Beynine Format At - EĞİTİM PINARI

Beynine Format At



barış muslu, beynine format at
Beynine Format At 

Sevili okurlar, bloğumda zaman zaman okuduğum kitaplar hakkında değerlendirmelerde bulunmak istiyorum. Ancak bunu yaparken pek çok sitede olduğu gibi kitap özeti şeklinde bir tanıtım yapmaktansa daha ziyade bu kitaplardan ne anladığımı veya bana ne katkılarının olduğundan bahsetmeye çalışacağım. Bu anlamda bu yazımda bahsetmek istediğim kitap, yazar Barış Muslu’nun Beynine Format At isimli kitabıdır.
Beynine Format At kitabından ne öğrendiğim bahsine gelince; ben bu kitapta insanların yaşantılarına yön veren düşüncelerin genellikle çocukluk yaşlarında yaşadıkları olaylardan sonra geliştiğini öğrendim. İnsanların bilinçaltındaki düşünceler bu dönemde şekillendiği için çocukluk yıllarındaki yaşantılar çok önemlidir. Yetişkin insanların kendi çocuklukları için geriye dönüp de bir şey yapamayacaklarına göre hiç olmazsa kendi çocuklarının ruhsal gelişimlerine olumlu anlamda katkıda bulunmak için çaba sarf etmeleri gerekir.
İnsanların küçük yaşlarda yaşamış oldukları travmalar ömürlerinin sonuna kadar yaşantılarında etkilerini göstermektedir. Bundan dolayı ebeveynler çocuklarının yanında tartışmadan hatta kavga etmeden önce bin değil, milyon kere düşünmelidirler. Çünkü bu tür vakalar çocuklarımızın zihninde kalıcı hasarlar bırakmaktadır.
Yazar Barış Muslu kitabında zihnimizdeki yanlış düşünceleri değiştirerek hayatımızı değiştirebileceğimizi iddia etmektedir. Yazara göre beynimizdeki olumsuz düşünceler değiştirilebilir ve bunların yerine olumlu düşünceler yerleştirilebilir. Yazar bu işlemi format atmaya ve beynimizi yeniden şekillendirmeye benzetiyor. Bundan dolayı da kitabının adına Beynine Format At ismini vermiştir.
Barış Muslu, Beynine Format At isimli kitabında başımızda ve vücudumuzdaki belli bölgelere vuruşlar yaparak bu travmaları çözdüğünü iddia etmektedir. Bu yöntemle insanların çocukluk dönemlerinden getirmiş oldukları bir çok fobiyi de yok ettiğini söylemektedir. Bu konu teknik bir konu olduğundan ben çok fazla bu alana girmek istemem ancak ben de internette kedi fobisini birkaç vuruş yaparak dakikalar içinde yok ettiğine şahit olmuştum.
Barış Muslu’nun Beynine Format At kitabını okuduğumda edindiğim kazanımlardan birisi çocukluk dönemi yaşantılarının hayati önemde olmasıdır. Bir diğeri de zihnimizdeki düşüncelerin değişebilmesinin mümkün görünmesidir. 
Ben düşüncelerimizin değiştirilebileceğine inansam da ‘’çivi çıkar ama izi kalır’’ misali çok zor olduğunu düşünmekteyim. Bundan dolayı da sözü yine döndürüp dolaştırıp çocuk eğitimine getirmek ve ebeveynlerin bu konuda çok bilinçli olmaları gerektiğini söylemekteyim.
Barış Muslu’nun Beynine Format At kitabında aslında çok fazla değerli fikir mevcuttur. Ancak benim koskoca kitaptan edindiğim fikirler yukarıda bahsettiğim kadardır. Zaten ben birkaç satır yazımda tüm kitabı özetleyecek değilim. Kitabı okumayan okuyucularım için bir fikir sunmak adına bu satırları hazırlamış bulunmaktayım.
Görseller: https://unsplash.com/



Beynine Format At Beynine Format At Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 14, 2018 Rating: 5

27 yorum:

  1. Çok teorik geldi. Okur muyum? bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem okuyun hem de tanıtımını yapın bence çok faydalı bir kitap.

      Sil
  2. güzel paylaşım için teşekkürler,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben de göz atmıştım bu kitaba. Bir fikir veriyor okuyucusuna.

    YanıtlaSil
  4. Bu kitabı çok duydum ama okumadım. Sizin anlattığınıza göre bir hayli iyi bir içeriğe sahip. Hemen okuyalım öyleyse. Teşekkürler tavsiye için.

    YanıtlaSil
  5. Size yüzde yüz katılıyorum ama yine de daha iyi bir hayat için mücadele vermek durumundayız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. kitabı sigarayı bırakabilmek için almıştım. Okurken Barış Muslu nun videolarını da izledim. Kİtabı okumak değil de uygulamayı bilmek belki de uygulamayı istemek daha önemli. Ve tabi ki ben başaramadım henüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Lerzan Hanım, yorumunuza katılıyorum. Aslında kitap tanıtımı yapmış olsak da özellikle bu kitabın teknik bir kitap olduğunu ve uzman gözetimi olmadan tekniklerin uygulanmasının biraz zor olduğunu belirtmekte fayda var sanırım. Sigara bırakma konusunda da blogumda daha önceden yazmış olduğum kendi kendine sigara bırakma yöntemleri başlıklı yazımın size faydalı olabileceğini düşünüyorum.

      Sil
  7. Format atsa da hocam bir yerlerde bir şeyler kalıyor geçmişe dönük güzel özetlemişsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum Yusuf Bey, Gerçekten bir yerlerde bir şeyler kalıyor. En güzeli mutlu ve sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirebilmek. Bu anlamda yetişkinler için çok geç olsa da çocuklarımızın 0-6 yaş aralığını iyi değerlendirmek gerekir.

      Sil
  8. bu tarz kişisel gelişim kitapalrını okumak bazen sıkıcı gelebiliyor insana. ama son dönemlerde böyle bir kitaba ihtiyacım varmış gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve ziyaretiniz için çok teşekkürler Emine Hanım.

      Sil
  9. Olumsuz hep düşüne düşüne bir bakmışsınız ki hayatınız olumsuz olmaya başlamış. Olumsuz düşünceleri olumluya çevirmek bizim elimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak bizim elimizde olmasa da bizim yapabileceğimiz çok şeyler var diye düşünmekteyim. Yorum ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Bu kitabı daha önce hiç duymamıştım. Bana bir şeyler katan ve bakış açımı değiştiren kitapları okumayı seviyorum. İlgimi çekti, bakabilirim bu kitaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size faydalı olabilmek çok güzel bir duygu. Teşekkürler.

      Sil
  11. ah o hayati önemdeki çocukluğumuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de söylediğiniz gibi gerçekten de çocukluk dönemi çok önemlidir. Teşekkürler.

      Sil
  12. Ah o çocuk yetiştirme mevzuu öyle derin öyle zor bir konu ki... hepimiz bir şekilde anne baba oluyoruz ancak bu işin doğrusunu yapabilmek hiç de öyle kolay değil...faydalı bir post olmuş kitabı not ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. Kitabı aldım fakat bir türlü okumak için elime almak içimden gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendinizi motive ederek kitaba başlayın derim. Teşekkürler.

      Sil
  14. kitabı çok güzel anlatmışsınız, ilginç bir kitaba benziyor, başlık da oldukça iddialı, paylaştığınız için teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben size yorumunuz ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.