Başarı Senin de Hakkın - EĞİTİM PINARI

Başarı Senin de Hakkın


başarı, başarısızlık, öotivasyon
Başarı Senin de Hakkın

Tüm insanlar başarılı olmak istiyor ancak sadece çok az insan başarılı oluyor. Peki ya başarılı olan insanlar neden başarılı oluyor? Hangi yöntem ve teknikleri uyguluyor? Bunu düşünmelisin. Çünkü başarı senin de hakkın.
Başarılı olabilmek için çeşitli yöntem ve teknikler vardır. Birazdan bu yöntemlere değinmeye çalışacağım. Fakat başarılı olmak için en önemli etkenlerden birisi motivasyondur. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse birilerinin sizi başarılı olma konusunda gaza getirmesi gerekir. Böyle birisini bulmak da her zaman mümkün olmayabilir. Bence siz kendi kendinizi motive edin ve başkalarına bağımlı olmaktan da kurtulun. Başarılı olma yöntemleri:
-         Güne iyi bir şekilde başlayın: Daha önceki yazılarımda da bahsetmeye gayret etmeye çalışmıştım. Bilinçaltındaki programlar bizi ciddi anlamda etkilemektedir. Bazen yatağımıza mutlu yattığımız halde mutsuz bir şekilde kalktığımız çok olmuştur. Bu durumun farkında olarak sabahları hafif bir kültür fizik hareketleri yapmak, mutlu bir şekilde el çırpmak, kendimizi dünyanın en mutlu insanı olarak hayal etmek güne iyi bir şekilde başlamamıza sebep olacaktır.
-         Amaçlarınızı yazarak canlı tutun: Amaçlarınızı bir kağıda yazmak ilerleyen zamanlarda yapmak istediğiniz şeyleri hatırlamanız ve bu konulara motive olmanızı sağlar. Amaçlarınızı yazarak zihninizde canlı tutun yoksa çevrenizdeki art niyetli çeldiriciler sizi amaçlarınızdan saptırabilir.
-         Gelecekteki amaçlarınızı gözünüzde canlandırın: ‘’Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.’’ Diye bir söz vardır. Başarılı olmak için hayal gücünüzü çok etkili kullanabilmelisiniz.
-         Büyük düşünme alışkanlığı kazanın: Başarılı olabilmek için daima her konuda büyük düşünme alışkanlığı geliştirmelisiniz. Büyük düşünmeyen insanların başarılı olma ihtimali fazla değildir.
-         Başarılı insanları modelleyin: İnsanları modellemek insan oğlunun yaratılışında vardır. Başarılı insanları modellemek size kısa yoldan başarılı olma yöntemlerini öğretebilir. Çevrenizdeki başarılı insanları araştırarak onları modelleyin.
-         Açık havada yürüyüş yapın: Eski çağlarda bazı filozofların öğrencilerine dersleri yürüyerek anlattıklarını kitaplardan okumaktayız. Açık havada yürüyüş yapmanın zihinsel faaliyetlere çok fazla katkısının olduğu yapılan araştırmalarla ortaya konmuş bulunmaktadır.
-         Başarı hikayeleri okuyun: Başarılı olmuş insanların yaşam hikayelerini okumak kadar insanları başarı konusunda motive eden başka bir şey yoktur. Başarı hikayelerini okuyan insanlar ‘’ o yapmışsa ben de yaparım.’’ Fikrini geliştirirler. Bu sebeple başarılı olmak istiyorsan başarılı insanların hikayelerini ve biyografilerini okumalısın. Çünkü başarı senin de hakkın.
-         İç konuşmalarınızın farkında olun: İnsanların kafasının içinde dönüp dolaşan düşünceler yaşantılarını etkilemektedir. Bazen olumsuz düşüncelerin zihnimizi farkında olmadan meşgul ettiğine şahit olmuşuzdur. İç konuşmalarınızın farkında olur ve bu konuşmaları olumlu bir şekilde dizayn edebilirsek başarıyı elde etmemiz kolaylaşacaktır.
Başarı her insanın hakkı olduğu gibi senin de hakkındır. Ancak hakkın olana sahip olabilmen için çaba göstermen ve yukarıda bahsettiğim yöntemleri uygulamaya çalışman gerekir. ‘’Yattığı yerde başarıya ulaşan tek canlı tavuktur.’’ Derler ama inanın bu söz dahi yanlış bir sözdür. Tavuklar bile üzerine düşeni insanlara nispetle daha iyi bir şekilde yaparlar.
Görseller: https://unsplash.com/



Başarı Senin de Hakkın Başarı Senin de Hakkın Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 27, 2018 Rating: 5

18 yorum:

  1. Merhabalar, bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım attığınız her adımda başarılı
    olmanız dileğiyle.

    Bende sizi blogspot siteme beklerim, adıma tıklayarak uğrıyabilirisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ziyaret için, tabii ki ziyarette bulunacağım.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler size faydalı olabilmek çok güzel bir duygu.

      Sil
  3. Başarı gayret edip bu uğurda emek harcayanların hakkıdır. Selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Selamlar, bir süredir blogumdan uzaktaydım. Geri dönüş çalışmaları yapıyorum. Takip için teşekkür ediyorum.
    Saydığınız motivasyon yöntemleri arasında benim için en uygulanabilir olanı yazmak. Yazdığım, listelediğim konuların üzerine mutlaka eğiliyorum...
    Güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Açık havada yürüyüş yapmayı gerçekten severim, insanı rahatlattığına inanıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık havada yürüyüş yapmak sadece insanı rahatlatmakla kalmıyor, zihnimizi de açıyor. Daha başka yararları da var. Ben de açık havada yürüyüş yapmanın çok faydalı olduğuna inanıyorum. Teşekkürler.

      Sil
  6. Başarı hikayelerinin gerçekten de motive edici olduğunu düşünüyorum. Ayrıca güne iyi başlamak ve yürüyüş fikri de oldukça hoş. Teşekkürler güzel bilgilerinizi paylaştığınız için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorumlarla bana cesaret verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Başarı bence odağını doğru yere vermek ile ilgili o zaman motivasyonda içten geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki başarı şartlarından birisi de iyi odaklanmaktır.

      Sil
  8. Ofislere kapalı kalmamak gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her türlü kapalı ortamlardan uzak durmak ve açık havada zaman geçirmek çok faydalı olacaktır.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.