Olumlu Düşünmenin Gücü - EĞİTİM PINARI

Olumlu Düşünmenin Gücü


olumlu düşünme, olumsuz düşünme, iyimserlik
Olumlu Düşünmenin Gücü

Hayatımızda her şey dört dörtlük olmuyor ve her istediğimiz şey istediğimiz gibi gerçekleşmiyor ancak ne olursa olun olumlu düşünebilmeyi alışkanlık haline getirebilmeliyiz. Norman Vincent Peale isimli yazar olumlu düşünmenin gücü isimli kitabında olumlu düşünmeye dikkat çekmekte ve olumlu düşünme alışkanlığı kazanmış insanların yaşantılarındaki mucize gelişmeleri anlatmaktadır.
Ben de Google kadar iyimser ol isimli yazımda iyimser düşünebilme alışkanlığı kazanan insanların hayatta çok başarılı olurken, karamsar düşünme alışkanlığı geliştirmiş insanların da yaşamlarını kabusa çevirdiklerini anlatmaya gayret etmiştim.
Yazar Norman Vincent Peale, olumlu düşünmenin gücü isimli kitabında çok değerli fikirlerden bahsetmektedir. Bunlardan bazılarını sizler için sıralamaya gayret göstereceğim.
Çok önemsememiz gereken görüşlerden birisi, başımıza gelen olaylardan çok onları nasıl algıladığımız ve onlara karşı nasıl tepki verdiğimizdir.
Sahip olduğunuz yeteneklere inanır ve kendinize güvenirseniz daima mutlu olursunuz. Mutlu olabilmek için içe dönük konuşmalarınızın farkında olmalısınız.
Aşağılık ve değersizlik duygusunu kendine güven duygusu yok eder. Kendine güven duygusunu kazanmak için yapabileceğimiz en güzel şey ise yaratıcı iletişime geçmek ve kendi kendinize ‘’Allah’ın bana verdiği güç ile her zorluğun üstesinden gelebilirim.’’ Cümlesini söylemektir.
Size huzur veren ve sizi mutlu eden cümleleri yüksek sesle söyleyin ancak sizi mutsuz eden olumsuz söz ve cümleleri mümkün olduğunca kullanmaktan kaçının. Araştırmalar göstermiştir ki, hastalıkların yaklaşık yüzde yetmiş beşi olumsuz duygulardan meydana gelmektedir.
İnsan düşündüğü gibidir; sağlıklı olduğunu düşünen insan sağlıklı, mutlu olduğunu düşünen insan mutlu, başarılı olduğunu düşünen insan başarılıdır. O halde kendimiz için her şeyin en güzelini düşünelim.
Bütün enerjilerin kaynağı Allah olduğu için Allah’a dua ederek enerjimizi artırmalıyız. Dua etmek aynı zamanda iç huzur elde etmemize sebep olmaktadır.
Sağlıklı yaşamanın en önemli şartı duygu ve heyecanlarımızı kontrol altına almaktır.(Ben de daha önce duygularını öldür,sen yaşa başlıklı yazımda bu konuya dikkat çekmeye gayret göstermiştim.) Sağlıklı ve mutlu bir yaşantı için her şeyi sevmeyi öğrenmeliyiz.
Bir insanın bir konuda başarılı olmasının ön şartı kendisini o işe tam olarak vermesidir. Bir işe gerektiği gibi odaklanan her insan amacına ulaşır.
Yaratıcıya ulaşmanın en iyi yolu her konudan olumlu düşünmek ve Başımıza gelmesi muhtemel her olayın mutlaka bir çözümünün olduğuna inanmaktır.
Yazar Norman Vincent Peale, olumlu düşünmenin gücü isimli kitabında insan yaşantısında olumlu düşünmenin faydalarını anlatmıştır. Bu kitap da diğer kişisel gelişim kitaplarının bir çoğunda olduğu gibi insanlara hayaller mi pompalamaktadır? Bilinmez ancak yine de karşılaştığımız olaylar karşısında olumlu bir bakış açısı geliştirmeyi yöntem olarak hayatımıza katabiliriz. Eminim ki, böyle bir yöntemin bize faydası olacaktır.
Görseller: https://unsplash.com/



Olumlu Düşünmenin Gücü Olumlu Düşünmenin Gücü Reviewed by EĞİTİM PINARI on Ekim 31, 2018 Rating: 5

12 yorum:

  1. olumlu düşünmenin hayatı güzelleştirdiğine inananlardanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre de çok doğru düşünmektesiniz teşekkürler.

      Sil
  2. Bazen insanlar içini öyle karartıyor ki, çevresindekilere de bu yansıyor. Olumsuz düşünmeyelim. Sonuçta her şey olacağına varır. Ama toplum olarak iyilikten ve iyi düşünmekten nefret eder bir hale geldik ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  3. eveet yaaa olumlu düşünmek ve sonuncunda da olumlu davransa bütün insanlaaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ki, çok güzel olurdu ama olumlu düşünme alışkanlığı kazanmış insan sayısı çok az maalesef.

      Sil
  4. Olumlu düşünmek benim kanımca insanı sıkıntı ve yanlış düşüncelerden kurtarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu düşünmek her anlamda faydalı bir davranıştır bence.

      Sil
  5. İnsanlar olumlu ve iyiyi düşündüğü zaman birer Polyanna olacağını zannediyor ve garip bir şekilde bundan korkuyor. İnsan neden iyiyi çağırmaktan ve pozitif düşünmekten korkar anlamıyorum. Hem demezler mi neyi çağırırsan o gelir diye. Toplum olarak hayatımıza olumlu düşünmeyi kattığımız zaman her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatta olumlu şeyler çok fazla; olumsuzluklar ise çok azdır. Budan dolayı olumlu şeylere odaklanmak gerekir. Yüzde bir olan olumsuzluklara odaklanmak insanların enerjisini ve yaşam kalitesini düşürmektedir.

      Sil
  6. Olumlu düşünmek insanın her zaman her şeye bakış açısının değişmesine sebep oluyor. Bu da mutluluk demek bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum, çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.