Bilinçaltının Gücü - EĞİTİM PINARI

Bilinçaltının Gücü


Bilincaltinin gucu, Joseph Murphy
Bilinçaltının Gücü

İnsanların hayatında dönüm noktası olan ve iyi ki de okumuşum dedikleri bazı kitaplar vardır. Benim de okumakta çok geç kalmışım dediğim kitaplardan en önemlisi Joseph Murphy’nin Bilinçaltının Gücü isimli kitabıdır.
Bu kitabın benim için bu kadar önemli olmasının sebebi, olaylara ve insanlara bakış açımı kökten değiştirecek özellikte yöntemler sunan bir kitap olmasıdır. Kitabın parolası; düşüncelerinizi değiştirirseniz kaderinizi de değiştirirsiniz cümlesidir.
Joseph Murphy’e göre hayatımıza yön veren en önemli etken bilinçaltındaki inançlarımızdır. İlginç olan ise bilinçaltının bilgisayarın programları gibi doğru yanlış sorgulamadan kendisine yüklenen inançlara göre davranmasıdır. Eğer bu görüş doğru ise bilinçaltımıza kaydettiğimiz programlar hayati önemdedir ve bu sebeple Bilinçaltının Gücü kitabı da okunması gereken kitaplardandır.
Joseph Murphy’nin görüşlerinin doğru olduğunu kabul edersek, yanlış inançlarımızı tamamen değiştirebilir ve yerine yenilerini koyabiliriz. Kendimizi tümden sorgulayarak bizi geliştirecek değerleri kendi bilinçaltımıza kodlayabilir ve hayatımızda çığır açıcı gelişmelere kapı aralayabiliriz.
Joseph Murphy’ye göre büyük adamların en büyük özelliği kendi bilinçaltları ile temasa geçmeleri ve bilinçaltlarını kendi istekleri doğrultusunda yönetebilmeleridir. 
İnsanların büyük çoğunluğu beyinlerine ne zaman ve ne şekilde kaydedildiği belli olmayan programlara göre hayatlarını idame ettirmeye çalışmaktadır. Kısacası belki de çevrelerindeki insanların veya aile fertlerinin beklentilerine göre yaşadıklarının farkında bile değildirler.
Düşüncelerimizi değiştirsek kaderimizi değiştirebiliriz sözünü bizim inanç sistemimize ters bir görüş olarak algılamamak gerektiğini düşünmekteyim.  Zaten bizde de ‘’Korktuğum başıma geldi.’’ Diye bir söz vardır. İnsanlar hayattan ne beklerlerse ancak onu görürler. Hayattan güzel beklentiler içinde olan insanlar güzel şeyler görürken; hayata karamsar bakan insanlar da daima kötü sonuçlarla karşılaşırlar. Bu yönü ile düşüncelerini değiştiren insanlar kaderini de değiştirirler görüşünü iyi anlamakta fayda vardır. Bu bakış açısı manevi inançlarımıza göre de yanlış bir bakış açısı sayılmaz. Çünkü inancımıza göre her zaman iyimser olmak tavsiye edilmektedir.
Yazara göre her düşünce bilinçaltımıza göndermiş olduğumuz bir komuttur. Bundan dolayı düşüncelerimize çok dikkat etmeliyiz ve düşüncelerimizin bizi programladığını hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Diyebiliriz ki, başımıza gelen her olayda bilinçaltının etkisi vardır.
Bilinçaltını nasıl yöneteceğimiz ile ilgili yöntemler teknik yöntemler olduğu için ben o konuya çok fazla girmek istemiyorum. Okuyucular kitabı okuduktan sonra kendilerine faydalı olacak yöntem ve teknikleri uygulamaya geçireceklerdir. Fakat ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, kitabı okuyan insanlar öyle motive olacaklar ki, kendilerini fırlatmaya hazır bir füze gibi hissedecekler.
Gerçekten de Joseph Murphy’nin Bilinçaltının Gücü isimli kitabı insanları olumlu düşünme konusunda motive eden süper kitaplardandır. Bilinçaltının Gücü isimli bu kitap birçok kişisel gelişim kitaplarında olduğu gibi kuru bir hayal satmaktan çok öte kişilere kendi beyinlerini nasıl programlayacaklarını anlatıyor. Bundan dolayı da farklı bir kitap olmayı hak ediyor.

Görseller: https://unsplash.com/



Bilinçaltının Gücü Bilinçaltının Gücü Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 16, 2018 Rating: 5

4 yorum:

  1. Yazınızı okudum, akıcı ve güzel bir üslubunuz var. Bu kitap çok dikkat edilerek okunmalı, inancımızı sarsacak bir motivasyona sebep olmamalı ve herkes bu çizgiyi ayırabilir mi bilemiyorum.. Bu nedenle kişisel gelişim kitaplarını tavsiye etmekte tereddüt ediyorum. Kitabı merak ettim açıkçası teşekkür ederim bu güzel paylaşım için =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler Emine Hanım, evet gerçekten kişisel gelişim kitaplarında ''insan isterse her şeyi başarabilir'' fikri bizim inancımıza zıt bir görüştür. Zira biz sebeplere sarılmak ondan sonra da tevekkül etmek gerektiğine inanmaktayız. Sonuç her zaman bizim istediğimiz gibi gelişmeyebilir. Allah ne dilerse o olur. Ancak şunu da unutmamak gerekir: Allah'ın rahmetine güvenerek çalışırsak başarılı olmayı umabiliriz. Sonuçta Yüce Allah ''insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır'' müjdesini vermektedir. Biz bu hükme istinaden başarılı olmayı bekleyebiliriz fakat kişisel gelişimciler gibi yüzde yüz başarılı olmayı bekleyemeyiz. Benim görüşüm bu şekilde umarım insanlara faydalı olur.

      Sil
  2. Sevgi ve dostluk içimizdeki dert dağlarını devirir, sonbaharımızı som bahara çevirir, diyorum.
    Dost selmlarımı sunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ben de güzel fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.