Manevi, Stresten Kurtulma Yöntemleri - EĞİTİM PINARI

Manevi, Stresten Kurtulma Yöntemleri



stres, stresten kurtulma yontemleri

Manevi Stresten Kurtulma Yöntemleri

Sevgili okurlarım, stresten çok çektiysen başlıklı yazımda hastalıkların yaklaşık yüzde yetmiş beşinin stres kaynaklı olduğunu bu sebeple hastalıklardan korunmak ve huzurlu bir yaşam sürmek için stresten kurtulma yöntemlerini öğrenmemiz ve yaşantımıza tatbik etmemiz gerektiğini anlatmaya çalışmıştım.

O yazıda daha ziyade maddi yöntemlere göz atmaya çalışmıştım. Ancak benliğimizin manevi yönünü görmezden gelerek tam bir huzura kavuşmamız mümkün değildir. Bundan dolayı bu yazımda manevi stres önleme yöntemlerini de sizlere başlıklar halinde sunmak istiyorum. Bu yöntemler diğer yöntemlerle eş güdümlü olarak uygulanırsa eminin daha faydalı olacaktır.

Manevi Stresten Kurtulma Yöntemleri
** Rızkı veren Allah’tır; başkasının önünde eğilme.
** Vazifeni yap, sonrada Allah’a tevekkül et
** Nasipte olan zamanı gelince seni bulur; endişelenme
** Sabretmeyi bil; vaktinden önce bahar gelmez.
** Her şey gelip geçicidir; aldığın nefes gibi.

Günümüzde stresten kurtulmak için geliştirilen maddi yöntemler kısa zaman diliminde faydalı olsa da bizler için önemli olan uzun vadede kendimizi stresten koruyabilmektir. Bu sebeple yukarıda bahsetmeye çalıştığım telkin cümlelerini sürekli olarak zihnimizde canlı tutmalı yani kendimizi manevi olarak beslemeliyiz. 

Stres anında bu düşüncelere sarılabilirsek, stresten daha kısa bir zamanda kurtulabiliriz. Bu amaçla sizlere Manevi Stresten Kurtulma Yöntemlerini araştırdım. Yazımın sizlere faydalı olmasını ümit ediyorum.
Görseller: gencyazi.com

Manevi, Stresten Kurtulma Yöntemleri Manevi, Stresten Kurtulma Yöntemleri Reviewed by EĞİTİM PINARI on Şubat 18, 2019 Rating: 5

14 yorum:

  1. Maddi dünyanın şatafatına ne kadar kendimizi kaptırırsak stres buna paralel artıyor. İnsanın nefsine hakim olması çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum çok teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Mnevi stresten kurtulma yöntemleri gayet iyiymiş. Biraz relax olup, akışına bırakmak gerekiyor sanırım. Teşekkürler bu keyifli bilgiler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki biraz akışına bırakmak gerekiyor ancak insanız bir türlü gerilimden ve stresten kendimizi kurtaramıyoruz. Çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  3. Benim buzdolabı üstü notlarım vardır. İnandığım, sevdiğim, önemsediğim şeyleri isterim ki eşim dostum, çocuklarım, kim varsa görüp okuyup istifade etsinler..
    Manevi Stresten Kurtulma Yöntemleri başlığı altındaki maddeleri de izninizle not alıp dolabımın üstüne yapıştıracağım. gelen geçen dönüp bakıp okusun diye..
    Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, size faydalı olabilme duygusu beni çok mutlu ediyor.

      Sil
  4. Hep bu kışta bahar olsun aceleciliği bize stres yaptırıyor, BAK ne güzel demişsin, vaktinden önce bahar gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaktinden önce bahar gelmez, sabretmeyi bilmek gerek. Teşekkürler.

      Sil
  5. manevi stresten kurtulma yöntemleri iyiymiş bence de..tasavvufa çok yakın..✔😊

    YanıtlaSil
  6. İman, sabır ve tevekkül... Aslında her sıkıntının ilacı bu üç şey. Yazınız sayesinde tekrar hatırlamış olduk. Allah uygulamayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bilmekten daha da önemli olanı uygulayabilmektir. Temennilerinize ben de katılmaktayım.

      Sil
  7. Bloğunuz çok faydalı kendi bloğuma çok uyuyor çok sevdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu beğenmenizden dolayı çok mutlu oldum, sizin blogunuza çok benziyorsa kardeş blog olalım o zaman çok teşekkürler.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.