen kitaplardan öğrendiğimiz bir cümle belki de bir kelime yaşantımızda çığır açıcı gelişmelerin yaşanmasına sebep olabilir. Benim de okuduktan sonra binlerce kitaba bedeldir. Diyebileceğim kitaplardan birisi de Les Giblin’in insan ilişkilerinde kendine güven ve güç elde etme yolları isimli harika kitabıdır.
Kitaptan önemli bulduğum bazı fikirleri sizler için sıralamaya gayret göstereceğim ancak bu kitapta beni en fazla etkileyen ve yaşantıma bir yöntem olarak katmaya çalıştığım fikir; Hiçbir şey  karşımızdaki kişinin sizin istediğinizi yapacağını varsaymak kadar kuvvetli bir yönlendirici olamaz. Sözüdür.
Bu söz hayattan hep olumlu beklenti içinde olan insanların yaşantılarına kattıkları kendinden emin olma davranışının bir sonucudur. Daha açık ifade ile öz güvenli insanların tutumunu yansıtmaktadır.
Kendinden emin olmayan; karamsar düşünmeyi alışkanlık haline getirmiş insanlar teşebbüs ettikleri her olayda başarısız olacaklarını varsayarlar. Böyle bir varsayımla eyleme geçen insanlar da zaten genellikle düşündükleri gibi başarısız olurlar.
Bir işe kalkışırken başaracağını düşünmek veya o konuda olumlu bir kanaat beslemek biraz önce de bahsettiğim gibi çocukluk yıllarında iyi bir eğitim alma  şansına sahip öz güvenli insanların tutumu olsa da öz güveni tam gelişmemiş insanların teşebbüslerinde başarılı olacaklarını düşünmelerine mani değildir.
Bana göre yukarıda arz etmeye çalıştığım düşünceyi tüm insanlar bir yöntem olarak kullanmalıdır. Birisinden bir şey isteyen, müdüründen izin isteyen vb. istediği her ne ise önce hayalinde istediği şeyi almış gibi canlandırarak iyimser ve kendinden emin bir beden dili ile istemelidir. Şahsen ben bu yöntemi yaşantıma kattıktan sonra hayret verici sonuçlarla karşılaştım.
Yukarıda bahsetmeye çalıştığım bakış açısının dışında Les Giblin’in insan ilişkilerinde kendine güven ve güç elde etme yolları isimli kitabındaki değerli fikirlerden bazılarını da sıralamak istiyorum.
-         İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak kişisel mutluluğun yüzde doksan dokuzudur. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak için her insanın önemli olduğunu akıldan çıkarmamak gerekmektedir.
-         İnsanlar kendisini sevmedikçe başkalarını da sevemez.
-         Size kötü davranılıyorsa kendi davranışlarınıza bir göz atmanızda fayda vardır.
-         Başka insanlarla olan ilişkilerinizde kendi tutumunuzun belirleyici olduğunu unutmayın. Başka insanlar size göre davranırlar.
-         Diğer insanlardan size karşı nasıl tutum sergilemelerini istiyorsanız, önce siz onlara beklediğiniz gibi davranmalısınız.
-         Kişiliğinizdeki güven duygusu bir mıknatıs gibi diğer insanları size çeker.
-         Başkalarını yargıladığınızda diğer insanların da sizi yargılamasına davetiye çıkarıyorsunuz demektir.
-         Başkalarını kötüleyen insanlar kendileri hakkında başkalarına fikir veriyor olabilirler.
Les Giblin’in insan ilişkilerinde kendine güven ve güç elde etme yolları isimli kitabını okunması gereken kitaplar listesine almakta fayda vardır diye düşünmekteyim.
Görseller: https://unsplash.com/

İnsan İlişkilerinde Kendine Güven ve Güç İnsan İlişkilerinde Kendine Güven ve Güç Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 21, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Les Giblin’in "insan ilişkilerinde kendine güven ve güç elde etme yolları" isimli kitabındaki fikirler insan ilişkileri konusunda kulağa küpe edilecek sözler.. Teşekkürler paylaştığınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.