Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir - EĞİTİM PINARI

Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir



ogretmen, Ziya Selcuk, egitm ögretim
Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir

Eğitim öğretimin belkemiği öğretmenlerdir. Bu konuda öğretmenin emeği ve fikirleri çok önemlidir. Milli eğitim bakanımız da öğretmenlerin fikirlerine çok değer vermektedir. Bu anlamda Sayın Bakanımız Ziya Selçuk Bey’in görüşleri ve çalışmaları öğretmenlerin ümitlerini yeşertmektedir. Bir birinden farklı görüşler ve orijinal bakış açıları eğitim öğretimde beklenen sıçramanın zamanı geldi mi? Diye düşünmemize sebep oluyor.
Bu fikirlerden birisi de bakanımızın duyurmuş olduğu bir milyon öğretmen, bir milyon fikir projesidir. Proje kapsamında her öğretmenimizin mebbis üzerinden fikri alınacak ve bu fikirler değerlendirilerek uygulamaya konulacaktır. 
Böylelikle her bir öğretmenin doğruları bulmak için sayısız deneyim yaşamasına ve zaman kaybetmesine gerek kalmayacak; öğretmenlerimiz keşfettikleri eğitimde iyi örnekleri bildirerek diğer öğretmenlerin istifade etmelerini sağlayacaklardır.
Böyle bir çalışma gerçekten öğretmenlerimizin yüzünü güldürmüştür. Çünkü geçmişte pek çok konuda öğretmenlerimizden görüş alındığı halde öğretmenlerimizin görüşlerinin tam tersi uygulamalara şahit olmuştuk.
Bu sebeple eğitimci bir milli eğitim bakanının görevde olması öğretmenler adına çok büyük şanstır. Zira milli eğitim bakanımız  Ziya Selçuk’un öğretmen kökenli olması öğretmenlerimizin hissiyatını daha iyi anlayacağı beklentisini doğurmaktadır. 
Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un hem mesleğin içinden gelmesi hem de dünya üzerindeki eğitim öğretim yaklaşımlarına hakim olması iki türlü sevinç kaynağıdır. Bakanımızın şu ana kadarki söylemleri öğretmenlerimizin eğitim öğretimdeki öneminin farkında olunduğuna işaret etmektedir.
Geçmişte eğitim öğretimden sorumlu devlet yetkililerimizin sıra dışı gayretler sergilediklerini ancak eğitim öğretimde özlenen başarıyı yakalayamadıklarını biliyoruz. Eğitim uzmanları bu durumun sebebini mesleğin içinden gelmemiş olmak olarak tespit ettiler. 
Eğitim öğretimi en güzel şekilde anlayacak olanlar bu işin mutfağında yetişen ve çilesini çeken insanlardır. Eğitim öğretim hakkında görüş beyan eden akademisyenlerin ve bilim insanlarının da fikirleri çok değerli olmakla birlikte bu işi hakkıyla öğretmenlerimizin anlayabileceğini de kabullenmek gerekmektedir. 
Mimari hakkında herkesin bir fikri olsa da hiç kimsenin bu işi Mimar Sinan kadar bilmesi mümkün değildir. Çünkü Mimar Sinan mimarinin mutfağında yetişmiş bir kişidir.
Bir milyon öğretmen, bir milyon fikir projesi kapsamında öğretmenlerimizden fikir üretmelerini beklemek çok güzel bir uygulamadır. Fakat ‘’Marifet iltifata tabiidir.’’ Diye bir söz vardır. Öğretmenlerimizden aldığımız bu fikirleri uygulamaya koymak, onları onurlandırmak gerekmektedir. Eğer öğretmenlerden sadece fikir alır ve bu fikirleri uygulamaya geçiremezsek öğretmenlerimiz fikirlerine değer verilmediğini düşünerek bundan sonra fikir sunma gayretinde bulunmayabilirler.
Görseller: https://unsplash.com/

Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir Reviewed by EĞİTİM PINARI on Eylül 29, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Umarım faydalı bir çalışma olur milletimiz için. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de size bu değerli yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.