Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek - EĞİTİM PINARI

Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek



kendi ayaklari uzerinde duran cocuklar, sorumluluk sahibi cocuklar
 Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek

Sayın veli, çocukların kocaman oldu ve hala kendi ayakları üzerinde duramıyorsa; çocuklarım, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirsin, bana bağımlı olmaktan kurtulsun yani kendi ayakları üzerinde dursun hatta kendi ayakları üzerinde durmakla kalmasın; çocuğum kendi ayakları üzerinde zıplasın; işlerini dört dörtlük yapsın diyorsan  Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek başlıklı yazımı dikkatle okumalısın. 


 Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek
** Çocuklarının kendilerini ilgilendiren durumlarda karar vermelerine ve seçim yapabilmelerine fırsat ve imkan tanı. Bu konuda içinden gelmese bile sabırlı davran.

** Çocuklarınla günlük olaylarla ilgili fikir alış verişinde bulun, onları adam yerine koy.

** Çocuklarının sorduğu soruları hemen cevaplamak yerine onlara karşı sorular sormak suretiyle zihin jimnastiği yapma şansı ver.

** Çocuklarına yaşlarına uygun sorumluluklar ver, onların yapması gereken işleri onlar adına yaparak hazıra alıştırma.

** Çocuklarının sorumluluğunda olan işleri yapmak durumunda kalırsan bu durumun geçici olduğunu, normal zamanlarda çocukların kendilerinin yapmaları gerektiğini açıkla.

Yukarıdaki maddeleri uygulamaya çalıştığın halde çocukların hala kendi ayakları üzerinde duramıyorlarsa güvenilir kaynaklardan(Benim bildiğim bir kaynak var.:) yeni yöntemler araştır ve uzun bir tatile çık.:)

 Görseller: Google görseller

Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek  Kendi Ayakları Üzerinde Duran Çocuk Yetiştirmek Reviewed by EĞİTİM PINARI on Şubat 14, 2019 Rating: 5

14 yorum:

  1. Bizim millette küçükten aman o yapamaz ile başlıyorlar. Sonrası malum.

    YanıtlaSil
  2. Onları adam yerine koyalım... Bence de, bu konuda sen daha çocuksun gibi lafları pek kullanmamak lazım söz hakkı vermek önemsemek oldukça önemli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları adam yerine koymak onların adam olma sürecinde en önemli yöntemdir.

      Sil
  3. Çocukların kendi ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli.. Ağaç yaşken eğilir. Çocukken verilmeyen bu eğitim. yetişkinlik döneminde hem çocuğumuzun hem de bizim ayağımıza dolanabilir.. Maddeleri dikkatle okudum. Uygulama dikkat edeceğim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yazının size faydalı olabilmesini temenni ederim.

      Sil
  4. Bunları yapan sayın veliye saygı duyuyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabildiğimiz kadarını yapmaya çalışmak bence en doğrusudur.

      Sil
  5. Yaşına uygun sorumluklar verme ve her şekilde destekleme çok önemli...

    YanıtlaSil
  6. Fatih bey ben bunu samimiyetle söylüyorum hani yorum olsun sadece diye yazmıyorum yazılarınızı okuduktan sonra inanın ki bazı şeyleri daha farklı yapmaya çocuklar için yazdıklarınızdan faydalanıyorum çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar aldığım en değerli yorumlardan birisi bu yorumdu. Çünkü bir şeyler yapma gayretinde olan insanlar için en mutluluk verici etmen insanlara faydalı olabilme duygusudur. Çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
    2. Ben teşekkür ediyorum saygılar

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.