Zengin Olma Yöntemleri - EĞİTİM PINARI

Zengin Olma Yöntemleri


para, zenginlik, para kazanma
Zengin Olma Yöntemleri

Zengin olma yöntemleri yazısını okuyan her insan, mucizevi bir şekilde zengin olacağını düşünmemelidir. Zaten zengin olmak öyle kolay bir mesele de değildir. Kitaplarda ve internet sitelerinde bahsedilen zengin olma yöntemleri sadece bu konuda bir farkındalık oluşturmayı ve faydalı bir perspektif geliştirmeyi amaçlayan yöntemlerdir. Bu yöntemleri uygulamak ve bundan başka yöntemleri keşfetmek ise kişinin kendisine kalmaktadır.
Ben ise bu yazımda zengin olma konusuna hem ülkemizdeki bakış açılarından bazılarını hem de Babil’in En Zengin Adamı kitabında zengin bir tüccar olan Arkad’ın zengin olma yöntemleri hakkındaki görüşlerini birleştirip bir mozaik yaparak sizlere sunmaya gayret göstereceğim.
Zengin olma yöntemlerinden birincisi paraya karşı olumlu bir tutum geliştirmektir. Zengin olma imkanı bulamayan insanların paraya ve zenginliğe karşı olumsuz bir tutum içinde oldukları gözlenirken; zengin insanların neredeyse tamamının paraya ve para kazanma eylemine karşı iyimser bir bakış açısı ile baktıklarını görüyoruz.
Zengin olma yöntemlerinden bir diğeri de zengin olma konusunda şiddetli bir arzu geliştirmektir. Zengin insanları gözlemlediğimizde bu insanların zengin olma isteğini her an zihinlerinde canlı tuttuklarını ve kendi kendilerine sürekli olarak ‘’ zengin olmak istiyorum’’ telkin cümlesini sık sık söylediklerini görmekteyiz.
Zengin olma yöntemlerinden bir diğeri de zengin olma fikrine odaklanmaktır. Odaklanma becerisi geliştirmek her konuda olduğu gibi bu konuda da önemini göstermektedir. Zengin olmak düşüncesine odaklanan  insanlar çevresinde uçuşup giden fırsatları daha fazla değerlendirmektedir.
Zengin olma yöntemlerinden bir diğeri de hayal gücünü etkili bir şekilde kullanmaktır. Zengin insanlar hayal güçlerini çok iyi kullanan insanlardır. Bu insanlar kazandıkları parayı ve paranın verdiği saltanatı daima hayal ederek kendi kendilerini motive etmeyi çok iyi bilmektedirler.
Babil’in En Zengin Adamı isimli kitapta zengin bir tüccar olan Arkad, zengin olma yöntemlerini anlatırken kazandığınız sikkelerin onda birini kendiniz için biriktirin ve kendiniz için biriktirdiğiniz sikkeleri hiçbir şekilde harcamayın der.
Babil’in En Zengin Adamı isimli kitaptaki zengin olma yöntemlerinden birisi de zorunlu ve keyfi harcamaların ayrımının iyi yapılmasıdır. Arkad, siz fark etmedikçe zorunlu ihtiyaçlarınız geliriniz oranında sürekli olarak artacaktır der.
Yine aynı kitaptan bir başka zengin olma yöntemi de, sahip olduğunuz emlak, gelir getiren bir mülk olsun tavsiyesi vardır. Zengin olma yolunda gelir getiren gayrı menkuller çok değerlidir.
Babil’in En Zengin Adamı isimli kitaptaki zengin olma yöntemlerinden birisi de servetinin zarar görmesine izin verme tavsiyesidir. Birine borç vermeden önce paranızın gelip gelmeyeceği konusunda iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir.
Babil’in En Zengin Adamı isimli kitaptaki zengin olma yöntemlerinden birisi de para kazanma yeteneğini geliştir tavsiyesidir. Para kazanma yeteneği geliştirmek için ise hedeflerin sürekli olarak arzulanması gerektiğini vurgulamaktadır.
Görüldüğü gibi fazlası ile zengin olma yöntemi mevcuttur. Bu yöntemlerden en önemlisi ise zenginliği istemek ve onu şiddetli bir şekilde arzulamaktır. İleriye dönük bir hedef belirleyen ve hedeflerini şiddetli bir şekilde arzulayan her insan eninde sonunda o hedefe ulaşacaktır. Zenginlik de buna dahildir.
Görseller: https://unsplash.com/



Zengin Olma Yöntemleri Zengin Olma Yöntemleri Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 20, 2018 Rating: 5

14 yorum:

  1. Çok beğendim bu yazıyı en kısa zamanda bende kitabı okuyup yayınlamayı düşündüm. Harika bir blogun var seninde, konularda harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sizin blogunuzda çok harika ve orijinal yazılar varı. Herkesin okumasında çok fayda var.

      Sil
  2. Günümüzde, borçsuz olarak yaşayabilmek en büyük zenginlik halini almış durumda aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz ve blogumu ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Cok güzel bir yazi. Blogunuzu takipteyim ben de beklerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, tabii ki, blogunuzu ziyaret edeceğim. Çok kaliteli bir blogunuz var. Sizi kutlarım.

      Sil
  4. Maaşın onda birini biriktirmek gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyi bir yöntem. Değerli yorumunuz ve blogumu ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Zengin olmak için daha bir çok yöntem var yazı stilini fontunu değiştirmelisin. net okunmuyor ve biraz renk kullansan çok güzel olur başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyeleriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Kitaba bakayım. Zengin olmak için değil ama ileri de ne olur ne olmaz diye insanın kenara para koyması şart...

    YanıtlaSil
  7. Bir arkadaşımız günümüzde borçsuz olarak yaşayabilmek büyük bir mucize yazmış gerçekten de öyle ben Mühendislik öğrencisiyim ve şuanda kredi ile birlikte minimum 25 bin borçlandım. Umarım kolay öderiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borçlu olmayı kimse istemez ama ''Borç yiğidin kamçısıdır.'' Diye de bir söz vardır. Teşekkürler.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.