Sağlığına Format At - EĞİTİM PINARI

Sağlığına Format At


travma, nouroformat, barış muslu, Sagligina Format At
Sağlığına Format At

Daha önce de bloğumda Barış Muslu’nun beynine format kitabının tanıtımını yapmıştım. Sağlığına Format At kitabı da beynine format at kitabının devamı niteliğinde olan bir kitaptır. Bu kitabın benim için önemi olumlu düşünme konusuna ve çocukluk dönemi yaşantılarına dikkatimi çekmesidir.
Yazar, Sağlığına Format At isimli kitabında nasıl ki bilgisayarlara format atarak virüslerden temizliyorsak; sağlığımıza da format atarak hastalıklardan kurtulabileceğimizi iddia etmektedir. Sağlığımızı tekrar kazanmanın yolunu ise düşüncelerimizi değiştirmekte bulmaktadır. 
Yazar Barış Muslu’ya göre hastalıkların temelinde küçük yaşlarda yaşadığımız travmalar ve şoklar yatmaktadır. Beynimiz bu şokları kaydederek ömür boyu saklamaktadır.
Beynimizdeki travmalardan kurtulmanın yolunun ise kendi geliştirdiği beyne format atma teknikleri olduğunu anlatmaktadır. Yazar, uzun yıllar çalışarak yaklaşık 20 farklı bilimsel disiplini harmanladığını ve NeuroFormat tekniğini geliştirdiğini anlatmaktadır.
Barış Muslu, kafa üstü, köprücük kemiği, şakak noktası gibi vücudun çeşitli bölgelerine vuruşlar yapmak suretiyle hastanın geçmişte yaşadığı duyguları tekrar yaşatarak beynini formatlamakta ve böylelikle travma oluşturan olumsuz duyguları yok etmektedir.
Yazar, Sağlığına Format At isimli kitabında bu yöntemle yüksek tansiyon, romatizma, kilo problemleri, kalp krizi, alerjik hastalıklar, şeker hastalıkları hatta kanser başta olmak üzere bir çok hastalığı tedavi ettiğini ifade ediyor.
Barış Muslu çocukluk yıllarındaki yaşantıların çok önemli olduğunu ve olumsuz yaşantıların travmalara yol açtığını söylemektedir. Travma sahibi insanların olumlu düşünme becerisini kazanmalarının zor olduğunu vurgulayan yazar kitabında travmalardan kurtulma yöntemlerini anlatmaktadır.
Kişisel gelişim kitaplarının çoğunluğunda mutluluğun ve başarının temelinde olumlu düşünebilme yeteneğinin yattığı anlatılmaktadır. Bu düşünceye tamamen katılmakla birlikte olumlu düşünebilme yeteneğinin bir beceri olduğuna ve bunun da çocukluk dönemindeki yaşantılarla kazanıldığına inanmaktayım. 
Geçmiş yaşantıları sebebiyle olumsuz düşünme alışkanlığı kazanmış bireylerin bu alışkanlıklarından bir çırpıda kurtulmalarının çok kolay olmadığına inanıyorum. Olumlu düşünebilme yeteneği kazanmak çok bilinçli bir çaba gerektirir ve bu konu başka bir yazının konusudur. Yine bloğumda bu konuda bir yazı hazırlayarak yayımlamak düşüncesindeyim.
Ancak şu kadarını söylemekte fayda vardır ki, Barış Muslu’nun Sağlığına Format At kitabı ve diğer kitaplarında vurgulanan temel konu; çocukların küçük yaşlarda yaşamış oldukları yaşantıların çok önemli olduğu ve küçük yaşlardaki travmaların ömür boyu etkisini gösterdiğidir. 
Her ne kadar yazar kendi geliştirdiği yöntemlerle travmaları ve fobileri yok ettiğini söylese de yine de çocukluk dönemi yaşantılarının anne babalar tarafından önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bilinçaltı kurulmuş bir saat gibi otomatik bir şekilde çalışmakta ve insanların tüm hayatını etkilemektedir. Tüm çabalarına rağmen bilinçaltındaki öğrenilmiş düşünce kalıplarını değiştiremeyen insanların sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. Böyle insanlar akşam mutlu bir şekilde yataklarına yatarlar ancak sabah mutsuz olarak uyanırlar.
Görseller: https://unsplash.com/

Sağlığına Format At Sağlığına Format At Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 27, 2018 Rating: 5

4 yorum:

  1. Beynine Format At diye bir kitabı vardı,onu okumuştum.Pek de uyumlanamadığım bir yazar.Fazla analitik geldi bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet size katılıyorum Yurdagül Hanım, kitap teknik bir kitap ve kitaptaki yöntemler uzman yardımı olmadan uygulanabilecek yöntemler değil ama yine da okuyucularımıza bir fikir vermesi açısından tanıtım yapma gereği duydum. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. Güzel bir kitapmış. Sayenizde haberdar oldum. En kısa zamanda ben de okuyacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.