Google Kadar İyimser Ol - EĞİTİM PINARI

Google Kadar İyimser Ol


iyimser olmak, kötümser olmak
Google Kadar İyimser Ol

İyimser olmak veya kötümser olmak çoğu zaman insanların tercihi değildir. İnsanların olay ve olgulara karşı takınacakları tavırlar çoğunlukla yetişme çağından getirdikleri davranış kalıplarından kaynaklanmaktadır. 
Genelde mutlu ve huzurlu bir çocukluk dönemi geçirme şansına sahip olan insanlar karşılaştıkları durumlar karşısında iyimser bir tavır takınabilirken; çocukluk çağlarında olumsuz olaylar yaşayarak büyüyen insanlar karşılaştıkları durumlara kötümser bir tavır takınırlar.
Olaylara karşı iyimser bir tutum geliştirebilme becerisine sahip insanlar şanslı insanlardır. Çünkü böyle insanlar geleceğe ümitle bakabilirler. Karşılarına çıkan fırsatları gerektiği gibi değerlendirebilirler. 
Oysa olayları karamsar bir gözlükle değerlendirme durumunda olan insanlar hayattan gerektiği gibi zevk alamadıkları gibi, olmayacak kuruntulara takılarak hayatı kendilerine zindan ederler. Böyle insanların sosyal yaşama uyumları da kolay olmaz. Başlarına gelmesi muhtemel her türlü olay hakkında en berbat senaryoları uydururlar. Birçok kişi sırf kendi karamsar bakış açısından dolayı başlarına olmadık işler açar.
İnancımıza göre de başımıza gelmesi muhtemel her olayda hüsnü zan ile davranmamız tavsiye edilir. Çünkü ümit var olmak hem inancımız gereğidir hem de ruh sağlığımız adına çok faydalı bir yaklaşımdır. Karşılaştığımız olayları daima hayra yormak gerekmektedir. Karşılaştığı olayları hayra yorma alışkanlığı geliştirebilen insanlar dünyayı cennete çevirebilirler.
’Google kadar iyimser ol.’’ Deme sebebim; arama motorunun yanlış veya eksik yaptığımız tüm aramalarda ‘’şunu mu denemek isterdiniz, bunu mu denemek isterdiniz?’’ gibi sorular sorarak yanlış aramalarımızı düzeltmeye çalışmasıdır. Biz de Google kadar iyimser olma alışkanlığı edinebilirsek; Google kadar başarıya ulaşırız.
Düşünsenize, Google’da olumsuz düşünen bazı insanlar gibi her şeyi yanlış değerlendirse ve yanlış arama yapsa ne olurdu? Tabii ki her şey birbirine girerdi. İşte karşılaştığı olaylar karşısında kötümser düşünen insanlar da böyle işlerini sarpa sardırmaktadır.
Huzurlu bir yaşantı sürebilmek için daima Google kadar iyimser olmalı, karamsarlığı hayatımızdan çıkarıp atabilmeliyiz. Ancak başta da söylediğim gibi olaylara karşı tavır almak öğrenilmiş bir davranış şekli olsa da biz yine de davranışlarımızın farkında olarak olumsuz değerlendirmelerden uzak olmalı ve her olaya Google kadar iyi niyetle yaklaşmasını bilmeliyiz.
Görseller: https://unsplash.com/



Google Kadar İyimser Ol Google Kadar İyimser Ol Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 29, 2018 Rating: 5

10 yorum:

  1. Ne söylediğini iyi anlamak mı gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi iyiye ve hayra yormak faydamıza olacaktır.

      Sil
  2. Olumlama tekniğini de buna ek olarak kullanabilirsiniz

    YanıtlaSil
  3. Çok ince bir benzetme yapmışsınız Fatih Bey. Evet insan hatalarıyla kendisini kabul edip iyimser olmalı. Ama konunun dışına çıkarsak, ben Google'a karşı çok iyimser değilim her zaman :) Özellikle işime burnunu sokup onu mu bunu mu demek istediniz diye sorduğunda :) Ben neyi aramak istediğimi biliyorsam ve o ısrarla bunu mu arıyorsunuz dediğinde kendisini orijinal sözcüklerle yad ediyorum. :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla siz lider kişilikte bir bayansınız. Sizin gibi insanlar yönlendirmeye çok açık değildir, yönetmeyi severler. Dünyada her tür insana gereksinim vardır Gülhan Hanım. Ben olaylara böyle bakmaktayım.

      Sil
  4. google kadar olmasa da her olaya -bir şeyler öğreniyorum şeklinde bakıyorum. Hayatıma giren herkese bir şeyler kattığına inanıyorum bu şekilde büyük hayal kırıklıkları yaşamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi tebrik ederim gerçekten de çok güzel bir bakış açısı geliştirmişsiniz. Olaylar değil; insanların olayları nasıl algıladığı daha önemlidir.

      Sil
  5. Evet Google bir şeyler yazdığımızda yanlış ise düzeltiyor. Güzel ve hoş bir benzetme olmuş.
    Keşke insanlarda yanlış bir şeyler olduğunda düzeltseler yada iyimser baksalar. Yangına körükle gitmeseler.
    Istisnalar kaideyi bozmaz tabi.
    Teşekkürler güzel paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok teşekkür ederim yorum ve ziyaretiniz için.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.