Mutlu Olmak İstiyor musun? - EĞİTİM PINARI

Mutlu Olmak İstiyor musun?


mutluluk, mutlu olma yöntemleri
Mutlu Olmak İstiyor musun?


Soru saçma gelebilir. Tabii ki her insan mutlu olmak ister. Bu soruyu sorma amacım; mutluluk ve mutlu olma yöntemlerine dikkat çekmektir. Üç günlük dünya hayatında mutlu bir şekilde yaşamak hepimizin hakkıdır. Ancak nasıl mutlu olacağımız konusunda tam olarak fikir sahibi değiliz. Bu konuda farklı fikirler var ama sen mutlu olmak istiyor musun? Sorusunun cevabını bu yazıda bulacaksın.
Mutlu olma yöntemlerinden biraz sonra bahsetmeye çalışacağım ancak mutlu olamayış sebeplerinden biraz bahsetmek istiyorum. Şunu iyi bil ki, mutlu olamayışının en önemli sebebi kendini çok önemsemen ve bu dünyada sonsuza kadar yaşayacağını düşünmendir.
Bu dünyadan beklentilerini azaltmadan ve günün birinde göçüp gideceğini kabullenmeden mutlu olman biraz zor görünüyor. Bu dünyadan koca koca adamlar bile göçüp gittikten sonra senin dünyaya çivi çakmaya gayret etmen anlamsız bir çabadır. 
Madem ki, günün birinde sessiz sedasız dünyadan ayrılacaksın, ve sen daha mezarına defnedilmeden çocukların mal mülk derdine düşecek boşu boşuna kendini hırpalama ve gününü gün etmeye bak. Yani anı yaşa. Carpe diem mi diyorlar? Ne diyorlarsa onu yap.
Sana günümüzde geçerliliği olan mutlu olma yöntemlerinden bahsetmek istiyorum:
-         Sosyal ilişkilerini güçlendir: Yanlış anlama da, ot ot yaşama, evde oturup durma. İnsanlarla gez toz, birlikte zaman geçir. İnsanlarla ne kadar zaman geçirirsen o kadar mutlu olursun. Kır kabuğunu.
-         Pozitif insanları görürsen mıknatıs gibi yapış: Nezaketen her insana katlanmaya çalışıyor olabilirsin fakat ben sana bir şey söyleyeyim mi? Kim ne derse desin, önemseme, etrafındaki muşmula suratlı insanları bırak. Mutluluk bulaşıcıdır. Nerede kendisi ile barışık pozitif bir insan görürsen hemen ona gidip yapış.
-         Ruhsal durumunu yönetmesini bil: İnsansın her zaman aynı psikolojide olman mümkün değil, karamsar bir ruh haline girersen hemen, bu durumdan kurtulmaya bak, olumlu şeyler düşün, komik filmler izle bir şekilde olumsuz havanın etkisinden kurtul.
-         Uykusuz kalma: Uykusuzluk hem beden hem de ruh sağlığını olumsuz etkiler. Mutlu olmak için kuzu gibi uyumalı ve iyice dinlenmelisin.
-         Duygularını kağıda yaz: İnsanlara anlatamadığın duygularını kağıda yazarak kendi kendini terapi edebilir ve rahatlayabilirsin.
-         Şükran günlüğü tut: Seni mutlu eden ne varsa düşün ve bunları şükran günlüğüne not et. Böyle yaparsan mutluluğunun katlanarak arttığını göreceksin.
-         Huzurevi, çocuk esirgeme gibi kurumları ziyaret et: Böyle kurumları ziyaret edersen Allah’a bin kere şükreder ve doping almış gibi mutlu olursun.
-         Paranı başkaları için de harca: Başkaları için para harcamak insanları çok mutlu eden durumlardandır. Zaten sen bu dünyadan göçüp gittikten sonra harcayamayacaksın. Hiç olmazsa bu dünyada başkaları için biraz para harca da hem sen mutlu ol hem de başkaları mutlu olsun.
-         Sahip olduğun şeyleri sev: Bir düşünür ‘’Mutluluk sahip olduklarını sevmektir.’’ Demiş. Başkalarının elinde olanlara göz dikme. Sende olanlar seni fazlasıyla mutlu edecektir.
Evet gerçekten mutlu olmak istiyor musun? Eğer mutlu olmak istiyorsan olaylara biraz farklı bakma becerisi geliştir ve mutlu olmaya gayret et. Ne demişler? Emeksiz yemek olmaz. Mutlu olma konusunda çaba göstermeden mutlu olmayı bekleme.
Görseller: https://unsplash.com/

Mutlu Olmak İstiyor musun? Mutlu Olmak İstiyor musun? Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 27, 2018 Rating: 5

8 yorum:

  1. Hocam tam ben de bugün yolda giderken bu konuda bir şeyler yazmaya başlamıştım, bana göre insanlar maddiyata odaklı bir yaşam sürmeye başladıkları sürece asla mutluluğu bulamazlar, çünkü dünyada her zaman onlardan daha çok parası olan, daha güzel fiziği, daha uzun boyu, daha başarılı evlatları, daha iyi evi olan bir insan olacaktır. İnsan mutlu olmak istiyorsa iç huzurunu bulmalı ve kendi hayatını kendi gibi yaşamayı öğrenmeli. Dediğiniz gibi pozitif bir bakış açısı edinmeli, kendisini sevmeli. Mutluluk zaten kendiliğinden gelecektir. Hoş bir yazı olmuş, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Benim hocam var dedi ki bana oğlum kötüleri sev iyileride sev, yeter ki sev dedi. Mutlu olmak istiyorsan diye eklemişti. Bende elimden geldiği kadar iyileri seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata güzel bakmak her zaman için güzellikler getirir. Size katılıyorum.

      Sil
  3. Evrene gülümsemek ve dediğiniz gibi pozitif olmak gerek mutlu olmak için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozitif olmak ve olumlu düşünmek her zaman için en doğru yöntemdir bana göre de teşekkürler.

      Sil
  4. aslında kolay mutlu olmak ama biz onu aramakla vakit kaybediyoruz..

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.