Evlilikte Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar - EĞİTİM PINARI

Evlilikte Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar


evlilik, evlilikte dikkat edilmesi gereken kurallar
Evlilikte Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Sevgili okurlar, hayat boyu öğrenme ilkesi gereği sürekli olarak kendimi geliştirmeye ve insanlara faydalı olmaya çalışıyorum.  Bu amaçla bu yazımda mutlu ve uzun ömürlü bir evlilik için neler yapılması gerektiği üzerinde kafa yorarak; evlilikte dikkat edilmesi gereken kuralları derlemeye çalıştım. Yazıyı fazla sıkıcı yapmamak amacı ile kısa tutmaya ve kuralları maddeler halinde vermeye çalıştım. Kuralların evli insanlara faydalı olmasını, evlenme düşüncesinde olan kişilere de ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum.

Evlilikte dikkat edilmesi gereken kurallar

**Mutlu olmaya çalışmalısınız, siz mutlu olmazsanız ailede hiç kimse mutlu olmaz.

**Eleştirel tavır evlilikleri zehirleyen en önemli etkendir. Mutlu bir evlilik için eleştiriden uzak durmalısınız.

**Özel günleri hatırlayın. Özel günler sevgileri tazelemek için fırsattır.

**Sadece özel günlerin dışında başka günlerde de sevdiklerinize hediyeler alın.

**İsimlerinizin önüne hoş sıfatları getirerek birbirinize hitap edin.

** Sadece dışarı çıkarken değil; evde de bakımlı olun.(Bu madde daha ziyade hanımları ilgilendirmektedir.)

**Evlilik kararların ortak alındığı birlikteliklerdir. Karar almadan önce eşinizle istişare etmeyi unutmayın.

**Eşinizi başka insanlarla kıyaslamayın.

Sevgili okurlar, evlilikte dikkat edilmesi gereken kurallar yukarıda sıralamaya çalıştığımız maddelerden daha fazladır. Bazı sitelerde evlilikte uyulması gereken 25 kural, bazılarında evlilikte uyulması gereken 50 kural gibi başlıkları görüyorum. Ben burada en fazla 3-5 maddeyi sıralamaya çalıştım. Zaten bu maddeler diğer maddelerin bel kemiğini oluşturmaktadır. Bu maddeleri uygulamaya çalışan insanlar diğer maddeleri de dolaylı olarak uygulamış olmaktadırlar.


 Görseller: Google görseller



Evlilikte Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Evlilikte Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Reviewed by EĞİTİM PINARI on Şubat 27, 2019 Rating: 5

51 yorum:

  1. Evlilikte saygı ve sevgiye dikkat edilirse her daim mutluluk gelecektir. Evliliği savaşa dönüştürürsen hiçbir zaman mutlu olamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinizin altına imza atılır, çok teşekkürler.

      Sil
  2. en önemli kural saygı ve değiştirmeye çalışmamak olduğu gibi kabul etmek...

    YanıtlaSil
  3. Her daim canlı tutmak gerekir bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, güzel duyguları canlı tutmak bence de en doğru davranıştır.Çok teşekkürler.

      Sil
  4. Evlilik saygı sevgi emek istiyor
    Maddeler halinde çok güzel anlatmissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bu güzel yorumunuz için çok teşekkürler.

      Sil
  5. Aslında değiştirilmesi gereken şeyler varsa değiştirilir,evlilik bu sonuçta illaki ufak tefek şeylerin değişmeside gerekiyor.Şimdi bile böyle,her 2 tarafında gönlünü hoş tutmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi güzellikle yapabilirsek değişim o kadar da dert edinilecek bir şey değildir,çok teşekkürler.

      Sil
  6. Sevgi,saygı,koşulsuz kabul bunlar evliliğin temel taşları gibi... Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Aslında sevgiyi saygı ve güvenle destekleyince evliğin temeline zarar gelmez. Ama mutluluk detaylarda gizlidir...Devamını yazacaktım ama hayallerinizi sınırlarım diye nedir bu detaylar kısmını açmayayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke biraz ipucu verseydiniz,çok teşekkürler.

      Sil
  8. Bakımlı olma kriteri neden özellikle "hanım"lar için geçerliymiş, onu tam olarak anlayamadım. İki kişi de dikkat etmeli bence.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel konulara değiniyorsunuz fatih bey. Evlilikte dikkat edilmesi gereken kuralları paylaştığınız için teşekkürler. Çok yorum yapamasamda yazılarınızı fırsat buldukça okuyorum. Çocuklar ile ilgili olanları özellikle tekrar tekrar okumuşluğum var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayşe Hanım, yorum yapmasanız da önemi yok. Saygılar sunarım.

      Sil
  10. Karşılıklı saygı, özgüven ve açık bir iletişimi sağlama ile olgunlaşmış karakterler. Gerisi her cift için kendiliğinden gelişir. Bir de neden hanımlar daha bakımlı olmak zorunda? Yahut onlari daha çok ilgilendirsin? Kadın doğası geregi süslenmeyi filan sever zaten, ama evin, işin ve varsa çocukların tüm bakim ve ihtiyaçlarini kadina yikarsak süslenmeyi bırakın yaşamaya bile vakti kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorum ve ziyaretiniz için. Hanımların erkeklere nazaran daha bakımlı olması gerektiği görüşüne sanırım bir itiraz var.

      Sil
    2. Hem de fazlasıyla:)

      Sil
    3. Sizi anlamak ve görüşlerinize saygı duymakla birlikte; kadınları erkek perspektifinden görebilme becerinizi biraz geliştirme konusunda tavsiyelerde bulunabilirim.:)

      Sil
  11. Neden sadece kadınlar bakımlı oluyor? Erkekler her daim bakımsız olduğu ve düzeltilemeyecek olmaları yüzünden mi? Bu maddeye katılmasam da elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, katılmadığınız madde üzerinde objektif bir tekrar değerlendirme yapabilirsiniz bence. Çok teşekkürler.

      Sil
  12. Bu bilgiler kulağıma küpe olsun ,sağol canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım faydalı bir bilgilendirme olmuştur..

      Sil
  13. En önemlisi saygı sanırım. Kişiler birbirlerine saygılı olursa bir şekilde gerisi de geliyor.

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten belkemiği mahiyetinde maddeler olmuş. Kadınların daha fazla bakımlı olması gerektiğine ben de katılıyorum. Çünkü erkek ve kadın üzerine yapılan bir çok bilimsel deneyde kadınların işitme erkeklerin ise görme algısıyla daha fazla güdülendikleri yönde. Bununla ilgili takip ettiğim beyin bilimciler var. Bu yüzden belki de görüntü açısından kadına daha fazla görev düşüyor. Bunu kompleks haline getirmemek lazım bence. Ben de bir kadınım ayrıca hatırlatayım :) Emeğiniz için teşekkürler Fatih bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriler altında boğulmaktayken tam zamanında imdadıma yetiştiniz İstiridye Avcısı. Yorumunuz da çok harika. Bana destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.:) Bu arada hanımların da gazabına uğrayabilirsiniz.

      Sil
  15. En önemli maddeler bence de bunlar. Çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım faydalı bir yazı olmuştur.

      Sil
  16. Merhaba Fatih,
    Çocuklardan sonra eş, aile, evlilik kavramı gibi çok önemli bir başka konuya değinmişsin. Tebrik ederim. Bakımlılık meselesi biraz kafaları kurcalamış galiba. Ev işini tek başına omuzlamak zorunda kalmış bir kadının çoluk, çocuk herkesin ihtiyacına topuklu ayakkabı, döpiyes ve makyajla koşmaya çalışması biraz zor gibi görünüyor. Uşaklı ve hizmetçili bir evde hanımlar bu işi seve seve yapar zaten. Bolca zamanları da olur. Bu çok istisnai bir durum elbette. Öte yandan standart bir aile ortamında da bir kadın/anne/eş mümkünse hepten de kendini salmasın, bütün gün pijamayla dolaşmasın, saçı başı pecmurde olamsın. En azından kendi öz saygısı açısından. Ben hanımların birçoğunun bu gayret içinde olduğunu görüyorum zaten. Aynı gayreti erkeklerden de bekliyorum. Özellikle evlendikten sonra Türk kası bahanesine sığınıp göbeklenmesinler, ev işlerine ve diğer ortak sorumluluklara biraz daha katkı sağlarlarsa forma girmeleri de kolaylaşır zaten :))

    Ayy ne kadar çokk konuşmuşum/yazmışım böyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzınıza sağlık Yıldız Hanım, bu konuda çok dolu olduğunuz anlaşılıyor ancak çok güzel tavsiyeler vermişsiniz tebrikler. Anlattıklarınızdan anlayan anlayacağını anladı zaten çok teşekkürler.

      Sil
  17. çok önemli maddeler bunlar, evlilikte sevgi kadar saygı da her zaman olmalı tabii ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size sonuna kadar katılıyorum, çok teşekkürler.

      Sil
  18. merhabalar bloğunu takibe aldım. Bundan sonra bende yazılarınızı takipteyim. :)

    YanıtlaSil
  19. heeey bloglardan seçmeler yazıma yorum yapmıştınız yaaa size bi cevap geldii. belki görmezsiniz diye söledim yanii. yorumlara verilen cevapları gmailden izlemek en kolayı. ben de bloguma gelen yorumları da başka bloglara yaptığım yorumları da gmailden izleyip yanıtlara yanıt variyom filan işteğğ :) yani, bilginiz olsun diye sölediim, cevap vermeseniz de olur yanii. bi arkadaşımız size çıkışmış biraz galibaa :)

    YanıtlaSil
  20. Evlilikte sevgi ve saygı çok önemli. Bunların dengeli bir şekilde yürütülmesi şart. Teşekkürler bu güzel önerileriniz için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi ve saygı bu konunun vazgeçilmezlerindendir. Çok teşekkürler.

      Sil
  21. Saygı,sabır, tahamm,l diyorum geri kalan her şey ardından gelir.

    YanıtlaSil
  22. Önerileriniz şüphesiz yapıcı ve yararlı ancak bir önerinize katılmak mümkün değil. Bakımlı olmak daha çok kadınlara düşer sözünüz bu çağda geçersiz. İyi bir evliliğin İLK ŞARTI" nı es geçmişsiniz. Eşler birbirine HER BAKIMDAN DENK olmalı. Aksi halde bu kuralların tamamına uysanız da mutlu bir evlilik elde edilmez. Ne demek istiyorum bununla? Bakımlı, güzel kadın istiyorum diyen erkekler bakımlı ve yakışıklı olmak durumunda. Bakımlı olmak kadına düşer şeklindeki yanılgılı görüş toplumda yayıldıkça bir bakıyoruz göbekli, sarı dişli, iyi giyinmeyen ve spor yapmayan erkekler karım bakımlı olsun güzel olsun diyor. İnsan önce kendisiyle yüzleşmeli ve kendinde olmayan özellikleri karşı tarafa bir kriter olarak sunmamalı. Şunu açıklıkla vurgulamak istiyorum ki, 21. yüzyılda yanında bakımlı güzel eş görmek isteyen herkes, kadın veya erkek önce kendisi bakımlı olmak durumunda. Bakımlı olmak kadına düşer dediğiniz zaman eşler arası denklik ilkesini göz ardı etmiş oluyorsunuz. Bakımlı güzel bir kadın, yanında vasat görünümlü bakımsız erkeği eşim diye taşımaz. Son yıllarda ülkemizde artan şekilde eğitimli kadınlar İtalyan, İsveçli, Kanadalı v.b. erkekler tercih ediyor evlenmek için. Çünkü batılı erkekler bakımlı kadına hitap edebilmek için önce kendisinin bakımlı olması gerektiğinin farkında. Mutlu evlilik için herkes dengi dengine demek istiyorum son söz olarak. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım, isminizi bilemediğim için size nasıl hitap edeceğimi bilemedim. Bundan dolayı sevgili arkadaşım hitabından dolayı sizden anlayış beklemekteyim. Blogumdaki yazıların bazıları deneme yazıları olmakla birlikte bazı yazılarım da araştırma yazısıdır. Araştırma yazılarında istemesek bile bazı maddeleri es geçtiğimiz de olmaktadır. Ancak bu durum sizin gibi değerli arkadaşlarımızın yorumlarla bana katkı yapmalarına sebep olduğu için ben bu durumu fazlaca da dert etmemekteyim.
      Gelelim sizin eleştirilerinize:
      1- Evlilikte eşlerin bir birlerine denk olmalarına şiddetle katılmaktayım. Yabancı bir atasözünde ''Akıllı adam karısını kendi köyünden alır.'' der. Yani karı kocanın her yönden denk olması bazı açılardan avantajdır.
      2- Bakımlı eş isteyen insanların önce kendilerinin bakımlı olması gerektiğine de çok katılıyorum. Gerçekten erkek milleti bakımlı kadın görmek isterken kendilerine hiç ama hiç bakmamaktalar. Bu konuya dikkat çekmeniz çok iyi olmuş. Belki ben erkek olduğumdan olayları erkek perspektifinden değerlendirmekteyim. Toplum olarak en zayıf olduğumuz meselelerden birisi de olaylara başkasının gözlüğünden bakabilme beceriksizliğimizdir.
      3- Son olarak bu konu ile alakalı bir atasözünü buraya taşımak isterim ki, galiba meseleyi özetlemektedir: ''Güzellik ondur;dokuzu dondur.
      Değerli yorumlarınızla bloguma renk kattığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  23. Fatih Bey, yazıyı yazarken elbette bir emek harcadınız ve ben bu emeği bizimle paylaştığınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ancak, ne yazık ki, maddeler çok fazla tartışmaya açık. Hatta ""evlilikte dikkat edilmesi gereken kurallar başlığındaki "kurallar" kısmı bile şahsi kanaatimce hatalı bir sözcük. Evlilik bir kurallar silsilesine bağlandığı noktada bir tiyatro oyununa döner. Kurallar doğallıktan, samimiyetten ve hatta aşktan kopuşa sürükler. Genel olarak evlilik konusuna bakış açım, toplumsal bakış açısına göre fazlaca uçlarda. Bu nedenle net düşüncemi burada paylaşmak istemiyorum zira siz dahil bir çok kişiyle muhtemelen tamamen zıt bir perspektifteyim bu konuda. Belki bir gün karşılaşırız da bu konuyu enine boyuna tartışma fırsatımız olur :) Tekrar teşekkürler. Saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, böyle kibar bir üslup kullandığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Evet evlilik müessesesini kurallar silsilesine bağlamak mantıklı değil ancak ben bir terminoloji gereği bu maddeleri sıralamak istedim. Yoksa biz bu kuralları işlemesek genç nesil doğruyu yanlışı nereden öğrenecek? Doğrusu bu konudaki sıra dışı fikirlerinizi merak etmedim desem yalan olur. Bu konudaki fikirlerinizi mail yolu ile öğrenmek isterdim. Saygılarımla.

      Sil
  24. İstişare konusuna dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Harika bir yazı yazının güzelliği kadar birbirinden güzel yorumlar yazınıza katkı saglamış ama keşke insanlarımız ikili ilişkilerde empati yapabilse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yorumunuz hem de vermiş olduğunuz tavsiyeler çok güzel. Toplum olarak en büyük eksikliğimiz zaten empati yapamamaktır. Eğer biz kendimizi düşündüğümüz kadar belki de yarısı kadar başkalarını düşünebilsek hiçbir problemimiz kalmayacak. Çok teşekkürler tolumsite.:)) harikasınız.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.