Sınırsız Güç(Kitap Tanıtımı) - EĞİTİM PINARI

Sınırsız Güç(Kitap Tanıtımı)


Antony Robins, sınırsız güç, swiss, modelleme
Sınırsız Güç

Her kitabı bir şeyler öğrenmek ve yaşantımıza bir şeyler katmak amacı ile okuruz. Kitap dediğin bitirdikten sonra damağımızda bir tat bırakmalı ve ‘’hımm çok güzelmiş’’ dedirtmeli. Yoksa kitap okumanın ne anlamı var ki? Benim de okuduktan sonra damağımda tadı kaldı dediğim ve ayırdığım zamana değdi diyebileceğim kitaplardan bir diğeri de Antony Robins’in Sınırsız Güç isimli eseridir.
Bu eserin özelliği nedir? Diye merak eden okuyucularıma üç beş cümle ile bir tanıtım yapmak amacındayım. Ama şunu peşinen söyleyebilirim ki, bu kitap da ‘’yüzlerce kitaba bedeldir’’ diye düşündüğüm kitaplardandır.
Bu kitaptan yaşantıma katmaya çalıştığım ilkelerden birisi, başarılı insanların modellenmesidir. Başarılı insanların modellenmesi gerçekten mucize sonuçları olan bir yöntemdir. Ancak modelleme yöntemini kuru bir taklit ile karıştırmamak gerekir. Modelleme sistemli bir gözlemi ve bilinçli bir çabayı gerektirir. Modellemenin nasıl yapılacağı kitapta uzun uzun anlatılmaktadır.
Modelleme yöntemi zaten gelişmiş ülkelerde eğitim öğretim yöntemlerinden birisi olarak kullanılmaktadır. Biz de faydalı gördüğümüz her konuda bu yöntemi yaşantımıza katmayı bilmeliyiz.
Örnek vermek gerekirse, kilo vermek isteyen bir kişinin zayıf insanları modellemesi, bu insanların gün içinde neler yaptıklarını öğrenerek onlar gibi davranması kilo verme adına çok faydalı bir yöntemdir.
Zenginlik ve başarı içinde büyüyen insanların genelde zengin ve başarılı olduklarını görmekteyiz. Bu durumun sırrı araştırıldığında bu kişilerin çevrelerindeki zengin insanları farkında olmadan modelledikleri görülmüştür. Bu insanlar zengin bir çevrede doğup büyüdükleri için şanslıdırlar. Ancak zengin bir çevrede doğup büyüme şansına sahip olamayan insanlar da yakınmak yerine kafayı kullanarak zenginleri modellemeli ve zengin insan davranışlarını içselleştirmeyi becermelidir.
Yaşantıma katmaya çalıştığım bir başka yöntem ise duygular arası geçiş(swiss) yöntemidir. Bu yöntemin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü zaman zaman her insan karamsar düşüncelere dalabilmektedir. Karamsar düşüncelerin oluşturduğu olumsuz duygulardan kurtulmak ve olumlu duygu haline geçebilmek ruh sağlığımız için çok faydalıdır. Antony Robins Duygular arası geçiş yöntemini Sınırsız Güç kitabında çok güzel bir şekilde anlatmıştır.
Swiss yönteminin özünde mutsuz bir anımızda kendimizi çok mutlu ve enerjik hissettiğimiz geçmişteki bir anımızı düşünerek duygularımızı tam tersi ile değiştirmek vardır. Bu yöntemin de çok faydalı olduğuna inanıyorum.
Antony Robins’in Sınırsız Güç isimli eserinde ayrıca negatif çağrıştırıcılardan da bahsetmiştir. Negatif çağrıştırıcıların yaşantımızda çok önemli etkisinin olduğunu anlatan yazar, bu çağrıştırıcılar konusunda bilinçli olmazsak çağrıştırıcıların bizleri sürekli olarak olumsuz ruh haline sürükleyebileceğini anlatır ve negatif çağrıştırıcılarla baş etmenin en güzel yolunun onlara pozitif çağrıştırıcılarla saldırmak olduğunu anlatır.
Antony Robins, Kitabının adını Sınırsız Güç olarak belirlemiştir. Ben kitabın bu ismi fazlası ile hak ettiğine inanmaktayım. Çünkü Sınırsız Güç kitabında diğer kişisel gelişim kitaplarının çoğunda olduğu gibi yersiz ümit pompalamak yerine pratik yöntemler mevcuttur. Zaten kitabı okuyan kişiler bu fikrime hak verecektir diye düşünüyorum.
Görseller: https://unsplash.com/



Sınırsız Güç(Kitap Tanıtımı) Sınırsız Güç(Kitap Tanıtımı) Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 21, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. okunacaklar listesine alıyorum gerçekten içeriği çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de doğru yapıyorsunuz kesinlikle okunması gereken kitaplardandır.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.