Çocuğunla Aranda Duygusal Bir Bağ Yoksa - EĞİTİM PINARI

Çocuğunla Aranda Duygusal Bir Bağ Yoksa




cucuklarla duygusal bag kurmak, cocugunla aranda duygusal bir bag
Çocuğunla Aranda Duygusal Bir Bağ Yoksa


Çocuklarına etkili olmayı, onlara her konuda söz geçirmeyi her anne baba ister. Ancak şunu unutma ki, çocuğunla aranda duygusal bir bağ yoksa; boşu boşuna kürek çekiyorsun ve havanda su dövüyorsun. Çocukların üzerinde etkili olabilmen için onlarla aranda duygusal bir bağ olması gerekir. Bunun için de aşağıda sıralayacağım tavsiyelere dikkat etmelisin.

** Onları koşulsuz şartsız sev.

** Onların da bir insan olduğunu kabullen ve kendileri ile ilgili bir karar alırken fikirlerini sor.

** Onları çocuk veya senin kulların imiş gibi görmeyi bırak; insan olarak kabullen.

** İçinde bulundukları ruh halini önemse ve durumlarını sık sık sor.

** Anlattıklarını dinle, onları ciddiye al.

** Onlar hakkında bir karar alman gerekirse, bu kararların gerekçelerini onlara anlat ve kabullenmelerini sağla.

** Beni kendimle kötü konuşturma başlıklı yazımı oku.

** Büyüklerime şikayetname başlıklı yazımı oku.

** Sen en iyisi Orta Doğu ve Balkanların en başarılı eğitim öğretim blogundaki tüm yazıları oku ve kendini bir oto kontrolden geçir. :)

Görseller: Google görseller


Çocuğunla Aranda Duygusal Bir Bağ Yoksa Çocuğunla Aranda Duygusal Bir Bağ Yoksa Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ocak 08, 2019 Rating: 5

28 yorum:

  1. Yaşadığımız bu devirde teknolojiyi tam olarak hazmedemeyen yani doğru bir şekilde kullanmayan çok insan var. Hal böyle olunca çocuk ebeveynine bişey dediği zaman, yada hadi oyun oynayalım senle dediği zaman sen git kendin oyna diyen anneler var. Sırf elinde telefon onu bırakmadığı için... O yüzdendir ki yeni nesil çoğunlukla tablet ve telefonlarla haşır neşir içerisinde, Allah sonumuzu hayır etsin ... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok yerinde tespitler yapmışsınız, çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bazen günümüzde iş yorgunluğu ve zamansızlık çocuklara yeterince zaman ayıramıyor insanlar...Düşünün fabrikada mesai ile çalışan anne babayı.Eve geliyor ancak dinlenebiliyor...
    Her insan evladını sever ve ona zaman ayırmak ister..Ülkemiz koşulları maalesef aile düzenini de kökünden bozdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse her gün blogumu ziyaret etme ve yorum bırakma nezaketinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim Sibel Hanım.

      Sil
  3. Bazen onları dinlemiş gibi yapıyoruz ama dinlemiyoruz. Çocuklarımızın söylediklerine, istediklerine dikkat edip değer hissettirmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları da bir birey olarak görmek gerekiyor.

      Sil
  4. Aslında bazen günde beş dakika bile yetiyor onlarla ilgilenmeye, ödev sormadan, öğüt vermeden, sadece keyifle sohbetini dinleyeceğimiz beş dakika. Ve kocaman bir sarılış. Oğullarım delikanlı oldular ama hâlâ çok üzgünlerse gider sarılır, öper, konuşup dertlerini küçümsemeden yanlarında olduğumu hissettiririm. Hep işe yarar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size, çocuklarımızla ilgilenmek çok güzel bir duygudur.

      Sil
  5. Onlar da bizim gibiler aslında bunu fark etmemiz gerekiyor. Birey olduklarını göz önünde bulundurmak nedense çoğu zaman zor geliyor. Çocuğum yok, onlarla kısa anlar paylaşabiliyorum sadece, o kısacık anlarda birçok insanın aksine enerjimi o kadar yükseltiyorlar ki kendimi daha mutlu hissediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yetişkinlerin zorlandıkları en önemli konu bence de çocuklarımızı birey olarak görmektir.

      Sil
  6. Kısa bir zaman bile olsa zaman ayırabilmek onlara kendini değerli hissettirecektir.

    YanıtlaSil
  7. Zaten en büyük sorun onlara açıklama yapmadan bir şeyi kabullenmelerini bekliyoruz. Kısa açıklamalar ile zorlama olmadan da bunu sağlamak mümkün.
    Teşekkürler paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  8. Bir anne olarak çocuğumla kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum. Onu dinlemek en önemli şey. Bazen insanız onu dinlerken aklım başka bir şeye kayıyorsa ve aslında dinlemediğimi fark ederse çok bozuluyor. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırırsak aslında dünya daha yaşanır bir yer olacak.

    YanıtlaSil
  9. Sekiz yaşında bir oğlum var ve sürekli ona doğruyu ve yanlışı anlatmaya çalışıyorum. her gece yatmadan önce mutlaka onu rahatsız eden bir şeyden bahsediyor ve çözüm bulmaya çalışıyoruz. Hep dinlemeli. İletişim her yaşta önemli ama çoğumuz bunu yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten doğru şeylere parmak basmışsınız teşekkürler.

      Sil
  10. Çok haklısınız. Koşulsuz sevmek çok önemli. Ve tabii onlara değer verdiğimizi hissettirmek. Aileler bu detayları muhakkak dikkate almalı.

    YanıtlaSil
  11. Çocuklarla duygusal bağ kurmak çok önemli. Çocukta güven duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Gelecekte ayakları daha sağlam bir şekilde yere basan bireyler olurlar.. Umarım ben de yeterince ilgi ve sevgi gösterebiliyorumdur çocuklarıma..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza faydalı olabilmek çok önemlidir. Ebeveynler olarak bu konuda elimizden geleni yapmalıyız.

      Sil
  12. ergenliğe kadar gayet güzeldi ama şu aralar oğlumu tanımakta zorluk çekiyorum ve şu üç kelimeyi çok sık kullanıyor dayan lerzan geçecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat bir mücadeleler bütünüdür. Size kolaylıklar dilerim.

      Sil
  13. Benim için de en önemlisi koşulsuz sevmek. Bencilliği bir kenara bırakıp çocuk ile 'biz' olabilmek belki de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet koşulsuz ve şartsız sevgi çok önemli teşekkürler.

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmeniz beni çok mutlu etti.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.